Ιταλία - Ιρλανδία 0-1

Ιταλία - Ιρλανδία 0-1

bet365

Ο Μπρέιντι σκόραρε στο 85', η Ιρλανδία νίκησε την αδιάφορη Ιταλία (0-1) και οι οπαδοί της θα συνεχίσουν τα πάρτι και στους «16»!

Εχοντας εξασφαλίσει την 1η θέση, η Σκουάντρα Ατζούρα παρατάχθηκε με αρκετές αλλαγές αφού προείχε η ξεκούραση ενόψει Ισπανίας. Η ευκαιρία, επομένως, ήταν πολύ καλή για να χαθεί για τους Ιρλανδούς, οι οποίοι προσπάθησαν ως το τέλος και δικαιώθηκαν στο 85', όταν ο Μπρέιντι με κεφαλιά έκανε το 0-1 και έστειλε την ομάδα του Μάρτιν Ο' Νιλ στους «16». Εκεί, η Ιρλανδία θα βρει απέναντι της την διοργανώτρια Γαλλία, στην οποία κάτι χρωστάει από εκείνο το χέρι του Ανρί πριν λίγα χρόνια...

Από τα πρώτα λεπτά φάνηκε ότι το ματς θα ήταν ένα κλασικό ματς αδιάφορης Ιταλίας. Χωρίς ρυθμό δηλαδή... Οι Ιρλανδοί απείλησαν στο 9' με το πολύ καλό σουτ του Χέντρικ και από εκεί και πέρα συχνές διακοπές και ακόμη πιο συχνά λάθη. Η ομάδα του Ο' Νιλ έγινε απειλητική και στο 21' με την κεφαλιά του Μέρφι, που απέκρουσε ωραία ο Σιρίγκου, μετά την εκτέλεση κόρνερ, για να συνεχιστεί ο αγώνας χωρίς κάτι αξιόλογο. Οι Ατζούρι έδειχναν να κάνουν αγγαρεία, οι Ιρλανδοί το ήθελαν και προσπαθούσαν αλλά δεν μπορούσαν και το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε με την Ιταλία να έχει το πρώτο της σουτ -που ήταν καλό αλλά άστοχο- με τον Ιμόμπιλε στο 43'.

Στην επανάληψη το πολύ καλό σουτ του Τζάτζα στην κίνηση, στο 53', μετά την σέντρα του Ντε Σίλιο, έδωσε την ψευδαίσθηση ότι η ομάδα του Αντόνιο Κόντε μπορεί και να έπαιζε περισσότερο για τη νίκη. Γρήγορα, όμως, όσοι παρακολουθούσαν το ματς επανήλθαν στην πραγματικότητα... Το θέαμα ήταν από τα χειρότερα που έχουμε δει ως τώρα στα γήπεδα της Γαλλίας, με την Σκουάντρα Ατζούρα να κάνει εύκολα λάθη και να μην δείχνει διάθεση να ανεβάσει απόδοση. Ενδεχομένως και να μην μπορούσε, φυσικά, με αυτή την 11άδα και πάντα σε σύστημα 3-5-2.

Η είσοδος του Ινσίνιε έδωσε μια κάποια κίνηση μπροστά και παραλίγο να δώσει και το προβάδισμα αλλά η μπάλα πήγε στο δοκάρι από το πολύ ωραίο πλασέ του Ναπολιτάνου στο 77'. Στο ίδιο λεπτό πέρασε στον αγώνα για την Ιρλανδία ο Χούλαχαν και... έκανε τη διαφορά! Αρχικά αρνητικά, με την απίστευτη ευκαιρία που έχασε στο τετ α τετ στο 84', αμέσως μετά -στο 85'- θετικά καθώς ήταν αυτός που έκανε την σέντρα για τον Μπρέιντι, ο οποίος πρόλαβε τον Σιρίγκου στην κακή έξοδο του και με κεφαλιά έστειλε την Ιρλανδία στους «16» (0-1)!

Ιταλία (Αντόνιο Κόντε): Σιρίγκου, Μπαρτσάλι, Μπονούτσι, Ογκμπόνα, Φλορέντσι, Στουράρο, Τιάγκο Μότα, Μπερναρντέσκι (60' Νταρμιάν), Ντε Σίλιο (82' Ελ Σαραουί), Τζάτζα, Ιμόμπιλε (74' Ινσίνιε).

Ιρλανδία (Μάρτιν Ο' Νιλ): Ράντολφ, Κόλεμαν, Ντάφι, Κίου, Γουόρντ, ΜακΚλιν, Χέντρικ, ΜακΚάρθι, Μπρέιντι, Μέρφι (70' ΜακΓκίντι), Λονγκ (90' Κουίν).

 

EURO Τελευταία Νέα