Ντμίτρι Μπάγκα: Αναζητώντας το... restart! (vids)

Ντμίτρι Μπάγκα: Αναζητώντας το... restart! (vids)

Νίκος Μαρούδας
Ντμίτρι Μπάγκα: Αναζητώντας το... restart! (vids)

bet365

Ότι ξεκίνησε στο Ισραήλ θέλει να ολοκληρώσει στο Περιστέρι ο Ντμίτρι Μπάγκα. Τι; Το μεγάλο restart στην καριέρα του! To gazzetta.gr έψαξε και εντόπισε τα πάντα για τον 26χρονο νέο αμυντικό χαφ του Ατρόμητου.

Ζωή βγαλμένη από παραμύθι μπορεί να πει κανείς πως έχει ο Ντμίτρι Μπάγκα, ο οποίος από πολύ μικρή ηλικία ήταν δραστήριος, αγαπούσε την μπάλα, αλλά και το σκάκι... Μάλιστα, λίγο έλειψε ο νεοαποκτηθείς αμυντικός χαφ του Ατρόμητου να μην ασχοληθεί καν με το ποδόσφαιρο! Το gazzetta.gr... ψαχούλεψε την ζωή του 26χρονου Ντμίτρι και σας παρουσιάζει τα σημαντικότερα σημεία της.

Ο πατέρας του τον ήθελε σκακιστή!

Εντελώς άλλο μέλλον για τον δεύτερο γιο του είχε σκεφτεί ο πατέρας Μπάγκα, όταν στις 4 Ιανουαρίου 1990 στο Μινσκ, η γυναίκα του έφερνε στον κόσμο τον Ντμίτρι. Έχοντας ήδη έναν γιο ποδοσφαιριστή, τον Αλεκσέι, σκεφτόταν για τον μικρό γιο μια άλλη ασχολία, αλλά και πάλι σχετική με αθλητισμό.

Έτσι, σε μικρή ηλικία αν και ο Ντμίτρι έδειχνε πως τον έχει κερδίσει το ποδόσφαιρο, μιας και δεν άφηνε μπάλα για μπάλα στο σπίτι, ο πατέρας του τον έγραψε στο σκάκι! Εκεί ο Μπάγκα, φάνηκε να μπορεί να κάνει καριέρα, αλλά τελικά η αγάπη του για το ποδόσφαιρο ήταν ανίκητη...

Αυτό το συνειδητοποίησε και ο πατέρας του και τον πήγε στις ακαδημίες της Μπάτε Μπορίσοφ, κοντά στον αδερφό του Αλεκσέι. Αυτό ήταν, το μέλλον φαινόταν πως ανήκει στον μικρό τότε Ντμίτρι!

Η ανάπτυξη και το ντεμπούτο του

Οι προπονητές του έμεναν απόλυτα ικανοποιημένοι από την ανάπτυξη και την εξέλιξη του μικρού μέσα στα χρόνια. Ο ίδιος αφού αγωνίστηκε από επιθετικός μέχρι στόπερ, κατέληξε να κάνει τα πρώτα του επαγγελματικά βήματα στα δεξιά της μεσαίας γραμμής, αλλά και της άμυνας.

Πρώτη του συμμετοχή με την Μπάτε το 2008 σε έναν αγώνα Κυπέλλου. Την επόμενη σεζόν πήρε λίγες συμμετοχές και την περίοδο 2010-2011 έκανε το ξεπέταγμά του. Άρχισε την σεζόν ως δεξί μπακ, αλλά και δεξί χαφ, πριν καταλήξει εκεί ανάμεσα στα στόπερ και την επιθετική γραμμή.

Από τα κύρια χαρακτηριστικά του η πολύ καλή πάσα, αλλά και η δυνατότητα να βλέπει γήπεδο. Δύο πολύ σημαντικά στοιχεία για κάθε σύγχρονο αμυντικό χαφ. Το όνειρο του Ντμίτρι ολοκληρώθηκε την σεζόν 2011-2012. Τότε ήταν βασικό και αναντικατάστατο μέλος της Μπάτε, αγωνιζόμενος μάλιστα και στο Τσάμπιονς Λιγκ, κόντρα στην αγαπημένη του Μπαρτσελόνα.

Η... μαύρη σελίδα

Ενώ όλα έδειχναν πως πηγαίνουν από το καλό στο καλύτερο, ένας τραυματισμός ανάγκασε τον Μπάγκα να κάνει βήματα προς τα πίσω... Το καλοκαίρι του 2013 και αφού έχει κάνει το ντεμπούτο του στην Εθνική ομάδα, έχει αγωνιστεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, έρχεται ο σοβαρός τραυματισμός στον αριστερό του αστράγαλο.

Αυτό το πρόβλημα τον άφησε εκτός δράσης για 2 μήνες. Ωστόσο με την έναρξη της νέας σεζόν τραυματίζεται εκ νέου στο παιχνίδι της δεύτερης αγωνιστικής κόντρα στην Μινσκ με αποτέλεσμα να χάσει ολόκληρη την χρονιά. Μάλιστα βρέθηκε και σε ειδικό θεραπευτήριο της Σερβίας όπου διαπιστώθηκε πως η ζημιά είναι πιο σοβαρή απ' ότι είχε φανεί αρχικά.

Αυτή ήταν και η αρχή του τέλους της καριέρας του στην Μπάτε Μπορίσοφ. Την επόμενη σεζόν άφησε το 25 για το 55 θέλοντας με αυτό τον τρόπο να αλλάξει γούρι. Ωστόσο και αυτό δεν έκανε πολλά. Συνέχισε να μην υπολογίζεται από τον προπονητή του και τον χειμώνα του 2016 έμεινε ελεύθερος και ήθελε μια μεγάλη αλλαγή στην καριέρα του.

Επόμενο κεφάλαιο, Ισραήλ και Χάποελ

Το Ισραήλ ήταν η νέα μεγάλη πρόκληση και η μεγάλη αλλαγή που έψαχνε στην καριέρα του. Η Χάποελ Τελ Αβίβ του έδινε την ευκαιρία να επαναφέρει την καριέρα του στο επίπεδο που ήταν πριν τον τραυματισμό του.

Οι έξι μήνες που ακολούθησαν ήταν για τον ίδιο ένα στοίχημα το οποίο και κέρδισε. Αγωνίστηκε και στα 9 παιχνίδια που απέμεναν μέχρι το τέλος της σεζόν χωρίς να σημειώσει κάποιο τέρμα και κατά το ήμισυ πέτυχε αυτό που έψαχνε. Το restart στην καριέρα του!

Η Μπαρτσελόνα, η Serie A και τα social media

Ο Ντμίτρι Μπάγκα έχει μία μεγάλη αγάπη και δύο πράγματα που δεν του αρέσουν καθόλου. Λατρεύει την Μπαρτσελόνα, απ' όπου έχει περάσει ο αγαπημένος του Λευκορώσος ποδοσφαιριστής Αλεξάντερ Χλεμπ, αλλά δεν του αρέσει καθόλου το ιταλικό πρωτάθλημα όσο και τα social media.

Όπως έχει δηλώσει ο ίδιος, δεν διαθέτει λογαριασμό σε κανένα κοινωνικό δίκτυο, άρα οι φίλοι του Ατρόμητου μην μπουν στον κόπο να τον αναζητήσουν...

Στο Περιστέρι λοιπόν ποντάρουν στην θέληση του διεθνούς Λευκορώσου να επαναφέρει την καριέρα του εκεί που ήταν πριν 3 χρόνια. Είναι σε μια καλή ηλικία, διαθέτει τα στοιχεία που χρειάζονται και στα 26 του βλέπει και ο ίδιος τον Ατρόμητο ως μια μεγάλη ευκαιρία να κάνει και πάλι γνωστό το όνομά του στην πατρίδα του...

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα