Τσεχία - Τουρκία 0-2 (vid)

Νίκος Μαρούδας
Τσεχία - Τουρκία 0-2 (vid)

bet365

Η Τουρκία επικράτησε 2-0 της Τσεχίας και κράτησε ζωντανές τις δικές της ελπίδες για πρόκριση στους «16».

Έμεινε ζωντανή στο κυνήγι της πρόκρισης η Τουρκία! Επικράτησε 2-0 της Τσεχίας και πλέον περιμένει τα υπόλοιπα αποτελέσματα για να δει αν θα πάρει την πρόκριση στα νοκ άουτ.

Τσεχία και Τουρκία ήθελαν μόνο νίκη και βγήκαν στο παιχνίδι τους αρκετά αποφασισμένες να φτάσουν σε αυτή. Η Τουρκία στην πρώτη φάση του ματς ευτύχησε να ανοίξει το σκορ. Μόλις στο 10', ο Μορ βρήκε τον Γιλμάζ και αυτός με πλασέ στη κίνηση έγραψε το 0-1. Από εκεί και μετά το πρώτο μέρος ανήκει στην Τσεχία.

Δοκάρι στο 16' με κεφαλιά του Σίβοκ, στο 24' ο Καταντεράμπεκ είδε τον Βολκάν να... κατεβάζει ρολά, ενώ στο 31' ο ίδιος έχασε μεγάλη ευκαιρία για το 1-1. Συγκεκριμένα, μετά από κεφαλιά του Νέτσιντ, με προβολή δεν κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα. Η πολιορκία της Τσεχίας δεν σταμάτησε εκεί και στο 38', ο Πλασίλ με ωραίο μακρινό σουτ ανάγκασε τον Βολκάν να απομακρύνει εντυπωσιακά σε κόρνερ και να κρατά το 0-1 μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους.

Οι Τσέχοι συνέχισαν να πιέζουν με την επανέναρξη με τους Νταρίδα και Νέτσιντ να πέφτουν πάνω σε έναν εξαιρετικό Βολκάν που είπε «όχι» στα δύο τους σουτ στο 59' και στο 61'. Ο άτυπος νόμος του ποδοσφαίρου εφαρμόστηκε και πάλι για κακό της Τσεχίας και η Τουρκία έφτασε σε δεύτερο τέρμα...

Εκτέλεση φάουλ στο 65', ο Τοπάλ από θέση οφσάιντ που δεν είδε ο επόπτης, πάτησε στον Τουφάν που με δυνατό σουτ έκανε το 0-2. Κάπου εκεί τα... πόδια των Τσέχων κόπηκαν και δεν κατάφεραν να απειλήσουν με εξαίρεση ένα σουτ του Νταρίδα στο 81' που και πάλι απομάκρυνε ο Βολκάν. Αντίθετα, οι Τούρκοι έφτασαν κοντά στο 0-3, αλλά το σουτ του Σαχάν μέσα από την περιοχή στο 83' έφυγε άουτ.

Παίξε νόμιμα με τις καλύτερες αποδόσεις στη Vistabet!

Τελικά μέχρι τέλους δεν άλλαξε κάτι. Η Τουρκία επικράτησε 2-0, κράτησε ζωντανές τις ελπίδες της για πρόκριση και έβαλε... δύσκολα στην Αλβανία, η οποία πλέον περιμένει ένα άλλο «θαύμα» για να πάρει την πρόκριση στα νοκ άουτ.

Οι συνθέσεις:

Τσεχία (Πάβελ Βρμπα): Τσεχ, Καντεράμπεκ, Χούμπνικ, Σίβοκ, Νέτσιντ, Ντότσκαλ (71' Σουράλ), Πούντιλ. Πλάσιλ (90' Κολάρ), Παβέλκα (56' Σκόντα), Κρείτσι, Ντάριδα

Τουρκία (Φατίχ Τερίμ): Βολκάν, Μπαλτά, Γκιουνιούλ, Ινάν, Αρντά Τουράν, Κοϊμπασί, Τοπάλ, Τουφάν, Γιλμάζ (90' Τοσούν), Σεν (60' Ουζιακούπ), Μορ (70' Σαχάν)

 

EURO Τελευταία Νέα