«Εριξαν» τον Πύργο του Αϊφελ

Αντώνης Σαούλης
«Εριξαν» τον Πύργο του Αϊφελ

bet365

Το Gazzetta.gr είδε το Γαλλία-Αλβανία από την FanZone του Παρισιού με 70.000 Γάλλους. Οι αντιδράσεις με Ολάντ, Ζιρού, Σανιά αλλά και για τον διαιτητή. ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΗ ΓΑΛΛΙΑ: ΘΑΝΟΣ ΣΑΡΡΗΣ, ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΟΥΛΗΣ

Μπορεί να συγκριθεί με την πρεμιέρα στο Stade de France; Σίγουρα. Αυτήν την φορά στην FanZone του Παρισιού ήταν περισσότεροι από 70.000 Γάλλοι για να δουν το παιχνίδι της Εθνικής τους ομάδας με την Αλβανία. Σε αυτούς ήρθαν να προστεθούν αρκετοί Ελβετοί οι οποίοι έφευγαν από το Parc des Princes (είχαν δώσει το παιχνίδι με την Ρουμανία) και σίγουρα θα τους ενδιέφερε η εξέλιξη του αγώνα.

Ομως ήταν εντυπωσιακό το πόσο έντονα ζούσαν το ματς οι οικοδεσπότες. Οχι... κόκκαλο από την μπύρα όπως οι Αγγλοι στο ματς με την Ρωσία. Το Gazzetta.gr έκατσε στο γρασίδι μαζί με τους 70.000 Γάλλους και είδε μικρά παιδιά να τραγουδάνε, νεαρούς να πορώνονται, παππούδες και γιαγιάδες να βλέπουν το παιχνίδι χέρι-χέρι. Χωρίς κανένα φόβο-άγχος για πιθανά... χτυπήματα. Ηταν εκεί συγκεντρωμένοι περιμένοντας μια εύκολη νίκη αλλά βρέθηκαν να περιμένουν μέχρι το 90' για να πανηγυρίσουν το but.





ΤΟ «ΓΛΕΝΤΙ» ΣΕ ΣΑΝΙΑ
ΟΚ, δεν είμαστε μόνο στην Ελλάδα... κολλημένοι με συγκεκριμένους ποδοσφαιριστές. Φαίνεται πως γίνεται και σε άλλες χώρες. Στη Γαλλία για παράδειγμα «γλένταγαν» τον Μπακαρί Σανιά. Δεξί μπακ κι αυτός, if you know what we mean… Κάθε φορά που τον έδειχνε τα εφτά τεράστια matrix που βρίσκονται στην FanZone οι Γάλλοι φώναζαν «Μπακαγίιιιι, Μπακαγιιιι» και με λεπτή φωνή δείχνοντας την δυσαρέσκεια τους για την επιλογή του Σανιά!

Αυτός ήταν και ο μοναδικός ποδοσφαιριστής που τα... είχαν οι Γάλλοι. Βεβαίως όταν έχασε την ευκαιρία στο δεύτερο ημίχρονο ξέχασαν για μερικά δευτερόλεπτα όλα όσα του έσερναν κατά την διάρκεια του αγώνα.

ΤΡΕΛΑ ΜΕ ΖΙΡΟΥ ΚΑΙ ΓΚΡΙΕΖΜΑΝ
Καλός ο Παγιέ, εργαλείο ο Ματουιντί, σταρ ο Πογκμπά αλλά οι 70.000 Γάλλοι τρελάθηκαν με δύο συγκεκριμένους παίκτες. Τον Αντουάν Γκριεζμάν και τον Ολιβιέ Ζιρού. Ο πρώτος ήταν στο πάγκο και κάθε φορά που τον έδειχνε η κάμερα να κάνει ζέσταμα οι οικοδεσπότες ζητωκραύγαζαν, απαιτώντας από τον Ντεσάν να τον βάλει στο παιχνίδι.

Οταν η επιθυμία τους έγινε πράξη, τότε οι περισσότεροι σηκώθηκαν κι άρχισαν να χειροκροτούν και να φωνάζουν το όνομά του. Οπως και όταν αντικαταστάθηκε ο Ζιρού ο οποίος είχε χάσει τις πιο σημαντικές ευκαιρίες των Γάλλων. Standing ovation για τον επιθετικό της Αρσεναλ παρά το γεγονός ότι δεν είχε καταφέρει να σκοράρει.



ΓΕΛΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΟΛΑΝΤ
Στο ματς με την Αλβανία βρέθηκε στα επίσημα και ο πρόεδρος της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ. Και σε κάθε χαμένη ευκαιρία του Ζιρού και των άλλων παικτών του Ντεσάν ο σκηνοθέτης τον έδειχνε. Οχι όλοι, αλλά μια μεγάλη μερίδα του κοινού γελούσε με τον πρόεδρο της Γαλλίας και με μερικά επιφωνήματα. Βεβαίως περισσότερο τους ένοιαζε εκείνη τη στιγμή η Εθνική τους η οποία παρέμενε στο 0-0 παρά ο πρόεδρος της Γαλλίας.

«ΕΚΛΑΙΓΑΝ» ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΑΙΤΗΤΗ
Ηταν φανερό ότι ο διαιτητής της αναμέτρησης έπαιζε έδρα. Ομως από το 55' μάλλον το παράκανε με τους Γάλλους από ένα σημείο και μετά να γελάνε με τα μη σφυρίγματα του διαιτητή. Ειδικά σ' ένα φάουλ του Καντέ όπου οι Αλβανοί έβγαιναν στην αντεπίθεση πίστεψαν ότι όχι μόνο είναι φάουλ αλλά και κίτρινη κάρτα. Ομως βλέποντας το παιχνίδι να συνεχίζεται άρχισαν να γελάνε με την απόφαση του ρέφερι. Και δεν ήταν η μοναδική φορά που το έκαναν.



ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΚΑΙ «ΤΡΕΛΑ»
Και τι δεν είδαμε μέσα στους 70.000 Γάλλους. Μικρά παιδιά να αγοράζουν μπάλες από το official store που βρίσκεται στην FanZone και να παίζουν στο χορτάρι και στο χώμα. Οι ηλικίες 20-30 να ζουν με τρομερό πάθος το ματς (άντρες και γυναίκες οι οποίες ήταν και πάρα πολλές) και οι αδιάφοροι που απλά έκοβαν αντιδράσεις και έβλεπαν το ματς.

ΕΡΙΞΑΝ ΤΟΝ ΠΥΡΓΟ ΤΟΥ ΑΪΦΕΛ
Φαντασία έχετε. Πολλαπλασιάστε την πέντε φορές για να μπορείτε να έχετε μια εικόνα τι έγινε στο γκολ του Γκριεζμάν. Μπύρες στον αέρα, πίτσες στον αέρα και ότι άλλο μπορείτε να φανταστείτε. Ο απόλυτος χαμός από 70.000 ανθρώπους να μην ξέρουν πως να διαχειριστούν την χαρά του γκολ (ή του but όπως λένε οι Γάλλοι). Να αγκαλιάζονται να φιλιούνται και ξανά φωνή και ένταση. Ενιωθες έναν μικρό σεισμό από το πάθος που έβγαλαν οι Γάλλοι. Πόσω μάλλον όταν σκόραρε ο άνθρωπος που φώναζαν να γίνει αλλαγή...

Φεύγοντας στο γκολ για να γλιτώσουμε τον κόσμο στα τρένα έγινε το 2-0 από τον Παγιέ ενώ περνάγαμε μπροστά από καφετέριες. Πάνε κι αυτές μετά τον... δεύτερο σεισμό που δημιούργησε ο νέος ήρωας του.

Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΣΚΗΝΗ

Για το τέλος; Η πιο ωραία εικόνα της FanZone. Ενα ζευγάρι ηλικίας 70+ να κάθονται χέρι χέρι και να παρακολουθούν τον αγώνα. Να μην καταλαβαίνουν από εντάσεις συγκινήσεις. Σχολίαζαν μεταξύ τους το παιχνίδι σα να ήταν μονάχα οι δυο τους στην FanZone. Εχοντας κάτσει σε μια μίνι κερκίδα απολάμβαναν τις στιγμές τους. Οταν τους ζητήσαμε ευγενικά να τους βγάλουμε μια φωτό αρνήθηκαν εξίσου ευγενικά.

Μετά το γκολ σηκώθηκαν και αυτοί. Χέρι χέρι πήραν το δρόμο για το σπίτι. Σίγουρα ικανοποιημένοι για τη νίκη της χώρας του. Ακόμα πιο χαρούμενοι που απόλαυσαν μια μέρα από την ζωή τους.

 

EURO Τελευταία Νέα