Ελβετία - Γαλλία: Αποφορτίζονται οι «τρικολόρ»

Gazzetta team
Ελβετία - Γαλλία: Αποφορτίζονται οι «τρικολόρ»

bet365

Από ένα βαθμό θέλουν Γαλλία και Ελβετία για να πάνε χέρι-χέρι στη νοκ άουτ φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος. Χωρίς νίκη οι Ελβετοί σε επίσημο ματς κόντρα στους Γάλλους.
ΕΛΒΕΤΙΑ – ΓΑΛΛΙΑ
ΚΩΔΙΚΟΣ ΟΠΑΠ: 524
ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ ΟΠΑΠ: 5.25 – 2.65 – 1.77
ΩΡΑ/ TV: 22:00 / ΕΡΤ 1
ΓΗΠΕΔΟ: ΓΚΡΑΝ ΣΤΑΝΤ ΛΙΛ (50.157), ΛΙΛ
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Νταμίρ Σκόμινα (Σλοβενία)
ΠΑΡΑΔΟΣΗ: Εχουν τεθεί αντιμέτωπες συνολικά 37 φορές με τη Γαλλία να μετράει 16 νίκες, έναντι 12 της Ελβετίας. Εννιά ματς έληξαν ισόπαλα, 60-67 τα γκολ υπέρ των «τρικολόρ». Σε πέντε επίσημα ματς οι Ελβετοί δεν έχουν κερδίσει ακόμη (2 ήττες, 3 ισοπαλίες). Οι δυο τους συναντήθηκαν στους ομίλους του Μουντιάλ το 2014 με τη Γαλλία να επικρατεί 5-2.
* Με ισοπαλία οι Γάλλοι τερματίζουν πρώτοι στον όμιλο και οι Ελβετοί είναι σίγουρα δεύτεροι.
Οπως στην πρεμιέρα κόντρα στην Αλβανία (νίκη 1-0) έτσι και απέναντι στους Ρουμάνους (1-1) η Ελβετία κλήθηκε να αντιμετωπίσει ομάδα που έπαιζε πίσω από την μπάλα. Μπήκε δυναμικά εξ’ αρχής με στόχο να αιφνιδιάσει, αλλά δεν της βγήκε, καθώς ο Σεφέροβιτς έχασε και σ’ αυτό το ματς ουκ ολίγες ευκαιρίες. Στο 18’ βρέθηκε να κυνηγάει το σκορ, καθώς ο Στάντσου σκόραρε από την άσπρη βούλα (αυστηρό το πέναλτι). Δέκα λεπτά αργότερα παραλίγο να δεχτεί και δεύτερο, ωστόσο «σώθηκε» η εστία της από το δοκάρι. Μετά την ανάπαυλα μπήκε αποφασισμένη να κάνει τη ζωή των Ρουμάνων δύσκολη, κάτι που συνέβη, καθώς στο 56’ ο Μεχμέντι έφερε την ισορροπία. Απέκτησε ηθικό από εκεί και πέρα, αλλά η μεγάλη ευκαιρία απουσίασε από την αναμέτρηση και το 1-1 έμεινε μέχρι το τέλος.
Απόλυτα ικανοποιημένος με την ανασταλτική λειτουργία της ομάδας του ο Πέτκοβις, όχι όμως και επιθετικά που τόνισε ότι «με τους Γάλλους δεν θα έχουμε τόσες ευκαιρίες, πρέπει να βελτιώσουμε τα τελειώματά μας» ενώ στο Twitter ήρθε σε αντιπαράθεση με Γάλλο δημοσιογράφο σχετική με τη δυναμική των Ελβετών.
«Εχουμε δύο χρόνια εμπειρία και θα το δείξουμε μέσα στο γήπεδο» απάντησε ο χαφ Ζέλσον Φερνάντες, όταν δημοσιογράφοι του θύμισαν το 5-2 του μουντιάλ της Βραζιλίας. Με την ίδια ενδεκάδα αναμένεται να παραταχθεί και απόψε ο Πέτκοβιτς. Αν υπάρξει διαφοροποίηση, ενδεχομένως να αλλάξει σέντερ φορ, με τον Εμπολό στη γραμμή κρούσης, καθώς ο Σεφέροβιτς προβληματίζει έντονα με τις εμφανίσεις του. Στο όριο καρτών Μπεχράμι, Τζάκα και Εμπολό.
Σε θρίλερ μετατράπηκε και το ματς της δεύτερη αγωνιστικής για τη Γαλλία. Τα βρήκε… σκούρα από τους Αλβανούς, ωστόσο κυριολεκτικά στο παρά… ένα, κατάφερε να πάρει το πολυπόθητο τρίποντο. Επιθετικά έπεσε σε «τοίχο», καθώς η αξιόμαχη ομάδα του Ντε Μπιάσι δεν άφησε ούτε… δείγμα κενού χώρου, παρά την απουσία του τιμωρημένου αρχηγού Λορίκ Τσάνα. Ο Ντεσάμπ ξεκίνησε ανάποδα αυτή τη φορά, στο α’ ημίχρονο εφήρμοσε το 4-2-3-1 αλλά δεν απέδωσε καρπούς. Μετά την ανάπαυλα επέστρεψε στο 4-3-3, έριξε στο παιχνίδι τους Πογκμπά, Γκριζμάν και ο δεύτερος μάλιστα ντύθηκε το μανδύα του λυτρωτή, σκοράροντας με κεφαλιά στο 89’! Ολομόναχος μπροστά ο Ολιβιέ Ζιρού που δεν απείλησε αισθητά. Το τελικό 2-0 διαμορφώθηκε στο 96’ με τον φορμαρισμένο Ντιμίτρι Παγιέ. «Δεν τα κάνουμε όλα τέλεια, αλλά αν βρείτε μια ομάδα που τα κάνει, δείξτε τη και σε εμένα» απάντησε στην κριτική ο Ντεσάμπ.
Προς το παρόν οι διοργανωτές προβληματίζουν πιο πολύ επιθετικά παρά ανασταλτικά, κάτι που δεν αναμενόταν βάσει της εικόνας που έβγαλαν στην προετοιμασία. Η πίεση του γαλλικού κοινού λειτουργεί αρνητικά, καθώς οι επιθετικοί του Ντεσάμπ αποπνέουν αρκετό άγχος στο χορτάρι και οι περισσότεροι περιμένουν την έξτρα ενέργεια από τον Παγιέ. Στον πάγκο αναμένονται απόψε Ζιρού και Καντέ, καθώς και οι δυο βρίσκονται στο όριο καρτών, ενώ δεδομένα χρειάζονται και ανάσες ενόψει της συνέχειας. Τη θέση του δεύτερου στη μεσαία γραμμή αναμένεται να πάρει ο Καμπάιγ, ενώ στην κορυφή της επίθεσης εκτός απροόπτου θα δούμε τον Ζινιάκ, καθώς ο Ντεσάμπ θέλει να τον κρατήσει σε εγρήγορση για τη συνέχεια.
ΠΙΘΑΝΕΣ ΕΝΔΕΚΑΔΕΣ
Ελβετία (4-3-3): Ζόμερ – Λιχστάινερ, Τζουρού, Σαρ, Ροντρίγκεζ – Μπεχράμι, Τσάκα, Τζεμαϊλί – Σακίρι, Εμπολό, Μεχμέντι
Γαλλία (4-3-3): Γιορίς – Σανιά, Ραμί, Κονσιελνί, Ντιν – Σισοκό (Ματουιντί), Καμπάιγ, Πογκμπά – Παγέ, Ζινιάκ, Γκριεζμάν
ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ: Ξεκάθαρα, υπάρχει διαφορά ποιότητας μεταξύ των δυο ομάδων. Οι Ελβετοί δεν μας έχουν ενθουσιάσει ιδιαίτερα με την έως τώρα απόδοσή τους, έχουν κόντρα παράδοση με τους Γάλλους, ενώ επιθετικά προβληματίζουν. Στον αντίποδα, οι Γάλλοι, ανασταλτικά παίρνουν καλή βαθμολογία ως τώρα, αν και κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν κατώτερους ποιοτικά αντιπάλους. Οταν έχουν την μπάλα στα πόδια το άγχος και η πίεση είναι αισθητή. Αναμένουμε πάντως απόψε ένα παιχνίδι δίχως σκοπιμότητες, μιας και η πρόκριση επετεύχθη, με τους παίκτες που θα πάρουν χρόνο συμμετοχής από τον πάγκο να τα δίνουν όλα. Θα πάμε με το over 1,5 γκολ για τη Γαλλία (2.02 στο κουπόνι του ΟΠΑΠ), καθώς προσμένουμε μια πειστική εμφάνιση από μέρους τους, καθώς στόχος παραμένει αφενός η αποφόρτιση, αφετέρου η κατά το δυνατόν καλύτερη ψυχολογία στα νοκ άουτ παιχνίδια που έρχονται..
 

EURO Τελευταία Νέα