Αυτός ένα πέναλτι, εσύ την αξιοπρέπεια σου

Αυτός ένα πέναλτι, εσύ την αξιοπρέπεια σου

Αντώνης Σαούλης Αντώνης Σαούλης
Αυτός ένα πέναλτι, εσύ την αξιοπρέπεια σου

bet365

Ο Αντώνης Σαούλης γράφει από το Παρίσι για τις αντιδράσεις των Ελλήνων στα social media μετά το χαμένο πέναλτι με την Αυστρία και το δράμα του Πορτογάλου.

Δεν ξύπνησα με καμία διάθεση να τον υπερασπιστώ. Προφανώς δεν με έχει ανάγκη αλλά ούτως ή άλλως δεν είναι και από τους παίκτες που λατρεύω. Προτιμώ να θαυμάζω παίκτες τύπου Μόντριτς, παρά σούπερ σταρ όπως είναι ο Ρονάλντο. Ομως ζώντας από κοντά το δράμα του με το χαμένο πέναλτι και από μακριά τις αντιδράσεις των Ελλήνων στα social media μ' έβαλαν σε σκέψεις γυρνώντας με τον Θάνο από το Parc des Prince στην Republique (πάνω από 20 στάσεις απόσταση).

Βγάζοντας έξω τα διάφορα post που πράγματι είχαν γέλιο και ωραία δόση χιούμορ υπήρχαν δεκάδες άλλα που τον ξεφτίλιζαν, τον γλένταγαν, μηδένιζαν τα πάντα επειδή έχασε ένα πέναλτι. Που προσέξτε μπορεί να μην είναι καν καταδικαστικό για την Πορτογαλία (με νίκη κόντρα στην Ουγγαρία περνάει ως πρώτη τον όμιλο). Δεν είναι ένα χαμένο πέναλτι σε τελικό Τσάμπιονς Λιγκ για παράδειγμα (αυτό το έβαλε όταν έπρεπε).\

Παίξε νόμιμα από Κινητό και Τάμπλετ στη Vistabet!

Προσπαθούσα να μπω στο μυαλό τους. Δηλαδή τι πραγματικά τους έχει κάνει ο Ρονάλντο και βγάζουν τόσο μίσος μέσω των social media. Να καταλάβω αυτούς που πήγαν «κουβά» επειδή το είχαν παίξει άσο και anytime scorer αλλά και πάλι μέχρι ενός βαθμού. Εφτασα στο συμπέρασμα πως πλέον έτσι έχουμε γίνει στην Ελλάδα. Αντρες με τα όλα τους στα social media που θα ρίξουμε το χοντρό το μπινελίκι μας στον Ρονάλντο, στον Μέσι, στον ΛεΜπρον αλλά στην πραγματική μας ζωή άντρες με τα μισά.

Τέτοιες κατάρες που έφαγε ο Ρονάλντο (επαναλαμβάνω πως έχασε ΕΝΑ πέναλτι σε ματς της Εθνικής Πορτογαλίας) δεν τις έχει φάει στα social media Ελληνας Πολιτικός την τελευταία εξαετία. Ολο το αντριλίκι εξαντλήθηκε στο καλσόν που φορούσε ο Πορτογάλος πριν το ματς (την άλλη φορά θα μας ρωτήσει για να το βάλει, παρά το γεγονός ότι βοηθάει στην κυκλοφορία του αίματος για να μην τραυματιστεί) το οποίο έγινε και είδηση σε sites με τίτλο «μην σκίσει κανά καλσόν ο Ρονάλντο»!

Ουδείς ασχολήθηκε με την κίνηση που έκανε μετά ο Πορτογάλος. Με την ένταση στο 100 και την πίκρα στο 200 σταμάτησε τους security και έκατσε να βγάλει μια selfie με τον φίλαθλο που πέρασε από τα μέτρα ασφαλείας (εδώ γελάμε) των Γάλλων. Ούτε με ποιους παίζει συμπαίκτες σε αυτή την Εθνική Πορτογαλίας και τι προσπαθεί να πετύχει. Κουαρέσμα και Νάνι παίζουν στην Τουρκία πλέον, ο Μουτίνιο μπορεί να είναι στη Μονακό αλλά όχι σε top class σύλλογο επιπέδου Τσάμπιονς Λιγκ, ο Αντρε Γκόμεζ ακόμα θέλει πολλά ψωμιά και οι αλλαγές είναι ο Ζοάο Μάριο (whaaat;) και ο Εντερ (κλαίει η μάνα του Παουλέτα)

Προφανώς χρεώνεται την ισοπαλία (έχασε το πέναλτι κι άλλες τέσσερις καθαρές φάσεις για γκολ) αλλά ακόμα η χώρα του δεν έχει αποκλειστεί.

Ακόμα και αν γίνει αυτό, ο Ρονάλντο ανάγκασε εκατοντάδες δημοσιογράφους να ταξιδέψουν από όλη τη γη για να τον δουν να παλεύει για την Εθνική Πορτογαλίας. Θα κάνει τις διακοπές του στο Μαρόκο και τη Μύκονο με το προσωπικό του τζετ και οι παπαράτσι θα τον βγάζουν φωτό με μοντέλα. Εσύ; Που τον μηδένισες στο facebook και στο twitter;

Δυστυχώς δεν έχει να κάνει με τον Ρονάλντο. Και εδώ οι Γάλλοι ξέσπασαν σε γέλια όταν τον είδαν να τον χάνει αλλά δεν τον διέσυραν κιόλας. Προφανώς και υπήρχαν τέτοια ποσταρίσματα από αρκετούς στο κόσμο. Οχι όμως στο βαθμό που γίνεται στην Ελλάδα. Εμείς οι Ελληνες ξέρουμε καλύτερα από τον καθένα να δείχνουμε το μέγεθος των γεννητικών μας οργάνων στα social media.

Είτε έχει να κάνει με τον αθλητισμό, την πολιτική, την κοινωνία, είτε με την υγεία και την παιδεία (με αυτήν την σειρά είναι και το ενδιαφέρον των Ελλήνων).

Αυτός μπορεί να έχασε ένα πέναλτι, αλλά εσύ έχασες την αξιοπρέπεια σου.

Κάλμα...

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Αντώνης Σαούλης
Αντώνης Σαούλης