Με το βλέμμα στα πολλά γκολ

Gazzetta team
Με το βλέμμα στα πολλά γκολ

bet365

Τρίτη αγωνιστική, μέρος… τρίτο. Ο 3ος και ο 4ος όμιλος παίρνουν σειρά, με τις μάχες σε αυτά τα γκρουπ να φαντάζουν αρκετά ενδιαφέρουσες.

Γράφει ο Γιώργος Πετρίδης

Η αλήθεια είναι πως το καινούριο φορμάτ του Euro λειτουργεί ευεργετικά ως προς το ότι πλέον δεν έχουμε τόσες πολλές αδιάφορες ομάδες (και συνεπακόλουθα αγώνες) κατά την τελευταία αγωνιστική της φάσης των ομίλων, όπως συνέβαινε στο παρελθόν. Αυτό εξάπτει τη φαντασία, αλλά και τις θεωρητικές συζητήσεις γύρω από ποια Εθνικά συγκροτήματα θα προκριθούν, τις πιθανές ισοβαθμίες κ.ο.κ.

Ας τα πάρουμε με τη σειρά. Στον 3ο όμιλο μένει να ξεκαθαρίσει ποιες δύο Εθνικές θα προκριθούν άμεσα στους «16», ενώ φαντάζει πολύ πιθανό από ‘δω να προκύψει μία εκ των 4 καλύτερων τρίτων. Η μόνη που δεν έχει κάτι να παλέψει και θα παραταχθεί με στόχο την… υστεροφημία της, είναι η Ουκρανία, που έχει αποκλειστεί.

Στο δια ταύτα, η Πολωνία είναι «αναγκασμένη» να ψάξει μια νίκη με πολλά γκολ απέναντι στους Ουκρανούς, με τους οποίους (θυμίζουμε ότι) συνδιοργάνωσε την προηγούμενη διοργάνωση. Είναι σαφές πως η ομάδα του Φομένκο έχει αρκετά θέματα με την ανασταλτική λειτουργία της: εκεί είναι αρκετά… μαλθακή και δέχεται εύκολα γκολ, κάτι που φάνηκε και στο εις βάρος της 0-2 από τη Βόρειο Ιρλανδία. Από την άλλη, ο Λεβαντόφσκι και η παρέα του δείχνουν αρκετά δουλεμένοι και μπορούν να ελπίζουν για την πρωτιά του γκρουπ αρχικά, αλλά και μια μακρά πορεία στη συνέχεια του τουρνουά.

Με δεδομένο πως την ίδια ώρα η Γερμανία αντιμετωπίζει την σκληροτράχηλη και ταμπουρωμένη στο δικό της μισό, Βόρειο Ιρλανδία, οι Πολωνοί θα κυνηγήσουν τα πολλά γκολ, έτσι ώστε να πλεονεκτούν σε περίπτωση ισοβαθμίας με την ομάδα του Λεβ (σ.σ. μετράει η καλύτερη διαφορά τερμάτων και εν συνεχεία η καλύτερη επίθεση). Συνυπολογίζοντας και την παντελή αδιαφορία και χαλαρότητα των Ουκρανών, περιμένω ένα ματς με καλό ρυθμό, φάσεις εκατέρωθεν και… over, το οποίο πληρώνει καλά (2.15 στον ΟΠΑΠ). Το έτερο παιχνίδι του ομίλου είναι μάλλον αδιάφορο στοιχηματικά.

Στον 4ο όμιλο, το ενδιαφέρον στρέφεται στη μονομαχία των δύο καλύτερων ομάδων (μέχρι τώρα) της διοργάνωσης: Κροατία εναντίον Ισπανίας. Αμφότερες διαθέτουν περίσσια ποιότητα από το κέντρο και μπροστά, παίζουν επιθετικά, φτιάχνουν φάσεις, κυνηγάνε το γκολ. Δεν πιστεύω ότι θα αλλάξει κάτι τώρα στη νοοτροπία τους, εξ ου και η στήριξη στο goal/goal (2.00 στον ΟΠΑΠ).

To Eυρωπαϊκό το ζεις καλύτερα σε ένα πρακτορείο ΟΠΑΠ

Ολοκληρώνουμε με το Τσεχία-Τουρκία. Αν γινόταν ένας διαγωνισμός για το ποια είναι η χειρότερη ομάδα του θεσμού, τότε η Τουρκία θα μαχόταν επί ίσοις όροις με τη (ήδη αποκλεισμένη) Ρωσία. Παρ’ όλα αυτά, η ομάδα του Τερίμ τρέφει κάποιες, λιγοστές ελπίδες για να «κλέψει» μία από τις 4 καλύτερες τρίτες θέσεις. Αναζητά το «τρίποντο» επί της Τσεχίας και παράλληλα να κερδίσει με 2 ή 3 (τουλάχιστον) γκολ διαφορά.

Προφανώς λοιπόν και η Τουρκία θα αφήσει χώρους πίσω, κάτι που οι Τσέχοι δεν θα συγχωρέσουν. Είναι άλλωστε πιο «λειτουργική» ομάδα και έχει καλύτερη ψυχολογία μετά από τον τρόπο που απέσπασε το 2-2 από την Κροατία. Κάπως έτσι προσμένω νίκη των Τσέχων, που θα τους φέρει στην επόμενη φάση κατά πάσα πιθανότητα: ο άσος στον ΟΠΑΠ προσφέρεται στο αξιοπρεπές 2.25.

 

EURO Τελευταία Νέα