Άμυνες από άλλον πλανήτη

Gazzetta team
Άμυνες από άλλον πλανήτη

bet365

Η τριάδα αγώνων της Παρασκευής δεν αφήνει ασυγκίνητο τον Λευτέρη Ντανοβασίλη που «διαβάζει» τις άμυνες και ποντάρει στις αναμετρήσεις του Euro 2016!

Από τις ομάδες που εντυπωσίασαν στην πρώτη αγωνιστική ήταν η Ιταλία, που κέρδισε εύκολα στα ίσα το Βέλγιο. Τι κι αν οι επιλογές του Αντόνιο Κόντε στην αποστολή ήταν ανορθόδοξες; Η “σκουάντρα ατζούρα” έχει κρατήσει το μηδέν για 3 συνεχόμενα παιχνίδια και αν φτάσει στα 4 θα έχει κάνει την καλύτερη επίδοσή της από το 2006. Ο τρόπος που αμύνθηκαν και προώθησαν το παιχνίδι από τα πίσω οι Ιταλοί ήταν για σεμινάριο.

Σε σημείο που να σε κάνει να πιστεύεις ότι δε θα έχουν πρόβλημα να το κάνουν και απέναντι στον Ζλάταν και στην παρέα του. Η Σουηδία μοιάζει μία από τα ίδια των τελευταίων ετών. Ταλέντο ναι, σύνολο εντάξει, αλλά από ουσία λίγα πράγματα. Όλοι ψάχνουν τον Ιμπραΐμοβιτς και στο τέλος αυτό κάνει κακό. Η άμυνα της… Γιουβέντους σίγουρα μπορεί να κρατήσει τους Σουηδούς στο μηδέν. Ο άσος βρίσκεται σε ικανοποιητική απόδοση, ενώ η παράδοση για την Ιταλία είναι πολύ καλή, καθώς δεν έχει ηττηθεί από τους Σουηδούς για 4 ματς. Δεν δέχεται πάνω από 1 γκολ, μάλιστα, σε ένα παιχνίδι από το 1984 μέχρι σήμερα!

Με όσα έδειξαν οι ομάδες την πρώτη αγωνιστική, θα πάω στο 0 στο Σύνολο Γκολ Φιλοξενούμενης, που πληρώνει 2,10 στον ΟΠΑΠ. Δεν πιστεύω ότι η ομάδα του Κόντε θα δεχθεί γκολ. Καλή η επιλογή και του άσου στο πρώτο ημίχρονο στο 2,30, καθώς συνήθως οι Ιταλοί σκοράρουν στο πρώτο ημίχρονο επί των Σουηδών (στο πρώτο 45λεπτο έχουν έρθει τα 7 από τα 9 τελευταία τους γκολ)

Η άλλη ομάδα, που με εντυπωσίασε ήταν η Κροατία. Έκανε φύλλο και φτερό την Τουρκία και ένας Θεός ξέρει πώς το σκορ έμεινε στο 1-0. Ας όψονται τα δοκάρια. Τώρα, οι Κροάτες θα αντιμετωπίσουν τους Τσέχους, που έφτασαν πολύ κοντά στο να πάρουν αποτέλεσμα από την Ισπανία (0-1). Εκείνο το under ήταν κάπως… αφύσικο, καθώς η Τσεχία είναι συνήθως ομάδα του over. Και αυτή τη φορά θα πρέπει να ανοιχτεί, αν θέλει να έχει πιθανότητες πρόκρισης.

Οι παίκτες του Τσάτσις θέλουν τον γρήγορο ρυθμό και το over πληρώνει τόσο καλά, που είναι αδύνατον να μην το προσέξω. Στο 2,05 μου κάνει και με το παραπάνω. Ειδικά από τη στιγμή που οι Τσέχοι δεν έχουν μείνει ποτέ σε τελική φάση EURO για δύο συνεχόμενα παιχνίδια στο μηδέν. Εδώ θα πάρω και ένα ρίσκο, αφού βγουν οι ενδεκάδες. Θα περιμένω να δω αν ο Τόμας Νέτσιντ ξεκινήσει. Αν μείνει στον πάγκο, θα ποντάρω στο να σκοράρει, καθώς έχει πετύχει περισσότερα γκολ ως αλλαγή, παρά ως βασικός! Στο 7,50 αξίζει το ρίσκο. Άλλο ένα… παράξενο, που τραβάει το μάτι αποτελεί το εξής: στα δύο παιχνίδια τους στο παρελθόν είχαμε συνολικά 8 γκολ, 6 από τα οποία ήρθαν στο πρώτο ημίχρονο. Το over 1,5, λοιπόν, στο πρώτο ημίχρονο πληρώνει 2,85 στον ΟΠΑΠ…

Τέλος, περνάμε και στην άλλη ομάδα, της οποίας οι αμυντικές επιδόσεις είναι από άλλον πλανήτη. Η Ισπανία δεν έχει δεχθεί γκολ στα 6 τελευταία της παιχνίδια σε τελική φάση EURO, επίδοση που αποτελεί την καλύτερη στην ιστορία της διοργάνωσης! Ο τελευταίος που σκόραρε στην ισπανική εστία ήταν ο Αντόνιο Ντι Νατάλε το 2012. Με τους Τούρκους να παρουσιάζονται τόσο απογοητευτικοί στην πρεμιέρα, δύσκολα μπορείς να σκεφτείς ότι θα μπορέσουν να πάρουν κάτι.

Οι Ισπανοί προκρίνονται με νίκη, ενώ με το παιχνίδι κατοχής τους δεν επιτρέπει στον αντίπαλο να κάνει πολλές ευκαιρίες. Από το ξεκίνημα της διοργάνωσης το μεγαλύτερο πρόβλημα της φρούρια ρόχα ήταν στην επίθεση και επιβεβαιώθηκε πανηγυρικά στην πρεμιέρα, με τον Μοράτα να απογοητεύει και τον Πικέ να δίνει τη λύση στο τέλος. Πολύ χαμηλά ο άσος, για να ασχοληθώ σοβαρά και θα πάω στο ακριβές σκορ. Στον ΟΠΑΠ, το 4,70 του… χαλαρού 2-0, που δεν με αφήνει αδιάφορο. Η λογική εδώ είναι απλή: βάζουμε λίγα, για να πάρουμε πολλά.

 

EURO Τελευταία Νέα