Ελβετία – Γαλλία 0-0

Ελβετία – Γαλλία 0-0

bet365

Γκολ δεν μπήκαν, αλλά είχαμε τρία δοκάρια, τέσσερις σκισμένες φανέλες, μία σκασμένη μπάλα και τις Γαλλία (1η), Ελβετία (2η) να περνούν στους «16».

Τις βόλευε η ισοπαλία και αυτή ήρθε. Οχι ότι Γαλλία και Ελβετία το είχαν τακτοποιήσει, αλλά έτσι όπως τους πήγαινε, η αλήθεια είναι ότι δεν φόρτσαραν ιδιαίτερα για το γκολ. Αλλωστε οι Γάλλοι με αυτό το 0-0 εξασφάλισαν την κορυφή του 1ου ομίλου, ενώ οι Ελβετοί καθάρισαν σε συνδυασμό και με το άλλο ματς του ομίλου. Ετσι προκρίθηκαν ως δεύτεροι και αυτή είναι η πρώτη φορά σε τέσσερις παρουσίες σε EURO που θα δώσουν το παρών στην επόμενη φάση.

Οι Ελβετοί ήταν εκείνοι που ξεκίνησαν με καλύτερη ευκαιρία, όταν ο Πογκμπά (8') λίγο ήθελε να σημειώσει αυτογκόλ. Στη συνέχεια όμως ο μέσος της Γιουβέντους άρχισε να πυροβολεί προς τη σωστή κατεύθυνση. Στο 12' και το 17' σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι, ενώ ενδιάμεσα ο Ζόμερ σταμάτησε το διαγώνιο βολέ του. Στην επανάληψη το ματς έχασε το τέμπο του, καθώς αμφότεροι δεν ήθελαν να ρισκάρουν και να μπουν σε περιπέτειες.

Ωστόσο, οι Τρικολόρ είχαν ακόμα ένα οριζόντιο σε μονοκόμματη βολίδα του Παγιέ. Μέχρι το φινάλε δεν άλλαξε κάτι. Αν και δεν είχε γκολ το παιχνίδι είχε άλλες ιδιαίτερες στιγμές. Τέσσερις σκισμένες φανέλες των Ελβετών και μία σκασμένη μπάλα. Στο τέλος η Γαλλία πανηγύρισε την έκτη πρόκριση της από όμιλο από τη στιγμή (1980) που οι χώρες στο τουρνουά έγιναν οκτώ, 16, 24.

Τώρα η Γαλλία περιμένει να μάθει εάν θα κοντραριστεί με τον τρίτο του 3ου/4ου/5ου ομίλου (26 Ιουνίου – Λυών) και η Ελβετία αντίστοιχα ποιος θα είναι ο δεύτερος του 3ου ομίλου (25 Ιουνίου – Σεντ Ετιέν)!

* Η Γαλλία έχει πέντε δοκάρια στη διοργάνωση, τα περισσότερα από την Πορτογαλία το 1980 που είχε έξι!

* Η Ελβετία έγινε η πρώτη ομάδα μετά τη Ρουμανία το 1996 που δεν είχε ούτε ένα σουτ στο Β' μέρος ενός αγώνα!

Ελβετία (Βλάντιμιρ Πέτκοβιτς): Ζόμερ, Λίχσταϊνερ, Εμπολό (74' Σεφέροβιτς, Ροδρίγκες, Τζουρού, Σαρ, Μπεχράμι, Ντζεμαϊλί, Μεχμέντι (86' Λονγκ), Σάκα, Σακίρι (80' Φερνάντες)

Γαλλία (Ντιντιέ Ντεσάν): Γιορίς, Ραμί, Κοσιελνί, Εβρά, Σανιά, Σισοκό, Καμπάιγ, Πογκμπά, Γκριεζμάν (77' Ματουιντί), Κομάν (63' Παγιέ), Ζινιάκ.

 

EURO Τελευταία Νέα