Tι 1996, τι 2016!

Tι 1996, τι 2016!

Θάνος Σαρρής
Tι 1996, τι 2016!

bet365

Το «Freed from Desire» έχει ξαναγίνει must στη νυχτερινή ζωή του Παρισιού, χάρη στους Βρετανούς οπαδούς! ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΗ ΓΑΛΛΙΑ: ΘΑΝΟΣ ΣΑΡΡΗΣ, ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΟΥΛΗΣ.

Όταν το πρώτο single του Freed from Desire κυκλοφόρησε από τη Gala τον Οκτώβριου του 1996, η Γαλλία ήταν από τις πρώτες χώρες που το έκανε hit. Στο Ηνωμένο Βασίλειο σκαρφάλωσε στο νούμερο δύο των charts και έμεινε στην πρώτη δεκάδα για 8 εβομάδες. Η μεταφορά του στο ποδόσφαιρο, το εκτόξευσε ξανά!

Η αλήθεια είναι πως πρώτοι μετέφεραν τον ρυθμό σε σύνθημα οι οπαδοί της Νιούκαστλ, με κεντρικό ήρωα τον Μίτροβιτς. Η εκτόξευσή του όμως έγινε στη Γουίγκαν με τον Γουίλ Κριγκς, αφού το πήραν αυτούσιο οι Βορειοιρλανδοί και το έκαναν το σύνθημα του Euro. Αυτό που συμβαίνει στη Γαλλία είναι φοβερό. Οπαδοί άλλων ομάδων, ακόμα και ντόπιοι, τις περισσότερες φορές που θα συναντήσουν έναν τύπο με πράσινη φανέλα η πρώτη ερώτηση που θα του κάνουν είναι «Who is on fire?». Επίσης, η τρομερή επιτυχία και το γεγονός ότι τραγουδιέται από όλους, έχει κάνει πολλά μαγαζιά του Παρισιού να το επαναφέρουν στις play lists τους!

Ειδικά σε παμπ και μπαράκια που μαζεύουν θαμώνες από τις κερκίδες του Euro, είναι πλέον must. Θα παίξει παραπάνω από μια φορά, αφού υπάρχει τεράστια ανταπόκριση. Ακόμα και η ίδια η δημιουργός του Freed from Desire έκανε δήλωση για τον Γουίλ Κριγκ: «Το πάθος που έχει για την ομάδα του είναι το ίδιο που είχα όταν έγραφα το τραγούδι, με στόχο να ενώσω όλους τους φίλους μου από όλο τον κόσμο». Αυτό ακριβώς γίνεται και στο Euro 2016! Όταν υπάρχει στον αέρα το σύνθημα, άπαντες ενώνονται και τραγουδούν μαζί!

Στη Βρετανία το τραγούδι είχε πάρει ήδη μεγάλες διαστάσεις πριν το Εuro, λόγω του χαμού που έγινε με τη Γουίγκαν. Το υιοθέτησαν οι οπαδοί της Χιμπέρνιαν μετά τον τελικό Κυπέλλου καθώς και άλλοι, ενώ το δίδυμο Blonde από το Μπρίστολ έκαναν μια διασκευή στα τέλη Μαΐου, η οποία σκαρφάλωσε στα charts και μπήκε στο Top 10 των iTunes. Ο Κenno, που ανέβασε πρώτος στο youtube τη διασκευή κέρδισε ένα διαρκείας για τους Λάτικς.

Οι Βρετανοί δηλαδή περίμεναν να γίνει χαμός και στα γήπεδα της Γαλλίας με το τραγούδι. Το πήραν οι Άγγλοι για τον Τζέιμι Βάρντι, το τραγουδούν άπαντες και ο επιθετικός της Γουίγκαν έχει γίνει το πρόσωπο του τουρνουά χωρίς καν να έχει αγωνιστεί. Όσο για τη Gala; Γνωρίζει τα νέα 90s!

 

EURO Τελευταία Νέα