Ελβετία - Ρουμανία 1-1 (vid)

Δημήτρης Τομαράς
Ελβετία - Ρουμανία 1-1 (vid)

bet365

Ρουμανία και Ελβετία έμειναν στο 1-1 σε... ματσάρα στο Παρίσι έχοντας και οι δύο πιθανότητες πρόκρισης. Κερδισμένο πέναλτι και δοκάρι οι Ρουμάνοι, μεγάλες ευκαιρίες οι Ελβετοί.
Ματς που ήταν κανονικά για πολλά γκολ έμεινε στο 1-1! Ρουμανία vs Ελβετίας στο Παρίσι με τους Βαλκάνιους να προηγούνται με πέναλτι του Στάνκου και να έχουν και δοκάρι και τους Ελβετούς να ισοφαρίζουν μετά από εκτέλεση κόρνερ και σουτάρα του Μεχμέντι αλλά να χάνουν ένα... σωρό φάσεις για γκολ. Και οι δύο ομάδες παρέμειναν στο κόλπο της πρόκρισης, μόνο που οι Ελβετοί με 4 πόντους έχουν περισσότερες πιθανότητες.
Πως ξεκίνησε η Ρουμανία
Ο σχηματισμός των Ρουμάνων: Ταταρουσάνου κίπερ, άκρα άμυνας με Σαπουνάρου και Ρατς και στόπερ οι Γκριγκόρε και Κίρικες. Κέντρο με Πιντίλι, Πρεπελίτα, επιτελικός ο Στάνκου, στα δύο... φτερά οι Κίπτσιου και Τόρζε και φορ ο Κεσέρου.
Οι 11 των Ελβετών
Για τους Ελβετούς πορτιέρο ο Ζόμερ. Τα δύο ακραία μπακ ο Ροντρίγκες και ο Λιχτσάινερ και κέντρο άμυνας με Σερ και Τζουρού. Αμυντικά χαφ οι Μπεχράμι και Γκ. Τσάκα, μπροστά τους ο Τζεμαϊλί, τα δύο εξτρέμ οι Σακίρι και Μεχμέντι και φορ ο Σεφέροβιτς.
Η Ελβετία τις φάσεις αλλά...
Στο α' μέρος το παιχνίδι είχε ρυθμό, αμείωτο ενδιαφέρον και αρκετές φάσεις και από τις δύο ομάδες. Οι Ελβετοί είχαν τις περισσότερες ευκαιρίες όμως οι Ρουμάνοι ήταν εκείνοι που είχαν την ουσία και το γκολ.
Στο 4' ένα σουτ του Σακίρι αποκρούστηκε με διπλή προσπάθεια. Στο 7' ο Σεφέροβιτς βγήκε σε θέση βολής αλλά ενώ απέφυγε εξαιρετικά τον Κίρικες σούταρε με το κακό του πόδι άουτ. Ο ίδιος παίκτης στο 16' έχασε τετ α τετ. Παρότι έβγαινε σχετικά εύκολα απέναντι στον Ταταρουσάνου στην τελική... χώλαινε.
Βλακώδης ενέργεια Λιχτσάινερ και πέναλτι για το 1-0
Στο 18ο λεπτό ο Λιχτσάινερ τράβηγε από την φανέλα παρατεταμένα τον Κίπτσιου και ο ρέφερι του ματς, ο Ρώσος Καράσεφ, έδειξε την άσπρη βούλα του πέναλτι. Λίγο πριν υπήρξε και άλλο τράβηγμα μέσα στην περιοχή. Λίγα δευτερόλεπτα μετά ο Στάνκου έκανε το 1-0 με εύστοχο χτύπημα.
Ελβετικές επιθετικές προσπάθειες στο... κενό και δοκάρι η Ρουμανία
Οι Ελβετοί βγήκαν ξανά στην αντεπίθεση προσπαθώντας να ισοφαρίσουν πριν την συμπλήρωση 45 λεπτών. Οι αλλαγές που είχε κάνει ο Ιορτανέσκου στην επίθεσή του σε σχέση με την πρεμιέρα τον βοήθησαν αισθητά ενώ τακτικά οι Ρουμάνοι πήγαν καλά.
Στο 24' ένα φάουλ του Σακίρι απομακρύνθηκε. Ο Κίπτσιου από την άλλη συνέχισε να δημιουργεί... ρήγματα και προβλήματα: σουτ στο 25' άουτ.
Στο 28' ο Σαπουνάρου είχε τελική στο δοκάρι. Στο 39' μία κεφαλιά του Τζεμαϊλί πέρασε έξω και ενώ το α' μέρος έκλεισε με το 1-0 υπέρ των Ρουμάνων παρά τις φάσεις και των δύο Εθνικών.
Πιο κοντά στο 2-0 παρά στο 1-1...
Οι Ελβετοί θέλησαν να αλλάξουν τα σε βάρος τους δεδομένα στο ξεκίνημα του β' μέρους ωστόσο απέτυχαν ξανά. Αντίθετα οι Ρουμάνοι με σουτ του Χόμπαν στο 48' και τραγικό διώξιμο του Τζουρού μετά από σέντρα στο 52' βρέθηκαν κοντά στο 2-0.
Σουτάρα Μεχμέντι για το 1-1!!!
Στο 56ο λεπτό οι Ρουμάνοι την... πάτησαν από στημένη φάση. Κόρνερ ο Ροντρίγκες, γύρισμα προς το πίσω, η μπάλα δεν βγήκε από την περιοχή και ο Μεχμέντι τιμώρησε τους Ρουμάνους αμυντικούς που αντί να πάνε πάνω του, του γύρισαν την πλάτη. Ο Μεχμέντι με μία σουτάρα ισοφάρισε τον αγώνα. Οι Ρουμάνοι ακολούθως έδειχναν ανήμποροι να διαχειριστούν σωστά τον αγώνα για να προηγηθούν ξανά. Στο 68' ο Εμπολό με κεφαλιά από εξαιρετική θέση έστειλε την μπάλα έξω. Οι Ελβετοί πρέσαραν και στην συνέχεια για το 2-1. Και είχαν τις προϋποθέσεις να το πετύχουν. Οι Ρουμάνοι άλλαξαν το σχήμα τους σε 4-4-2 με Αντόνε και Κέσερου στην κορυφή.

 

EURO Τελευταία Νέα