Ψήφισαν... Euro!

Gazzetta team
Ψήφισαν... Euro!

bet365

Το κάθε νόμισμα έχει δύο όψεις. Πολλοί θα σου πουν ότι με το νέο σύστημα του EURO δεν έχουμε δει καλή μπάλα, ή ότι έχουν περάσει (και θα περάσουν κι άλλες σήμερα) μέτριες ομάδες. Στις “16” η Ουαλία; Η Βόρεια Ιρλανδία; Η Ουγγαρία; Η Σλοβακία; Μετριότητες.

Γράφει ο Billaras

Γιά...πείτε όμως αυτή την άποψη στους βρετανούς. Θα γελάσουν και θα σου απαντήσουν “τι λες ρε φίλε, εδώ πάνε...αέρας όλες οι ομάδες μας, ακριβώς χάρη σε αυτό το σύστημα”!

Να τα πάρουμε όμως από την αρχή;

Χθες το βράδυ ένα (ακόμα late) γκολ αρκούσε γιά να έρθουν τα πάνω κάτω. Να πάρει φωτιά η διοργάνωση. Το γκολ του Πέρισιτς στο 87' έφερε την Κροατία στην κορυφή του ομίλου της και ταυτόχρονα έφερε την Ισπανία ανάμεσα σε...άλλα θηρία. Ήδη σκίστηκαν κάμποσα δελτία με μακροχρόνια στοιχήματα σε ζευγάρι τελικού, όπως ας πούμε το Ισπανία-Γαλλία που ήταν και το πλέον δημοφιλές. Και ήδη στην φάση των “16” βγήκε σούπερ παιχνίδι, Ιταλία-Ισπανία την Δευτέρα, ο...τελικός του 2012! Κρατήστε το αυτό, θα μας...χρειαστεί παρακάτω.

Χαμός λοιπόν. Απ' τη μιά μεριά του ταμπλό όλοι οι “μεγάλοι”. Ισπανία, Γαλλία, Αγγλία, Γερμανία, Ιταλία, Η Ισπανία ας πούμε, πλέον γιά να πάει τελικό θα κληθεί να αντιμετωπίσει τώρα τους Ιταλούς, μετά κατά πάσα πιθανότητα την Γερμανία στους “8” και μετά μάλλον την Γαλλία στους “4”! Ο Πέρισιτς τους έκανε ζημιά. Κρατήστε το κι αυτό στην άκρη.

Και από την άλλη μεριά του ταμπλό ποιοί; Οι (εξαιρετικοί) Κροάτες, μάλλον οι Βέλγοι και οι Πορτογάλοι. Θα κριθεί σήμερα γιά τις δύο τελευταίες. Και μην αποκλείσετε καθόλου το ενδεχόμενο να δούμε έναν ημιτελικό ας πούμε Βέλγιο-Κροατία και μοιραία κάποια από τις δύο στο μεγάλο φινάλε!

Μεγάλο παιχνίδι λοιπόν την ερχόμενη Δευτέρα. Τεράστιο. Και επειδή είπαμε γιά τον ...ζημιάρη Πέρισιτς, πιστεύω ότι δεν θα τον “αναθεματίζουν” μόνο οι Ισπανοί. Αλλά και οι Ιταλοί. Ξέρεις τι είναι να πηγαίνεις στο EURO με την πιό μέτρια ομάδα της 20ετίας (δεν το λέω εγώ, ο Κόντε χαμήλωσε τον πήχη βάση του υλικού που έχει), αλλά να ξεκινάς με δύο νίκες και να καβατζάρεις την πρώτη θέση στον όμιλό σου περιμένοντας μιά “βατή” αντίπαλο στο πρώτο νοκ άουτ; Και να σου έρχεται....Ισπανία; Η κάτοχος που...κέρδισε εσένα πριν 4 χρόνια με...4 γκολ; Μάλλον ο Κόντε δεν θα κοιμήθηκε πολύ καλά χθες...

To Eυρωπαϊκό το ζεις καλύτερα σε ένα πρακτορείο ΟΠΑΠ

Και πάμε τώρα να επιστρέψουμε στον πρόλογο. Με το νέο σύστημα ήδη πέρασε η Βόρεια Ιρλανδία στις “16”. Με δύο νίκες πέρασε (ως πρώτη) και η Ουαλία. Οκ, έστω και ψυχοβγαλτικά πέρασε και η Αγγλία. Ποιά μένει; Η...Ιρλανδία γιά να ολοκληρωθεί το “βρετανικό πακέτο”. Η Ιρλανδία που ως το 2013 και γιά μιά πενταετία είχε προπονητή τον ιταλό Τζιοβάνι Τραπατόνι. Η Ιρλανδία που μπορεί με νίκη να βγει ακόμα και 2η, ανάλογα τι θα γίνει στο Σουηδία-Βέλγιο. Σίγουρα πάντως, αν κερδίσει θα προκριθεί. Δεύτερη; Τρίτη; Δεν έχει σημασία. Τρίποντο=πρόκριση, αυτό έχει σημασία...

Ελάτε λοιπόν τώρα στη θέση της Ιταλίας. Απαραίτητη παρένθεση: Όσα χρόνια παρακολουθώ ποδόσφαιρο, ένα πράγμα ξέρω γιά τους ιταλούς (και σε συλλογικό επίπεδο): Εχουν ανάγκη νίκης; Θα κάνουν το παν να την πάρουν, θα “αναστηθούν”. Εχουν ανάγκη ένα βαθμο; Θα κάνουν τα...απαραίτητα απλώς γιά τον πόντο. Ούτε στάλα ιδρώτα παραπάνω. Δεν θέλουν τίποτα; Συνήθως...δεν δίνουν τίποτα στο ματς. Τυπική συμμετοχή! Και τώρα δεν θέλει τίποτα η “σκουάντρα ατζούρα”...

Μπείτε λοιπόν στη θέση της. Ερχεται ως μέτρια στην Γαλλία, κάνει δύο νίκες, έρχεται πρώτη και της κάθεται....Ισπανία σε λίγα 24ωρα. Και παίζει απόψε με τους Ιρλανδούς. Που καίγονται. Που θέλουν τη νίκη. Τι θα κάνει λοιπόν ο Κόντε; Πριν καν γίνει το χθεσινοβραδυνό ματς, ο ιταλός εκλέκτορας ανακοίνωσε εννιά αλλαγές, εκτεταμένο rotation. Τώρα, σήμερα, μετά την...άφιξη της Ισπανίας, μακάρι να μπορούσε να μην παίξει καν απόψε! Να βάλει τσικό! Στο μυαλό του όπως και των παικτών του είναι ήδη ο Μοράτα, ο Ινιέστα, ο Ράμος, οι “φούριας ρόχας”. Κι όχι οι Ιρλανδοί.

Γι αυτό λοιπόν, αξίζει ένα ποντάρισμα στο διπλό. Να ακολουθήσει τους Αγγλους-Ουαλούς-Βορειοϊρλανδούς και η ομάδα του Μάρτιν Ο'Νιλ. Είναι η χρυσή ευκαιρία τους και το ξέρουν.

Αυτή είναι η πρόταση. Διπλό της Ιρλανδίας στο 2.90 του ΟΠΑΠ.

Μπορεί αύριο κιόλας να γίνεται το δημοψήφισμα γιά ένα πιθανό Brexit ή όχι, αλλά στο ποδόσφαιρο συμβαίνει το αντίθετο. Οι τρεις εκ των τεσσάρων βρετανικών ομάδων “ψηφίσαν” ήδη παραμονή στο EURO. Το ίδιο θα “ψηφίσει” και η Ιρλανδία, ενδεχομένως με την Ιταλία -μέσω της αδιαφορίας της- να δίνει κι ένα χεράκι βοηθείας.

 

EURO Τελευταία Νέα