Η 7άρα, ο Βάργκας και τα ... 90 χρόνια

Η 7άρα, ο Βάργκας και τα ... 90 χρόνια

Κώστας Ζάλιαρης
Η 7άρα, ο Βάργκας και τα ... 90 χρόνια

bet365

Ο τρόπος με τον οποίο η Χιλή διέσυρε το Μεξικό ασφαλώς και έφερε στην επιφάνεια στοιχεία που κάνουν ιστορική τη στιγμή για τους θριαμβευτές. Πέρασαν... 90 χρόνια μέχρι το καρέ του Βάργκας, δεύτερος σκόρερ της εθνικής ομάδας ο Αλέξις.

Οι κατακτητές του Κόπα Αμέρικα του 2015 στην πατρίδα τους, έκαναν πάρτι τα ξημερώματα της Κυριακής απέναντι στο Μεξικό, για να περάσουν πλέον στα ημιτελικά της φετινής, επετειακής διοργάνωσης που διεξάγεται στις ΗΠΑ.

Η Χιλή, κατάφερε να γίνει η μοναδική ομάδα από το φετινό τουρνουά που καταφέρνει να φτάσει στους «4» του θεσμού, έχοντας μετουσιώσει με επιτυχημένο τρόπο την κατοχή της μπάλας και την επιβολή έναντι του αντιπάλου. Σε καθένα από τα παιχνίδια που έχει παίξει μέχρι στιγμής, είναι εκείνη το αφεντικό εντός αγωνιστικού χώρου, όπως μαρτυρούν και τα ποσοστά 58%, 75%, 76% και 60% από κάθε ματς που έχει δώσει το σύνολο του Χουάν Αντόνιο Πίτσι.

Ο Εδουάρδο Βάργκας, ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής των Χιλιανών βρίσκοντας το δρόμο για τα δίχτυα τέσσερις φορές, κάτι που είχε να σημειωθεί από το μακρινό 1926!

Τότε, ήταν ο Νταβίντ Αρεγιάνο που με τη φανέλα με το εθνόσημο της Χιλής είχε πετύχει το καρέ σε αναμέτρηση κόντρα στη Βολιβία. Μάλιστα, ο τελευταίος που είχε πετύχει χατ-τρικ με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας, ο Ορανθάμπαλ, το 1955, σε αναμέτρηση με το Εκουαδόρ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Βάργκας κατάφερε να στείλει τη μπάλα στο πλεκτό τέσσερις φορές, με μόλις 7 επαφές με τη μπάλα μέσα στην περιοχή των Μεξικανών! Και τα τέσσερα σουτ στην αντίπαλη εστία βρήκαν στόχο στο 100%, ενώ συνολικά απείλησε έξι φορές τα καρέ.

Όσον αφορά το 7-0 ως σκορ, είναι το μεγαλύτερο στην ιστορία της Χιλής, αλλά έχει σημειωθεί ξανά στο παρελθόν και επαναλήφθηκε στη φετινή διοργάνωση.

Την προηγούμενη φορά που οι Χιλιανοί διέλυσαν με τέτοιας έκτασης σκορ, αντίπαλό τους, ήταν το 1979, σε ματς με τη Βενεζουέλα.

Αρκετά μεγάλο μερίδιο της επιτυχίας πιστώνεται και ο σούπερ σταρ της Άρσεναλ, Αλέξις Σάντσες.

Σκόραρε μια φορά, μοίρασε δύο ασίστ και με το γκολ που πέτυχε έπιασε τον Ιβάν Ζαμοράνο στη δεύτερη θέση των σκόρερ όλων των εποχών για την εθνική ομάδα της Χιλής με τα 34 τέρματα.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα