Ιταλία - Σουηδία 1-0

Gazzetta team
Ιταλία - Σουηδία 1-0

bet365

Με γκολ του Εντερ στο 88' η συντηρητική, Ιταλία, που είχε δοκάρι, βύθισε την Σουηδία (1-0) και πέρασε στα νοκ άουτ.

Σε ένα ματς που οι δύο ομάδες φάνηκε να 'συμφωνούν' στην ισοπαλία, η Squadra Azzurra 'έκλεψε' τη νίκη στο φινάλε και μπορεί να... ξεχρεώσει την Σουηδία για το biscotto του 2004 όταν μαζί με την Δανία την είχαν αποκλείσει σε εκείνο το 2-2. Ο Αντόνιο Κόντε μετά τη νίκη στην πρώτη αγωνιστική του Group E δεν έδειξε να καίγεται για τους 3 βαθμούς όμως η ομάδα του μετά το δοκάρι του Μάρκο Παρόλο (82') είχε γκολ με τον Εντερ και κάνοντας το 2x2 βρίσκεται ήδη στους «16» του θεσμού. Παιχνίδι τακτικής έγινε στην Τουλούζ, με τις φάσεις να είναι είδος προς εξαφάνιση.

Το πρώτο μέρος δεν είχε σχεδόν τίποτα, οι ομάδες δεν ήθελαν να ρισκάρουν και αυτό που κυριάρχησε ήταν η δύναμη και οι μονομαχίες. Στο 10' έγινε η πιο επικίνδυνη φάση, με το σουτ του Τζιακερίνι να κοντράρεται και να πηγαίνει στα χέρια του Ισακσον. Στο δεύτερο μέρος η Squadra Azzurra φάνηκε να μπαίνει πιο δυνατά και οι φάσεις ήταν περισσότερες. Στο 49' το σουτ του Πελέ μέσα από την περιοχή πέρασε έξω και ο επιθετικός της Σαουθάμπτον στο 59' έδωσε τη θέση του στον Τζάτζα. Η ομάδα του Κόντε είχε κατοχή και έλεγχο όμως οι πολλές σέντρες, κυρίως από δεξιά, πήγαιναν στα γάντια που πολύ αξιόπιστου, Ισακσον. Στο 82' η Ιταλία χτύπησε το καμπανάκι, με τον Τζιακερίνι από αριστερά να κάνει τη σέντρα και τον Παρόλο με κεφαλιά να στέλνει την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι. Το πλήγμα για τους Σουηδούς ήρθε στο 88' όταν ο Εντερ βρήκε ανέλπιστο χώρο για να συγκλίνει και από το ημικύκλιο με εξαιρετικό σουτ στα πλαϊνά δίχτυα έγραψε το τελικό 1-0.

Ιταλία (Αντόνιο Κόντε): Μπουφόν, Κιελίνι, Μπονούτσι, Μπαρτσάλι, Ντε Ρόσι (74' Τιάγκο Μότα), Παρόλο, Τζιακερίνι, Φλορέντσι (85' Στουράρο), Καντρέβα, Εντερ, Πελέ (60' Τζάτζα).

Ουκρανία (Ερικ Χάμρεν): Ισακσον, Μάρτιν Ολσον, Γκράνκβιστ, Λίντελοφ, Γιόχανσον, Εκνταλ (79' Εκνταλ), Κάλστρομ, Φόρσμπεργκ (79' Ντουρμάζ), Λάρσον, Γκουιντέτι (85' Γκουντέτι), Ιμπραΐμοβιτς.

 

EURO Τελευταία Νέα