Τσεχία - Κροατία 2-2

Gazzetta team
Τσεχία - Κροατία 2-2

bet365

Οι οπαδοί της Κροατίας... πάγωσαν με τις φωτοβολίδες την ομάδα τους και η Τσεχία βρήκε την ευκαιρία με πέναλτι στις καθυστερήσεις να ισοφαρίσει (2-2).

Ακόμα ένα εφιαλτικό σκηνικό στο Εuro, αφού λίγα λεπτά πριν το τελευταίο σφύριγμα, οι οπαδοί της Κροατίας... πρόδωσαν την ομάδα τους! Τι και η Χρβάτσκα ήταν μπροστά στο σκορ με 2-1, τι και αν το ρολόι έδειχνε το 87ο λεπτό, «ανεγκέφαλοι» πέταξαν αρκετά καπνογόνα στον αγωνιστικό χώρο με συνέπεια την ολιγόλεπτη διακοπή! Οι παίκτες του Κάτσιτς... πάγωσαν, ο Βίντα έδωσε «ασίστ» και η χρυσή αλλαγή, ο Νέτσιντ από την άσπρη βούλα διαμόρφωσε το 2-2. Oι Κροάτες παρά την... αυτοκτονία τους βρέθηκαν στους 4 βαθμούς, ενώ οι Τσέχοι έκαναν σεφτέ. Στην τελευταία στροφή η ομάδα του Κάτσιτς θα βρεθεί απέναντι στην Ισπανία.

Με τον Σρνα στην ενδεκάδα της η Κροατία, μπήκε πιο δυνατά από τους Τσέχους και πήρε τον έλεγχο της αναμέτρησης. Βέβαια, η αμυντική λειτουργία της ομάδας του Βρμπα δυσκόλεψε τους Κροάτες. Λάθη στο κέντρο, αποκομμένοι οι επιθετικοί των δυο ομάδων και το πρώτο 20λεπτο κύλησε χωρίς την παραμικρή υποψία φάσης! Στο 21' η Χρβάτσκα φάνηκε απειλητική για την εστία του Τσεχ, αλλά από την πάσα του Μάντζουκιτς, ο Πέρισιτς δεν πρόλαβε να τη σπρώξει στα δίχτυα. Οι Κροάτες κέρδιζαν τις μάχες και μετά το 30', άρχισαν να ξεδιπλώνουν τις αρετές τους. Στο 37' ο Ράκιτιτς έκανε άνω – κάτω την αντίπαλη άμυνα, αλλά ο Τσεχ ήταν νικητής! Δε συνέβη το ίδιο και στην επόμενη φάση, ο Πλασίλ έκανε σοβαρό λάθος, ο Μπαντέλι έκλεψε, τροφοδότησε τον Πέρισιτς, ο οποίος με ιδανικό τελείωμα πέτυχε το 1-0! Η Κροατία βρέθηκε μια ανάσα από το δεύτερο γκολ τέσσερα λεπτά αργότερα, όμως ο Βίντα πήρε τη μπουκιά από το στόμα του Τσόρλουκα στέλνοντας τη μπάλα άουτ...

Οι Κροάτες μπήκαν εντυπωσιακά στην επανάληψη, πίεσαν και βρήκαν διαδρόμους για την εστία του Τσεχ. Στο 59' ο Μπρόζοβιτς με μοναδική ασίστ έβγαλε τον Ράκιτιτς σε θέση βολής και ο μέσος της Μπαρτσελόνα πέτυχε το 2-0! Ωστόσο, τα πλάνα του Κάτσιτς άλλαξαν στο 60', ο Μόντριτς αισθάνθηκε ενοχλήσεις και ο Κόβατσιτς δεν μπόρεσε να βοηθήσει με την είσοδό του. Ο Βρμπα έπαιξε το... προτελευταίο του χαρτί με Σκόντα και στο 76' δικαιώθηκε, αφού ο φορ της Σλάβια μείωσε σε 2-1 από ασίστ του Ροζίτσκι. Οι Κροάτες αντέδρασαν με πανικό στην άμυνα, οι Τσέχοι όμως δεν το εκμεταλλεύθηκαν. Η ομάδα του Κάτσιτς ανέβασε ρυθμό και στο 81' ο Μπρόζοβιτς έχασε μοναδική ευκαιρία να τελειώσει το ματς!

Ποιος όμως φανταζόταν τα όσα θα συνέβαιναν... Οι Κροάτες οπαδοί έβγαλαν τον πιο άσχημο εαυτό τους, πέταξαν αρκετά καπνογόνα παγώνοντας τους παίκτες τους! Επειτα από πέντε λεπτά διακοπής και με τον Νέτσιντ στο ματς ήρθαν τα πάνω - κάτω! Ο Βίντα με ανόητο πέναλτι έδωσε την ευκαιρία στον φορ της Μπούρσασπορ να διαμορφώσει το 2-2 και να κρατήσει την ομάδα του ζωντανή στη μάχη της πρόκρισης!

Τσεχία: Τσεχ, Καντέραμπεκ, Χούμπνικ, Σίβοκ, Λιμπέρσκι, Πλάσιλ (86’ Νέτσιντ), Σκάλακ (68’ Σούραλ), Κρέιτσι, Ροζίτσκι, Ντάριντα, Λάφατα (67’ Σκόντα).

Κροατία: Σούμπασιτς, Σρνα, Τσόρλουκα, Βίντα, Στρίνιτς (90'+3' Βρσάλικο), Μπαντέλι, Μόντριτς (62’ Κόβατσιτς), Μπρόζοβιτς, Ράκιτιτς (90'+2' Σίντενφελντ), Πέρισιτς, Μάντζουκιτς

 

EURO Τελευταία Νέα