Πορτογαλία - Αυστρία 0-0

Gazzetta team
Πορτογαλία - Αυστρία 0-0

bet365

Με μοιραίο τον Ρονάλντο, ο οποίος έχασε πέναλτι και ευκαιρίες στη βραδιά που ξεπέρασε τον Λουίς Φίγκο σε συμμετοχές, η Πορτογαλία έμεινε στο 0-0 με την Αυστρία και κινδυνεύει με αποκλεισμό! ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΠΑΡΙΣΙ: Θάνος Σαρρής - Αντώνης Σαούλης.

Αν η UEFA δεν είχε αυξήσει τις ομάδες από 16 σε 24, Αυστρία-Ισλανδία-Ουγγαρία κατά πάσα πιθανότητα δεν θα βρίσκονταν στη Γαλλία. Σε αυτόν τον όμιλο, λοιπόν, η Πορτογαλία κινδυνεύει ακόμη και με αποκλεισμό αφού έμεινε στο «Χ» και με τους Αυστριακούς, επιβεβαιώνοντας ότι έχει πρόβλημα στο γκολ. Και το έχει επειδή ο Κριστιάνο Ρονάλντο εξελίσσεται σε μοιραίο της, χάνοντας ακόμη και πέναλτι αυτή τη φορά. Ετσι, δεν κατάφερε να πανηγυρίσει το γεγονός ότι πέρασε στην 1η θέση σε ό,τι αφορά τις συμμετοχές με την εθνική ομάδα (128, ξεπέρασε τον Λουίς Φίγκο) αλλά και σε τελική φάση EURO (16, όσες και οι Λιλιάν Τιράμ και Εντβιν Φαν Ντερ Σαρ).

Το ματς άρχισε με την Αυστρία να απειλεί στο 3' με την κοντινή κεφαλιά του Χάρνικ που έφυγε άουτ. Αυτή, ουσιαστικά, ήταν η πρώτη και η τελευταία φορά που έγινε απειλητική η ομάδα του Μαρσέλ Κόλερ. Από εκεί και πέρα, απλά αμυνόταν, απέναντι σε μια Πορτογαλία που άλλαζε από 4-3-3 σε 4-4-2, έχοντας μπροστά τους Νάνι-Ρονάλντο-Κουαρέσμα. Αυτοί ήταν που έπρεπε να δώσουν την λύση και άλλαζαν συχνά θέσεις και πλευρές, με τον Νάνι να έχει την πρώτη μεγάλη ευκαιρία στο 12', όταν νικήθηκε από το Αλμερ στο τετ α τετ.

Με τους Αυστριακούς να φωνάζουν «Μέσι, Μέσι», ο Κριστιάνο είχε την ευκαιρία να τους... τιμωρήσει στο 22' αλλά από κοντά πλάσαρε άουτ, σε μια φάση που ήταν η αρχή του «μαρτυρίου» του. Ο σούπερ σταρ των Πορτογάλων δεν ήταν σε καλή κατάσταση και δεν μπορούσε να βοηθήσει, την ίδια ώρα που η Αυστρία έπαιρνε βοήθεια και από το... δοκάρι, στην κεφαλιά του Νάνι στο 29'! Η ομάδα του Φερνάντο Σάντος είχε τον έλεγχο, είχε την μπάλα, είχε και τις φάσεις αλλά ο Αλμερ σταμάτησε την κεφαλιά του Ρονάλντο στο 35' και το σουτ στο 38', στέλνοντας τις δύο ομάδες στα αποδυτήρια χωρίς γκολ.

Στην επανάληψη η Αυστρία απείλησε και πάλι πρώτη, με το σουτ του Ιλζάνκερ που απέκρουσε ο Ρούι Πατρίσιο στο 46', για να πάρουν στη συνέχεια οι Ιβηρες και πάλι την μπάλα. Οι Πορτογάλοι μετέφεραν το ματς στο μισό γήπεδο, πίεσαν αλλά ο Αλμερ σταματούσε κάθε προσπάθεια του Κριστιάνο, όπως το καλό σουτ στη γωνία στο 55' και την κεφαλιά -μετά το κόρνερ- στο επόμενο λεπτό. Ο Μαρσέλ Κόλερ έκανε την πρώτη κίνηση από τον πάγκο με την είσοδο του Σεπφ στη θέση του Αλάμπα στο 65' αλλά αυτό δεν άλλαξε κάτι στην εικόνα της ομάδας του.

Ο Σάντος απάντησε με την είσοδο του Ζοάο Μάριο (που τελικά δεν έκανε τίποτα) αντί του τραγικού Κουαρέσμα, με την Πορτογαλία να ψάχνει τον τρόπο για το γκολ που θα έδινε τη νίκη. Απαντες πίστεψαν ότι τον βρήκε στο 78', όταν ο Χίντερεγκερ πήρε αγκαλιά τον Κριστιάνο και ανάγκασε τον Ριτσόλι να πάει στο πέναλτι αλλά ο Ρονάλντο σημάδεψε το δοκάρι... Ετσι, καταδίκασε την ομάδα του σε δεύτερη ισοπαλία και πλέον -σε έναν όμιλο που έμοιαζε και είναι εύκολος- μετατράπηκε σε «τελικό» το ματς της 3ης αγωνιστικής με την Ουγγαρία!

* Ο Κριστιάνο Ρονάλντο έχει τις περισσότερες τελικές προσπάθειες στο EURO (20) και δεν έχει σκοράρει...

Πορτογαλία (Φερνάντο Σάντος): Ρούι Πατρίσιο, Γκερέιρο, Πέπε, Ρικάρντο Καρβάλιο, Βιεϊρίνια, Μουτίνιο, Γουίλιαμ Καρβάλιο, Αντρέ Γκόμες (83' Εντερ), Κουαρέσμα (71' Ζοάο Μάριο), Νάνι (89' Ράφα Σίλβα), Ρονάλντο.

Αυστρία (Μαρσέλ Κόλερ): Αλμερ, Κλάιν, Χιντερέγκερ, Πρεντλ, Φουξ, Μπάουμγκαρντλινγκερ, Ιλζάνκερ (87' Βίμερ), Αλάμπα (65' Σεπφ), Χάρνικ, Αρναούτοβιτς, Ζάμπιτσερ (85' Χίντερζεερ).

 

EURO Τελευταία Νέα