Β.Ιρλανδία - Γερμανία 0-1

Gazzetta team
Β.Ιρλανδία - Γερμανία 0-1

bet365

Μίλερ και Γκέτσε έχασαν τα... άχαστα, όμως ο Γκόμες με το 4ο του γκολ σε Euro λύγισε τον απίθανο ΜακΓκόβερν (1-0). Πρώτη η Γερμανία, ελπίζει η Β.Ιρλανδία. Αποστολή: Θάνος Σαρρής- Αντώνης Σαούλης.

Ο Μίλερ έχασε απίθανες ευκαιρίες, ο Γκέτσε δεν μπορούσε με τίποτα να τη στείλει στα δίχτυα και χρειάστηκε η εμπειρία του Γκόμες για να έρθει η νίκη! Η Γερμανία επικράτησε 1-0 της Βορείου Ιρλανδίας, έκοψε πρώτη το νήμα του ομίλου και όλα δείχνουν πως στη φάση των «16» θα βρει απέναντί της τη Σλοβακία. Ο Μίλερ έμεινε χωρίς... γκολ σε Euro, o Γκόμες έφτασε τα 4 και... απειλεί τον Κλίνσμαν, ενώ η Β. Ιρλανδία ελπίζει να προκριθεί ως καλύτερη 3η. Ο Οζίλ είχε το... απίστευτο 99% σε σωστές πάσες, τις 15 συμμετοχές έφτασε ο Σβαϊνστάιγκερ που ξεπέρασε τον Λαμ.

Με τον Γκόμες στην ενδεκάδα τους οι Γερμανοί, μπήκαν πολύ δυνατά και η πίεση από τα άκρα ήταν αισθητή από τα πρώτα λεπτά! Οι Βορειοιρλανδοί κράτησαν αρκετά πίσω και τα εξτρέμ, ώστε να ανακόψουν το παιχνίδι από τα μπακ. Ωστόσο, στην πράξη τα βρήκαν σκούρα και η γερμανική ομάδα ήταν καταιγιστική. Οι Γερμανοί με τρεις πάσες δημιούργησαν την πρώτη μεγάλη φάση, αλλα ο Μίλερ, δεν μπορεί να νικήσει στο τετ α τετ Μακ Γκόβερν. Οι Βορειοιρλανδοί βγήκαν πιο μπροστά κι άφησαν χώρους. Λάθος! Τα πάντσερ κατάφεραν να εκμεταλλευθούν την τρύπα! Σε δυο λεπτά (11' και 12') οι Γερμανοί δημιούργησαν ισάριθμες φάσεις, όμως ο Οζίλ αρχικά και στη συνέχεια ο Γκέτσε δεν μπόρεσαν να νικήσουν τον ΜακΓκόβερν. Με τα μπακ μόνιμα πάνω και μια επιθετική πεντάδα ουσιαστικά να είναι απλωμένη σε όλο το γήπεδο η Γερμανία είχε τον απόλυτο έλεγχο και το γκολ ήταν θέμα χρόνου...Στο 24' οι Κίμιχ, Γκόμες, Μίλερ έκρυψαν τη μπάλα, αλλά ο τελευταίος δεν μπόρεσε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα. Μοιραίος ο φορ της Μπάγερν, αφού στο 27' είδε την κεφαλιά του να βρίσκει το δοκάρι!

Παρά το γεγονός πως οι Βορειοιρλανδοί ήταν αρκετά πίσω, η αμυντική τους γραμμή ήταν ευάλωτη και στο 30' ήρθε το γκολ για τα πάντσερ! Εκπληκτική η κάθετη κίνηση του Μίλερ, ενήργησε κοντά στον Γκόμες, έκανε την ασίστ και άνοιξε την άμυνα. Ηταν το τέταρτο του γκολ σε EURO, ένα λιγότερο από τον Γίργκεν Κλίνσμαν! Η Γερμανία ήταν εντυπωσιακή, αλλά... άτυχη,αφού στο 35' το σουτ του Μίλερ βρήκε το οριζόντιο δοκάρι! Οι παίκτες του Λεβ συνέχισαν την πίεση, ο Οζίλ είχε τον τρόπο, αλλά στο 41' ο Γκόμες δεν κατάφερε να σκοράρει! Χαρακτηριστικό είναι πως οι Βορειοιρλανδοίστο α' μέρος είχαν 58 ολοκληρωμένες πάσες, όταν μόνο ο Κρόος είχε 54!

Με κεκτημένη ταχύτητα η Γερμανία στην επανάληψη και στο 52΄ είχε νέα μεγάλη ευκαιρία, αλλά ο Γκέτσε δεν μπόρεσε να νικήσει τον ΜακΓκόβερν. Στην εξέλιξη της, πάλι ο παίκτης της Μπάγερν... κατάφερε να αστοχήσει! Κίμιχ και Οζίλ ήταν εξαιρετικοί, αλλά απέναντί τους ήταν ένας απίθανος γκολκίπερ, ο οποίος στο 59' έσωσε πάλι στο σουτ του Κεντίρα! Μετά το 65' ο ρυθμός έπεσε, οι Βορειοιρλανδοί προσπαθούσαν να μη δεχθούν άλλο τέρμα για να ελπίζουν, ενώ οι Γερμανοί κατέβασαν ταχύτητα. Στο 82' ο Κίμιχ βρήκε ιδανικά τον Γκόμες, αλλά ο ΜακΓκόβερν δεν τον άφησε να πανηγυρίσει!

Β. Ιρλανδία: ΜακΓκόβερν, Χιουτζ, ΜακΌλεϊ, Κάθκαρτ, Έβανς, Ντέιβις, Έβανς (84’ ΜακΓκιν), Νόργουντ, Γουόρντ (70’ Μακ Γκίνις), Ντάλας, Ουάσινγκτον (60’ Λάφερτι).

Γερμανία: Νόιερ, Κίμιχ, Μπόατενγκ (76’ Χέβεντες), Χούμελς, Έκτορ, Κεντίρα (69’ Σβαϊνστάιγκερ), Κρόος, Oζίλ, Μίλερ, Γκέτσε (55’ Σίρλε), Γκόμες

 

EURO Τελευταία Νέα