Η Βαστίλη παίζει μπάλα! (pics)

Θάνος Σαρρής
Η Βαστίλη παίζει μπάλα! (pics)

bet365

Το gazzetta.gr είδε το Ισπανία-Τουρκία σε μια από τις πιο ζωντανές περιοχές του Παρισιού και γράφει για το πως ζει η Βαστίλη το Euro. ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΗ ΓΑΛΛΙΑ: ΘΑΝΟΣ ΣΑΡΡΗΣ, ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΟΥΛΗΣ.

Η Βαστίλη, μια περιοχή γεμάτη ιστορία και επανάσταση, έχει αφήσει στο παρελθόν το πιο πρόσφατο υποβαθμισμένο εαυτό της και αποτελεί μια από τις πιο ζωντανές περιοχές του Παρισιού. Μαζεύει νεανικό κόσμο, έχει μαγαζιά-στέκια καλλιτεχνών και ιδιαίτερα μπαρ, εστιατόρια, κλαμπ, ικανά να φέρουν στην ίδια περιοχή άτομα διαφορετικών εντελώς προφίλ.

Το Euro δεν θα μπορούσε να την αφήσει ανέπαφη. Στην πολυσύχναστη Rue de Lappe, τον πεζόδρομο που είναι γεμάτος μπαρ και καφέ, επικρατούσε το αδιαχώρητο λίγο πριν τη σέντρα του αγώνα με την Ισπανία. Σχεδόν κάθε μαγαζί, ακόμα και τα πιο «σοβαρά» ή τα πιο νυχτερινά είχαν ανοιχτή την τηλεόραση και ένα ετερογενές πλήθος κόσμου είχε πιάσει από νωρίς καρέκλα ή σκαμπό για να δει την αναμέτρηση.

Παίξε νόμιμα με απεριόριστα ειδικά στοιχήματα στη Vistabet!

Μόνο κάποια περισσότερο καλλιτεχνικά στέκια παραμένουν αμετενόητα και συνεχίζουν να μην βγάζουν τηλεόραση, με τους θαμώνες τους να κοιτάζουν ειρωνικά όσους την τελευταία στιγμή έτρεχαν για να βρουν τρόπο να παρακολουθήσουν τη Ρόχα με την Τουρκία.

Ακόμα και το ίδιο το προσωπικό έβγαινε ανά δεκάλεπτα για να δει λίγο αυτή την Ισπανία, που μάλλον είναι η ομάδα που φοβούνται περισσότεροι οι Γάλλοι. Σημαιάκια, μπάλες, μεγαλύτερες σημαίες δίνουν τον τόνο και παρότι οι ίδιοι οι Ισπανοί δεν είναι τόσο πολλοί στα μαγαζιά της Βαστίλης, υπάρχουν και αρκετοί Τούρκοι, αλλά και οπαδοί από άλλες ομάδες που έχουν ξεμείνει Παρίσι και έμαθαν για τη ζωντάνια της περιοχής στο 11ο διαμέρισμα του Παρισιού.

Στην πλατεία, στα πιο τουριστικά μαγαζιά, μια παρέα Άγγλων έχει πιάσει από νωρίς θέση και τραγουδάει το God Save the Queen. Δεν κουνιέται ρούπι. Σας είπαμε για την τάση των Άγγλων να κάνουν... δικό τους ένα μαγαζί και να στήνουν πάρτι!

Όσο απομακρύνεσαι από την Rue de Lappe, η κατάσταση επανέρχεται στην παριζιάνικη κανονικότητα. Μετά από καιρό ένα απόγευμα χωρίς βροχή σημαίνει ανοιχτό πεδίο για ποτά στους εξωτερικούς χώρους των μπαρ, οπότε στις παρυφές της Βαστίλης και στο Μαραί τα πιο εναλλακτικά μπαρ είναι γεμάτα από μη ποδοσφαιρόφιλους. Κάπου-κάπου συναντάς μαγαζάκια στο πνεύμα της διοργάνωσης, με μια σειρά σημαιάκια κρεμασμένα στις προσόψεις, αλλά εδώ είναι η μειοψηφία...

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

EURO Τελευταία Νέα