Στοίχημα με δείγμα

Gazzetta team
Στοίχημα με δείγμα

bet365

Ολοκληρώθηκε χθες βράδυ η 1η αγωνιστική των ομίλων. Δεν αποτελεί φυσικά είδηση αυτό. Είναι όμως κάτι πολύ σημαντικό στο στοίχημα. Το δείγμα των ομάδων, η εικόνα τους μέσα στο γήπεδο, το τι μπορούν (και τι δεν μπορούν) να κάνουν, είναι πολύτιμος βοηθός σε κάποιον που θέλει να ποντάρει τα λεφτά του πάνω τους.

Γράφει ο Χρήστος Στεργίου

Στα πρωταθλήματα αυτό είναι γνωστό ως η «φόρμα», το πότε δηλαδή ένα σύνολο είναι στα πάνω του και πότε στα κάτω του. Φυσικά, δεν μπορούμε να μιλήσουμε για φόρμα με ένα παιχνίδι. Δεν είναι καθόλου τυχαίο πως οι πίνακες που συνοδεύουν μια αναμέτρηση, είτε στον έντυπο, είτε στον ηλεκτρονικό τύπο, καταγράφουν τις επιδόσεις των ομάδων στην τελευταία εξάδα αγώνων. Το να δεις μια ομάδα τρεις φορές εντός έδρας και άλλες τρεις μακριά από το γήπεδό της, σου δίνει ξεκάθαρο δείγμα φόρμας.

Στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα που διανύουμε, και με μια αγωνιστική στις «πλάτες» μας, μπορεί να μην είμαστε σε θέση να μιλήσουμε για φόρμα, αλλά η εικόνα, και το πώς την αποκωδικοποιεί ο καθένας, μπορεί να αποτελέσει πολύτιμο σύμμαχο στη συνέχεια.

Διότι και η αποκωδικοποίηση είναι τεράστιας σημασίας. Δεν αρκεί μόνο το τι είδαμε, αλλά να βρούμε και τις κατάλληλες απαντήσεις στο γιατί το είδαμε. Αφήνοντας πίσω μας τον θεωρητικό πρόλογο και περνώντας στο πρακτικό κομμάτι του κειμένου, παραθέτω ένα παράδειγμα αποκωδικοποίησης.

Βλέποντας τη Γαλλία στην πρεμιέρα της απέναντι στους Ρουμάνους, δεν μπορείς εύκολα να πεις πως εντυπωσίασε. Μέτρια σε πολλές γραμμές του γηπέδου, αν δεν είχε τον Παγέ και τα μαγικά του, πιθανό να μην είχε σήμερα τρεις βαθμούς. Ποιο από τα μεγάλα ονόματα όμως ενθουσίασε το κοινό σε αυτές τις πρώτες ημέρες; Η Γερμανία χρειάστηκε τις επεμβάσεις του Νόιερ. Η Ισπανία κέρδισε χάρη σε κεφαλιά του στόπερ της ελάχιστα πριν το φινάλε. Η Πορτογαλία σκόνταψε πάνω στους Ισλανδούς. Η Αγγλία για άλλη μια φορά δεν τα κατάφερε σε πρεμιέρα, ενώ το Βέλγιο, με το εξαιρετικό ρόστερ, απογοήτευσε.

Στο δικό μου μυαλό, η εξήγηση για όλα αυτά είναι ο τρόπος διεξαγωγής και η διάρκεια του τουρνουά. Με 16 από τις 24 να περνούν στην επόμενη φάση μια γκέλα στον όμιλο δεν είναι απαγορευτική. Με ένα ακόμη παιχνίδι ανάμεσα στη λήξη των ομίλων και τα προημιτελικά απαιτείται εγρήγορση για μεγαλύτερη χρονική διάρκεια.

Δεν έπεσα από τα σύννεφα με την παρουσία των φαβορί. Βρίσκω απόλυτα λογικό να βρίσκουν σταδιακά τα πατήματά τους. Μάλλον, για να το θέσω και ορθότερα, όχι «λογικό» αλλά απαιτητό. Απαιτητό από τους ίδιους τους προπονητές, που θέλουν τα σύνολά τους να είναι έτοιμα όταν έρθουν τα νοκ άουτ.

To Eυρωπαϊκό το ζεις καλύτερα σε ένα πρακτορείο ΟΠΑΠ

Το συμπέρασμα που πηγάζει από τα παραπάνω είναι πως παιχνίδι με το παιχνίδι θα δούμε καλύτερα πράγματα. Ισως μάλιστα από σήμερα μέχρι και τους κρίσιμους προημιτελικούς ανέβει και η …στάθμη των over. Αυτή θα είναι η πρώτη μου στοιχηματική στάση στα ζευγαρώματα της ημέρας.

Η Γαλλία σαφώς και είναι το φαβορί κόντρα στους Αλβανούς. Χαμηλός ο άσος, στρέφομαι σε εναλλακτικές επιλογές, με το over να είναι μια από αυτές. Οι διοργανωτές δεν θα έχουν μαζεμένο τόσο άγχος, όσο την περασμένη Παρασκευή. Είχαν μια ημέρα επιπλέον ξεκούρασης, ενώ είναι κατά πολύ καλύτεροι, ως ομάδα, από την Αλβανία. Με την τελευταία να μην έχει τον τιμωρημένο αρχηγό/στόπερ Τσάνα. Το σημαντικότερο σημείο όμως που θέλω να σταθώ είναι η κούραση που περιμένω να βγάλει. Δεν είναι και λίγο να προσπαθείς να ισοφαρίσεις ένα καλύτερο από εσένα ρόστερ, παίζοντας για πάνω από ένα ημίχρονο με παίκτη λιγότερο, και να καλείσαι να τα βάλεις με τους Γάλλους λίγες ημέρες μετά.

Καταλήγοντας, «βλέπω» κάτι σε εύκολο 3-0. Προσωπικά θα ποντάρω το ειδικό στοίχημα να σκοράρουν οι Γάλλοι και στα δύο ημίχρονα (1.85 στον ΟΠΑΠ).

Το άλλο ζευγάρι του ομίλου θα το παρακολουθήσω με ενδιαφέρον, αλλά θα το αφήσω στην ησυχία του. Η Ελβετία έπεισε πως σαν σύνολο δεν είναι κάτι το τρομερό, την ώρα που η ποιότητα ορισμένων ποδοσφαιριστών της ξεχειλίζει. Το αντίθετο με τους Ρουμάνους, που μπορεί να μη διαθέτουν υψηλή τεχνική, αλλά πήραν άριστα σε θέματα τακτικής συμπεριφοράς.

Κλείνω με το μεσημεριανό Ρωσία-Σλοβακία. Η εικόνα που έχουμε για τις δύο, μας δίνει κατεύθυνση. Μέτρια, ο πιο επιεικής χαρακτηρισμός που μπορείς να προσδώσεις στους Ρώσους. Αδικη ήττα για τους Σλοβάκους που έδειξαν θετικά στοιχεία κόντρα στους Ουαλούς. Αν επαναλάβουν τις ίδιες εμφανίσεις, τότε οι τυπικά φιλοξενούμενοι αδικούνται από το σετ, με το διπλό να προσφέρεται σε αποδόσεις αουτσάιντερ (3.05 στον ΟΠΑΠ).

 

EURO Τελευταία Νέα