Ισπανία – Τουρκία 3-0

Ισπανία – Τουρκία 3-0

bet365

Με μαέστρο τον Ινιέστα, η Ισπανία έπαιξε σαν πρωταθλήτρια Ευρώπης, καθάρισε 3-0 την Τουρκία και φουλάρει για το three peat. Με 2x2 θα παίξει την 1η θέση του 4ου ομίλου με την Κροατία.

Πώς παίζει έτσι; Που πάει με τον ταβερνιάρη στον πάγκο Κάνει αργό παιχνίδι, ο Μοράτα είναι κακός. Αυτά και άλλα τόσα συνόδευαν την αρχή και στα δύο ματς της Ισπανίας σε αυτό το EURO. Ελα όμως που εάν τα άκουγε ο ίδιος ο Βιθέντε Ντελ Μπόκε και οι παίκτες του, θα πέθαιναν στα γέλια. Οι Φούριας Ρόχας κάνουν αυτό που ξέρουν καλύτερα από κάθε άλλο συγκρότημα στην ιστορία του ποδοσφαίρου. Στήνουν τρελά ρεκόρ και οδεύουν για το επικό three peat. Μεθοδικά, με την δική τους τακτική, καθάρισαν στο ρελαντί με 3-0 την Τουρκία και με δύο νίκες σε ισάριθμα ματς αυτού του τουρνουά, βρίσκονται στην κορυφή του 4ου ομίλου.

Με τον Ινιέστα (MVP και στα δύο παιχνίδια και παραδόξως εκτός all star 11άδας της 1ης αγωνιστικής) να κάνει μαγική ενορχήστρωση, οι Ταύροι ανεβοκατέβαζαν ταχύτητα όποτε και όπως ήθελαν. Οι Τούρκοι που είναι μάλλον οι χειρότεροι μέχρι τώρα στο τουρνουά, απλά τους παρακολουθούσαν. Ειδικά ο Μοράτα μπροστά τους έφευγε εύκολα. Στο 11' είχε δοκάρι και στο 29' ο Νολίτο με φαλτσαριστό έξυσε το δεξί δοκάρι.

Οι δυο τους όμως θα πανηγύριζαν λίγο αργότερα. Αρχικά ο Νολίτο έστρωσε στον Μοράτα με σέντρα προς το κεφάλι του για το 1-0 (34') και τρία λεπτά αργότερα πυροβόλησε εκείνος. Ο Φάμπρεγας σήκωσε τη μπάλα, ο Μεμέτ Τοπάλ έκανε τη λάθος κεφαλιά προς τα πίσω και με το σκάσιμο σε πρώτο χρόνο ο επιθετικός της Θέλτα έγινε ο πρώτος Ισπανός με γκολ και ασίστ σε ένα ημίχρονο σε EURO.

Μόνο που οι κάτοχοι του τίτλου δεν σταμάτησαν εκεί. Ο Ινιέστα πέρασε την κάθετη για τον Ζόρντι Αλμπα (ήταν οφσάιντ) και εκείνος... κέρασε τον Μοράτα για το 3-0. Μέχρι το 88' και την προσπάθεια του Σαχάν (σ.σ.: η μοναδική τελική της Τουρκίας), άλλη σοβαρή φάση δεν υπύηρξε στον αγώνα. Οι Ισπανοί κράτησαν τη μπάλα, πάγωσαν τον ρυθμό, ξεκουράστηκαν στο χορτάρι και πλέον περιμένουν την Κροατία, για να παίξουν μαζί της την πρωτιά του γκρουπ. Οι Ιβηρες παραμένουν η ομάδα που πρέπει όλοι να νικήσουν. Και ειδικά όσοι ονειρεύονται να τους κλέψουν την κούπα...

*Ο Αλβαρο Μοράτα έγινε ο δεύτερος μετά τον Μισέλ Πλατινί (1984) παίκτης της Γιουβέντους με δύο γκολ σε ένα ματς EURO!

Ισπανία (Βιθέντε Ντελ Μπόσκε): Ντε Χέα, Πικέ, Σέρχιο Ράμος, Χουανφράν, Ζόρντι Αλμπα (81' Αθπιλικουέτα), Μπουσκέτς, Φάμπρεγας (70' Κόκε), Ινιέστα, Σίλβα (64' Μπρούνο), Νολίτο, Μοράτα

Τουρκία (Φατίχ Τερίμ): Μπαμπακάν, Ερκίν, Χακάν Μπαλτά, Ινάν (70' Μάλι), Γκιονούλ, Τοπάλ, Τουφάν, Τσαλχάνογλου (46' Σαχίν), Οζιακούπ (62' Σαχάν), Αρντά Τουράν, Μπουράκ Γιλμάζ.

 

EURO Τελευταία Νέα