Ετοιμαστείτε για πολλά 1-1

Gazzetta team
Ετοιμαστείτε για πολλά 1-1

bet365

Ύστερα από 13 συνεχόμενες μέρες ασταμάτητης μπάλας, με 3 και 4 παιχνίδια το 24ωρο, σήμερα και αύριο μπορούμε να χαλαρώσουμε λίγο, να ασχοληθούμε λίγο παραπάνω με γυναίκες, παιδιά, φίλους και χόμπι, αλλά και να δούμε πιο ψύχραιμα την φάση των «16» του EURO που ξεκινά το Σάββατο.

Γράφει ο Θανάσης Κυλώνης

Μπορεί οι δύο πρώτες αγωνιστικές των ομίλων να μην μας άφησαν κάτι εξαιρετικό να θυμόμαστε, αλλά η 3η και τελευταία αγωνιστική είχε μπόλικο… θέμα, τόσο ποδοσφαιρικά όσο και στοιχηματικά. Η αρχή έγινε με το βολικότατο Χ στο Ελβετία-Γαλλία, συνεχίστηκε με το εύκολο 3-0 της Ουαλίας του Μπέιλ απέναντι στην κάκιστη (και πάλι) Ρωσία, με την παλικαρίσια νίκη της Τουρκίας του Τερίμ κόντρα στην γερασμένη Τσεχία, η οποία ωστόσο δεν φάνηκε αρκετή για να την φέρει στην επόμενη φάση, την ανατροπή της Κροατίας απέναντι στην κάτοχο του τροπαίου Ισπανία, που την πάτησε για τα καλά αφού έπεσε στο δύσκολο «μονοπάτι» μέχρι τον τελικό, και ολοκληρώθηκε χθες, με τη νίκη των παλικαριών της Ιρλανδίας κόντρα στην αδιάφορη βαθμολογικά και με πολλές αλλαγές Ιταλία (κύριοι με Κ κεφαλαίο οι μακαρονάδες), που σίγουρα παίχτηκε και από πολλούς Ιταλούς, αλλά και το γκολ της μαχητικής Ισλανδίας στο 92’ απέναντι στην Αυστρία, το οποίο έκατσε… λουκούμι και στους Πορτογάλους, καθώς τους έφερε στο ευκολότερο «μονοπάτι» του ταμπλό, αν και η Κροατία, την οποία αντιμετωπίζουν το Σάββατο στη Λανς, μόνο εύκολος αντίπαλος δεν είναι. Ποιος να το περίμενε, ότι η ομάδα του Κριστιάνο Ρονάλντο παρόλο που δεν πέτυχε ούτε μια νίκη στον ευκολότερο όμιλο της διοργάνωσης, πέρασε με 3 ισοπαλίες θυμίζοντας Ιταλία άλλων εποχών, και πλέον έχει την χρυσή ευκαιρία να φτάσει μέχρι τον τελικό της 10ης Ιουλίου. Σύμφωνοι, ομαδάρα τόσο η Κροατία όσο και το Βέλγιο που είναι το πιθανότερο εμπόδιο στον ημιτελικό, αλλά δείτε λίγο τα «μεγαθήρια» που έχουν μαζευτεί στο άλλο «μονοπάτι». Ισπανία, Ιταλία, Γερμανία, Γαλλία, Αγγλία, όλη η αφρόκρεμα δηλαδή της Ευρώπης.

Βλέποντας τις 16 ομάδες που προκρίθηκαν απ’ τους ομίλους, εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι σύσσωμη η Βρετανία συνεχίζει και με τους 4 εκπροσώπους της στην διοργάνωση, οι δύο μάλιστα, Ουαλία και Β.Ιρλανδία, ήταν πρωτοεμφανιζόμενες σε τελική φάση EURO. Σημαδιακό ενόψει του σημερινού δημοψηφίσματος των Βρετανών για την παραμονή τους ή όχι στην Ε.Ε., σε ορολογία ΟΠΑΠ, Δ/Π είναι πλέον η παραμονή τους.

To Eυρωπαϊκό το ζεις καλύτερα σε ένα πρακτορείο ΟΠΑΠ

Επιστρέφοντας στα δικά μας, με μια πρώτη ματιά στα 8 ζευγάρια των «16» και βάσει της φυσιογνωμίας των νοκ άουτ αγώνων, λογικά θα δούμε αρκετές παρατάσεις, ενδεχομένως και πέναλτι. Φάνηκε αυτό κι από την φάση των ομίλων. Στα 36 συνολικά παιχνίδια που έγιναν μέχρι τώρα, τα 11 έληξαν χωρίς νικητή και τα 16 κρίθηκαν οριακά στο γκολ, ελάχιστες ήταν οι πεντακάθαρες νίκες που είδαμε. Πόσω μάλλον τώρα που τα λάθη πληρώνονται ακριβά, συνεπώς όλοι θα είναι ακόμα πιο προσεκτικοί. Ετοιμαστείτε για ισοπαλίες λοιπόν κι επειδή ξέρω ότι τα ακριβή σκορ είναι από τα πιο λαοφιλή στοιχήματα στις μεγάλες διοργανώσεις, απλά να αναφέρω ότι το 1-1, που είναι το Νο1 συνηθέστερο σκορ παγκοσμίως, εμφανίστηκε ήδη 5 φορές. Τέσσερις ήταν οι εμφανίσεις του 0-0, ενώ οι άλλες δύο ισοπαλίες ήρθαν με σκορ 2-2 και 3-3. Στον ΟΠΑΠ, η χαμηλότερη τιμή του 1-1 και στα 8 ζευγάρια είναι το 4.60 και η υψηλότερη το 6.75. Με ισόποσο λοιπόν ποντάρισμα στο 1-1, χρειαζόμαστε μία μόνο επιβεβαίωση για να βγάλουμε κέρδος σε μια από τις 3 πιθανότερες ισοπαλίες των «16», τα Ελβετία-Πολωνία και Κροατία-Πορτογαλία του Σαββάτου και το Ιταλία-Ισπανία της Δευτέρας, ενώ δύο επιβεβαιώσεις φέρνουν κέρδος ακόμα και στο θεωρητικό σενάριο που κάποιος θα ποντάρει και στα 8 ματς το 1-1. Ενδεικτικό είναι το παράδειγμα, δεν λέω ότι όλα τα ματς θα λήξουν 1-1. Προς Θεού. Ωστόσο, απ’ την στιγμή που τα παιχνίδια διεξάγονται διαφορετικές ώρες, υπάρχει η δυνατότητα να «κυνηγήσει» κανείς το 1-1, που είναι στατιστικά δεδομένο ότι θα εμφανιστεί τουλάχιστον μια φορά, όσο καθυστερεί η εμφάνισή του. Υπάρχει φυσικά και η εναλλακτική λύση του να παιχτούν κάποια 1-1 (όχι όλα, ανάλογα με το πώς βλέπει ο καθένας τα ζευγάρια) σε σύστημα ζητώντας δυάδες.

Γενικώς, κρατήστε αυτό κατά νου και για την συνέχεια του EURO, θα «παίξει» πολύ σαν σκορ το 1-1 στα επόμενα 15 παιχνίδια που θα δούμε στα γήπεδα της Γαλλίας μέχρι και τον τελικό της 10ης Ιουλίου.

 

EURO Τελευταία Νέα