Γαλλία - Αλβανία 2-0

Gazzetta team
Γαλλία - Αλβανία 2-0

bet365

Η Γαλλία βρέθηκε πολύ κοντά στο κάζο της ισοπαλίας με την Αλβανία, όμως με γκολ των Γκριεζμάν (90') και Παγιέ (96') έγινε η πρώτη που εξασφαλίζει την πρόκριση (2-0).

Για δεύτερο σερί ματς οι διοργανωτές τα βρήκαν σκούρα κόντρα σε αδύναμη αντίπαλο, όμως στα τελευταία λεπτά πανηγύρισαν έξαλλα. Οι ψυχωμένοι και άριστα στημένοι Αλβανοί λύγισαν λίγα λεπτά πριν πάρουν ένα σπουδαίο αποτέλεσμα και η Γαλλία με δύο γκολ από το 90' και μετά έγινε η πρώτη που περνά στη φάση των νοκ-άουτ. Από ένα δοκάρι είχαν οι δύο ομάδες, σκόραρε ξανά ο Παγιέ με νέο υπέροχο γκολ.

Η Γαλλία μπήκε δυνατά και προσπάθησε με πίεση και ταχύτητα να πιάσει από τον λαιμό την Αλβανία όμως πέρα από κάποιες επαφές του Μαρσιάλ μέσα στην περιοχή που κόπηκαν δεν έκανε τη μεγάλη φάση. Οι φιλοξενούμενοι τα έδιναν όλα από την αρχή και με άριστη τακτική από τον Ιταλό προπονητή τους, Τζιάνι Ντε Μπιάζι, έκλειναν όλους τους χώρους και σιγά σιγά κέρδιζαν μονομαχίες. Μετά το 20λεπτο το ματς είχε άλλη εικόνα, με την Αλβανία να παίρνει μέτρα και θάρρος, να έχει κυκλοφορία και να δημιουργεί ακόμα και προβλήματα στην άμυνα των Τρικολόρ.

Στο 35', στην πιο περίτεχνη ενέργεια από παίκτη του Ντεσάν, ο Κομάν έκανε ντρίμπλα-ρουλέτα αλλά η σέντρα του δεν κατέληξε σε κάτι καλό και στο φινάλε του πρώτου μέρους η Αλβανία απείλησε δύο φορές. Με τον Ντεσάν να έχει σηκώσει τον Πογκμπά για ζέσταμα, ο Λενιάνι στο 39' δεν μπόρεσε να σουτάρει καλά από καλή θέση ύστερα από κόρνερ και στο 44' το φάουλ του Μεμουσάι πέρασε έξω.

Ο εκλέκτορας της Γαλλίας πέρασε στο ημίχρονο στο ματς τον Πογκμπά αντί του Μαρσιάλ και η ομάδα του μπήκε ξανά δυνατά. Στο 46' η κεφαλιά του Κομάν πέρασε έξω, όμως η Αλβανία άγγιξε το γκολ στο 52' όταν ύστερα από σέντρα από δεξιά ο Σανιά, πιεζόμενος από τον Μεμουσάι, βρήκε την μπάλα με την κοιλιά του και την έστειλε στο δοκάρι! Η Γαλλία συνέχισε να πιέζει και στο 54' μετά την καταπληκτική σέντρα του Παγιέτ με εξωτερικό φάλτσο ο Πογκμπά έπιασε το σουτ με τη μία μέσα από την περιοχή αλλά έστειλε την μπάλα λίγο έξω.

Στο ματς πέρασε και ο Γκριζεμάν και από το 65' και μετά οι Τρικολόρ έπνιξαν στο δικό της μισό την Αλβανία η οποία φάνηκε να λυγίζει από την πίεση και δέχθηκε πολλές φάσεις. Στο 67' η κεφαλιά του Ζιρού πέρασε μόλις έξω μετά τη σέντρα του Κομάν και δύο λεπτά αργότερα ύστερα από εκείνη του Εβρά πήρε νέα κεφαλιά και έστειλε την μπάλα στο δοκάρι του Μπερίσα. Στο 79' το βολέ του Σανιά πέρασε έξω όπως και στο 81' η κεφαλιά του Κοσιελνί. Ολα έγιναν από το 90' και μετά όταν ο Ραμί έκανε καταπληκτική σέντρα από δεξιά και ο Γκριζεμάν με κεφαλιά λύτρωσε το Βελοντρόμ για το 1-0. Οι Αλβανοί κατέρρευσαν στα επόμενα λεπτά και ο Παγιέτ με ωραίο φαλτσαριστό τελείωμα μέσα από την περιοχή έγραψε το τελικό 2-0.

Γαλλία (Ντιντιέ Ντεσάν): Γιορίς, Σανιά, Εβρά, Κοσιελνί, Ραμί, Καντέ, Ματουιντί, Παγιέτ, Κομάν (68' Γκριεζμάν), Μαρσιάλ (46' Πογκμπά), Ζιρού (77' Ζινιάκ).

Αλβανία (Τζιάνι Ντε Μπιάζι): Μπερίσα, Χισάι, Αγκόλι, Μαβράι, Αγιέτι (85' Βέσελι), Κουκέλι (74' Σάκα), Μεμουσάι, Αμπράσι, Λίλα (71' Ρόσι), Λενιάνι, Σαντικού.

 

EURO Τελευταία Νέα