Μία σου και μία μου

Gazzetta team
Μία σου και μία μου

bet365

Τρίτη 21 Ιουνίου λίγο πριν τα μεσάνυχτα , ο Ιβάν Πέρισιτς παραβιάζει την εστία του Ντε Χέα. Αυτό το γκολ δίνει στους Κροάτες την πρώτη θέση του τέταρτου ομίλου και ανοίγει το δρόμο για την πορεία προς τα ημιτελικά. Περίπου 21 ώρες αργότερα, ο Ισλανδός Τρέινστασον, σκοράρει στις καθυστερήσεις απέναντι στην Αυστρία και στέλνει την Πορτογαλία του Κριστιάνο Ρονάλντο στην «αγκαλιά» των παικτών του Τσάτσιτς.

Γράφει ο Νίκος Κοτσαρίνης

Ζευγάρια με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον… βγήκαν τελικά στη φάση των «16». Άλλα εξαιρετικά αμφίρροπα και άλλα με ξεκάθαρο φαβορί. Όμως, όπως έχει αποδειχθεί μέχρι στιγμής στο τουρνουά, η δουλειά των φαβορί μόνο εύκολη δεν είναι. Και η Πορτογαλία φαβορί ήταν στον όμιλο, τερματίζοντας τρίτη χωρίς να πετύχει νίκη.

Πρώτο χρονικά νοκ άουτ ματς, αυτό μεταξύ Ελβετών και Πολωνών το μεσημέρι του Σαββάτου. Από τη μία υπάρχει η ομάδα του Πέτκοβιτς που υπερέχει από άποψη εμπειρίας σε μεγάλες διοργανώσεις αλλά δεν έχει παρουσιάσει κάτι αξιόλογο στα τρία πρώτα παιχνίδια της. Με τον Σεφέροβιτς μάλιστα σε ρόλο σέντερ φορ, τα προβλήματα στο εκτελεστικό κομμάτι είναι εμφανέστατα. Πολύ καλύτερο πρόσωπο επιδεικνύει η Πολωνία, που διαθέτει τεράστια ποιότητα. Ο Μίλικ αποτελεί την «αποκάλυψη» για την ομάδα του Ναβάλκα ενώ κάποια στιγμή αναμένεται να πάρει μπροστά και η μηχανή των γκολ που ακούει στο όνομα «Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι». Ας μην ξεχνάμε επίσης πως είναι μαζί με τη Γερμανία οι μοναδικές ομάδες που δεν έχουν δεχθεί κάποιο τέρμα. Οριακό φαβορί στον ΟΠΑΠ, σε απόδοση 2.55, έχουν τον πρώτο λόγο να βρεθούν στα προημιτελικά.

Μένοντας στα ματς του Σαββάτου, πολύ… ψωμί φαίνεται να έχει η αναμέτρηση της Κροατίας με την Πορτογαλία. Οι πρώτοι, ήταν σταθερότατοι και δίκαια κατέλαβαν την πρώτη θέση του ομίλου τους. Με την Ισπανία μάλιστα αγωνίστηκαν με πολλές αλλαγές, χωρίς επ’ ουδενί να επηρεαστεί η εικόνα της. Ομάδα με σαφές πλάνο αυτή του Τσάτσιτς. Ράκιτιτς και Μόντριτς αποτελούν τη ραχοκοκαλία της, ενώ Μπρόζοβιτς και Πέρισιτς από τα άκρα μπορούν να απειλήσουν κάθε άμυνα. Αν στην εξίσωση μπει και ο παράγοντας Μάντζουκιτς, που μέχρι τώρα είναι σκιά του εαυτού του, έχουν κάθε λόγο να φιλοδοξούν για μία καλή πορεία. Οι Πορτογάλοι στον αντίποδα, δεν επιβεβαίωσαν το ρόλο του απόλυτου φαβορί στον όμιλό τους, αλλά είναι τέτοια η ποιότητα στο ρόστερ τους, που δεν κανείς δεν μπορεί να τους… ξεγράψει. Η πολυδιαφημισμένη άμυνα του Σάντος πήγε… περίπατο με τα τρία γκολ που δέχθηκαν οι Ιβηρες από την Ουγγαρία χθες (3-3), ενώ ο ηγέτης Κριστιάνο Ρόναλντο, άργησε αλλά τελικά βγήκε μπροστά με δύο γκολ και μία ασίστ. Εμπιστευόμενος κυρίως τις μεσοεπιθετικές γραμμές των δύο αντιπάλων και βλέποντας το over στο προκλητικό για τα δεδομένα του αγώνα 2.30, συνιστά επιλογή που αξίζει το ρίσκο και πληρώνει καλά.

To Eυρωπαϊκό το ζεις καλύτερα σε ένα πρακτορείο ΟΠΑΠ

Οι Γερμανοί, χωρίς να έχουν εντυπωσιάσει με την εν γένει παρουσία τους, κατέλαβαν την πρώτη θέση του ομίλου. Τους περιμένει ένα θεωρητικά εύκολο σταύρωμα με τους Σλοβάκους και δεν αποκλείεται το βλέμμα να… τρέχει ήδη στην επόμενη φάση, περιμένοντας Ισπανία ή Ιταλία. Είναι όμως όντως τόσα απλά τα πράγματα για το σύνολο του Λεβ; Ο Νόιερ μπορεί να διατήρησε την εστία του ανέπαφη αλλά κόντρα σε Ουκρανία και Πολωνία αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό και στον παράγοντα τύχη. Δεν ήταν άλλωστε λίγες οι φορές που η άμυνα των «πάντσερ» καρδιοχτύπησε. Στο δημιουργικό κομμάτι, ο Μίλερ, από τον οποίο περιμένουν περισσότερες ηγετικές πρωτοβουλίες, μέχρι στιγμής δεν προσφέρει τα αναμενόμενα. Για την ομάδα του Κόζακ στην αντίπερα όχθη, η πορεία στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα μπορεί να θεωρηθεί ήδη επιτυχημένη, υλοποιώντας το στόχο της πρόκρισης στη δεύτερη φάση. Αυτό σε καμία περίπτωση φυσικά δεν σημαίνει πως θα πετάξουν λευκή πετσέτα. Ο Χάμσικ είναι παίκτης που μπορεί να δημιουργήσει… μπελάδες σε κάθε άμυνα ενώ και οι ταχύτατοι εξτρέμ είναι ικανοί να προβληματίσουν τους Γερμανούς. Σκρτελ και Ντούριτσα στα μετόπισθεν, συνδυάζουν εμπειρία και ικανότητα στο ψηλό παιχνίδι. Κόντρα σε γρήγορους και ποιοτικούς αντιπάλους ωστόσο, οι αδυναμίες τους είναι εμφανέστατες. Εχει βάση σαν επιλογή το εκατέρωθεν σκοράρισμα, που προσφέρεται στο 2.25 στον ΟΠΑΠ.

 

EURO Τελευταία Νέα