Ρουμανία - Αλβανία 0-1

Gazzetta team
Ρουμανία - Αλβανία 0-1

bet365

Η Αλβανία πέτυχε την πρώτη της νίκη σε μεγάλη διοργάνωση, επικράτησε 1-0 της Ρουμανίας και περιμένει το... θαύμα της πρόκρισης μέσω της 3ης θέσης (3β. 1-3)

Η... κατάρα έσπασε κι έπειτα από 13 ματς χωρίς νίκη κόντρα στους Ρουμάνους, η Αλβανία επικράτησε 1-0, έγραψε ιστορία και ελπίζει σε ένα θαύμα! Ο Σαντίκου πέτυχε το πρώτο γκολ της ομάδας σε Euro, οι Αετοί πήραν την 3η θέση (1-3 γκολ) και περιμένουν τους άλλους ομίλους για να δουν αν θα συνεχίσουν στα γήπεδα της Γαλλίας. Βέβαια, η ομάδα του Ντε Μπιάζι κατάφερε να κάνει το ιδανικό φινάλε στον όμιλο, χάρη στην πίστη και στο πάθος που έβγαλαν οι παίκτες του στο γήπεδο.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ ΓΙΑ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ ΚΑΙ ΣΕΝΑΡΙΑ ΠΡΟΚΡΙΣΗΣ

Το ξεκίνημα της Ρουμανίας ήταν ιδανικό, ταχύτητα, πίεση και η ομάδα του Ιορντανέσκου πήρε τον έλεγχο του ματς. Μάλιστα, προσπάθησε να απειλήσει σε δυο περιπτώσεις, αλλά τα σουτ του Στάνκου βρήκαν στη σωστή θέση τον Μπερίσα. Η Αλβανία μετά το πρώτο μουδιασμένο δεκάλεπτο, πήρε μέτρα στο γήπεδο, ήταν πιο κινητική κι έβγαλε πάθος. Η ομάδα του Ντε Μπιάζι ήταν εξαιρετικά οργανωμένη στα μετόπισθεν και δεν έδωσε στους Ρουμάνους ευκαιρίες να δημιουργήσουν. Χωρίς φαντασία, πλάνο και τακτική η ομάδα του Ιορντανέσκου δεν θύμισε σε καμία περίπτωση τα δυο πρώτα ματς της στον όμιλο! Η Αλβανία είχε ταχύτητα, έβγαζε αντεπιθέσεις και στο 35' είχε διπλή ευκαιρία να σκοράρει, ο Μεμουσάι δεν μπόρεσε να κερδίσει τον Ταταρουσάνου, ενώ στην εξέλιξή της ο Μπάσα έστειλε τη μπάλα άουτ. Επειτα το πρώτο απειλητικό μήνυμα ήρθε και το... χτύπημα από την ομάδα του Ντε Μπιάζι!

Ωραία σέντρα του Μαμουσάι, ο Ταταρουσάνου πραγματοποίησε τραγική έξοδο και ο Σαντίκου με κεφαλιά στο 43' πέτυχε το πρώτο γκολ της Αλβανίας στη διοργάνωση! Οι Ρουμάνοι δεν κατάφεραν να προσαρμοσθούν στο πλάνο κατοχής, δεν έδειξαν καμία εμπιστοσύνη στο παιχνίδι τους και ο εκνευρισμός τους έδωσε την ευκαιρία στους Αλβανούς να πάρουν αυτό που θέλουν!


Ο Ιορντανέσκου πέρασε στην επανάληψη τον Σανμαρτεάν, αλλά φαντασία και κάθετες δεν μπήκαν ποτέ στο παιχνίδι της. Ο τραυματισμός του Σαντίκου έδωσε την ευκαιρία στον ταχύτατο Τόρζε να μπει στο ματς και στο 76' είχε την τεράστια ευκαιρία να ισοφαρίσει, αλλά η σουτάρα του τράνταξε το δοκάρι του Μπερίσα. Ο Ιορντανέσκου έβαλε τον Αντόνε στο ματς, οι Ρουμάνοι πίεσαν με τους δυο φορ, αλλά η παρουσία του Μαβράι ήταν εντυπωσιακή, αφού καθάρισε όλες τις φάσεις. Μάλιστα, ο αμυντικός της Κολωνίας αν ήταν πιο ουσιαστικός θα μπορούσε στο 87' να πετύχει και γκολ! Η Αλβανία πέτυχε ιστορική νίκη και περιμένει το... θαύμα.

Ρουμανία: Ταταρουσάνου, Σαπουνάρου, Κίρικες, Γκριγκόερ, Μάτελ, Χομπάν, Πρεπελίτα (46' Σανμαρτεάν), Πόπα (68' Αντόνε), Στάντσιου, Στάνκου, Αλίμπεκ (57' Τόρζε)

Aλβανία: Mπερίσα, Λίλα, Λενιάνι (73' Ρόσι), Χισάι, Αγκόλι, Μπάσα (Τσάνα), Μεμουσάι, Σαντίκου (58' Μπάλαϊ), Μαβράι, Αγιέτι, Αμπράσι

 

EURO Τελευταία Νέα