Αγγλία – Ουαλία 2-1

Αγγλία – Ουαλία 2-1

bet365

Ο Χόντσον έκανε το αυτονόητο: έριξε στη βρετανική μάχη Βάρντι και Στάριτζ και τα γκολ τους απέτρεψαν (2-1) το... Brexit κόντρα στην Ουαλία που προηγήθηκε με φάουλ του Μπέιλ.

Το έβλεπαν όλοι. Εμείς, εσείς στα σχόλια, παντού στα social media. Μόνο ο Ρόι Χόντσον επέμενε για τους δικούς του λόγους να παίζει με Στλέρλινγκ, Κέιν. Η Αγγλία όμως δεν τραβούσε κόντρα στην Ουαλία, όπως είχε συμβεί και την πρώτη αγωνιστική με τη Ρωσία. Μόνο που τώρα τα Λιοντάρια είχαν μεγαλύτερο ζόρι. Τους το είχε προκαλέσει ο Μπέιλ και έπρεπε να κυνηγήσουν την ανατροπή στη μάχη του Νησιού τους. Ο εκλέκτορας τους αφού το πήρε είδηση, έριξε μέσα Βάρντι, Στάριτζ και αυτοί του χάρισαν την ανατροπή (2-1) και την δυνατότητα ακόμα και για την πρώτη θέση.

Οι Αγγλοι ήταν απόλυτοι κυρίαρχοι του αγώνα και έχασαν στο ξεκίνημα τρελή ευκαιρία, όταν ο Στέρλινγκ (7') την βρήκε με το καλάμι και εξ επαφής την έστειλε τραγικά άουτ. Στο 32' η ομάδα του Χόντσον ζήτησε πέναλτι σε χέρι του Ντέιβις και τέσσερα λεπτά αργότερα η κεφαλιά του Σμόλινγκ άγγιξε το δεξί δοκάρι. Οι Ουαλοί δεν είχαν κάνει τίποτα επιθετικά, αλλά αρκούσε το ότι η μπάλα στήθηκε και περίμενε το σουτ του Μπέιλ. Ο ηγέτης τους (42') εκτέλεσε με δύναμη το φάουλ από τα 30 μέτρα, ο Χαρτ τα έκανε όλα λάθος και οι Δράκοι βρέθηκαν από το πουθενά μπροστά στο σκορ.

Οι δύο αλλαγές έγιναν στο 46' και αμέσως φάνηκε η διαφορά. Η Αγγλία φόρτσαρε και απείλησε με ωραίο φαλτσαριστό του Ρούνεϊ (55'). Τρία λεπτά αργότερα ήρθε η ισοφάριση. Από σέντρα του Στάριτζ και κεφαλιά προς τα πίσω του Γουίλιαμς, ο Βάρντι δεν ήταν οφσάιντ (σ.σ.: επειδή ήταν πάσα από αντίπαλο) και πλάσαρε εύστοχα 11 λεπτά μετά την είσοδο του στο ματς. Η πίεση ολοένα και αυξανόταν και η Ουαλία δεν κρατούσε καθόλου μπάλα. Ωσπου στις καθυστερήσεις (91') ο Στάριτζ ξεκίνησε και ολοκλήρωσε τη φάση στη δεξιά γωνία χαμηλά, για να δώσει το «τρίποντο» στη χώρα του.

Πλέον οι Αγγλοι βρίσκονται στην 1η θέση του 2ου ομίλου με τέσσερις βαθμούς και θα παίξουν για την πρωτιά με τη Σλοβακία που έχει έναν λιγότερο. Ετσι όπως έχει γίνει το γκρουπ, ακόμα και οι Ρώσοι μπορούν να περάσουν...

* Ο Μπέιλ έγινε ο πρώτος με δύο εύστοχα φάουλ σε EURO από το 1992, μετά τον Γερμανό Τόμας Χέσλερ!

Αγγλία (Ρόι Χόντσον): Χαρτ, Κέιχιλ, Σμόλινγκ, Ρόουζ, Γουόκερ, Ντάιερ, Ντέλε Αλι, Λαλάνα (73' Ράσφορντ), Στέρλινγκ (46' Στάριτζ), Ρούνεϊ, Κέιν (46' Βάρντι)

Ουαλία (Κρις Κόλεμαν): Χένεσι, Ντέιβις, Τσέστερ, Τέιλορ, Γκάντερ, Γουίλιαμς, Αλεν, Ράμσεϊ, Ρόμπσον-Κανού (72' Γουίλιαμς), Λέντλι (67' Εντουαρντς), Μπέιλ.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

EURO Τελευταία Νέα