Για την πρόκριση η Γαλλία

Κώστας Ζάλιαρης
Για την πρόκριση η Γαλλία

bet365

Ο Ντιντιέ Ντεσάν επιστρέφει στο «Βελοντρόμ» και θέλει απόψε να συνδυάσει τις αναμνήσεις που θα ξυπνήσουν, με νίκη – πρόκριση της Γαλλίας απέναντι στην Αλβανία. Ρωσία – Σλοβακία και Ρουμανία – Ελβετία τα άλλα ματς της ημέρας, στη δεύτερη αγωνιστική των ομίλων.

Έπειτα από την πολύ ζόρικη νίκη που πήραν απέναντι στους Ρουμάνους, στην πρεμιέρα του φετινού Euro, οι οικοδεσπότες αντιμετωπίζουν απόψε (22:00) την Αλβανία και με θετικό αποτέλεσμα θα βρίσκονται από το βράδυ στη φάση των «16» της διοργάνωσης.

Ο Ντιντιέ Ντεσάν θέλει να συνδυάσει με μια μεγάλη στιγμή ως ομοσπονδιακός κόουτς, το «come-back» του στο «Βελοντρόμ», όπου τόσο ως ποδοσφαιριστής, όσο και ως προπονητής της Μαρσέιγ πανηγύρισε επιτυχίες, μαζί με το Τσάμπιονς Λιγκ του 1993.

Οι Αλβανοί, ηττήθηκαν 1-0 από τους Ελβετούς, οι οποίοι αν και είχαν αριθμητικό πλεονέκτημα δεν αισθάνθηκαν ποτέ τη σιγουριά της κατάκτησης της νίκης μέχρι ν' ακουστεί το σφύριγμα της λήξης και ν' ανακουφιστούν κάνοντας καλό ποδαρικό στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Το περσινό καλοκαίρι, σε φιλική αναμέτρηση μεταξύ τους, ο Έργκις Κάτσε είχα χαρίσει μεγάλη νίκη γοήτρου απέναντι στους «τρικολόρ» και αυτό μπορεί ν' αποτελέσει λόγο αισιοδοξίας για τους «γείτονές» μας, που ξέρουν όμως πως λόγω και της ώθησης που δίνει ο κόσμος της Γαλλίας, τα πράγματα θα είναι πολύ διαφορετικά στο σημερινό ματς.

Τιμωρημένος ο Τσάνα για την Αλβανία, αμφίβολος ο Κάτσε, κανένα πρόβλημα για τους οικοδεσπότες.

Πιθανές ενδεκάδες:

Γαλλία: Γιορίς, Σανιά, Ραμί, Κοσιελνί, Εβρά, Καντέ, Ματουϊντί, Κομάν, Παγιέ, Μαρσιάλ, Ζιρού

Αλβανία: Μπερίσα, Χισάι, Αζέρι, Μαβράι, Αγκόλι, Κουκέλι, Τσάκα, Ρόσι, Αμπράσι, Λένγιανι, Σαντίκου

Το ... μενού της ημέρας, πάντως, ανοίγει με το παιχνίδι των Ρώσων απέναντι στους Σλοβάκους. Η ομάδα του Σλούτσκι, οι οπαδοί της οποίας έχουν προκαλέσει τεράστια προβλήματα στους διοργανωτές με τα συνεχή επεισόδια και τις μάχες στους δρόμους των γαλλικών πόλεων, πήραν την ισοπαλία (1-1) από την Αγγλία την τελευταία στιγμή, όμως, αυτό δεν τους έχει ... πάρει το μυαλό. Ο ομοσπονδιακός κόουτς τόνισε ότι άπαντες παραμένουν σοβαροί ενόψει της αποψινής αναμέτρησης και υπογράμμισε πως: «δεν πιστεύουμε ότι θα είναι πιο εύκολα από το ματς με τους Άγγλους...».

Η Σλοβακία, υπέστη ήττα με σκορ 2-1 από την Ουαλία στο πρώτο ματς του δεύτερου ομίλου, σε ένα παιχνίδι που απάντησε στο γκολ του Μπέιλ, πήρε θάρρος και μέτρα στο γήπεδο, πάλεψε για να κάνει την ανατροπή αλλά εν τέλει ήταν εκείνη που δέχθηκε και το δεύτερο γκολ για να μείνει δίχως βαθμό έπειτα από την πρώτη αγωνιστική.

«Ήταν μια ήττα... αχρείαστη. Ξαναείδαμε το ματς και οι Ουαλοί έκαναν περισσότερα λάθη από εμάς. Η Ρωσία έχει δυνατούς και ποιοτικούς παίκτες και έχει βελτιωθεί πολύ υπό τις οδηγίες του Σλούτσκι. Θα κυνηγήσουμε ό,τι μας αναλογεί από το ματς» ήταν το σχόλιο του Γιαν Κόζακ. Αμφίβολος για τη Ρωσία ο Λοντίγκιν με πρόβλημα στη μέση.

Πιθανές ενδεκάδες:

Ρωσία: Ακινφέεφ, Σμόλνικοφ, Ιγκνασέβιτς, Β.Μπερεζούτσκι, Στσένικοφ, Νοϊστάντερ, Γκλουσάκοφ, Σάτοφ, Σιρόκοφ, Κοκόριν, Τζιούμπα

Σλοβακία: Κότζατσικ, Πέκαρικ, Σκρτελ, Ντούριτσα, Χούμποτσαν, Χροσόφσκι, Μακ, Κούτσα, Χάμσικ, Βάις, Νέμεθ/Ντούντα

Με την ελπίδα για το 2x2 που δεν έχει επιτευχθεί από καμία άλλη γενιά στην εθνική ομάδα της Ελβετίας, το σύνολο του Βλάντιμιρ Πέτκοβιτς κοντράρεται με τη Ρουμανία στο απογευματινό παιχνίδι (19:00) που πραγματοποιείται για τον Α' όμιλο του φετινού Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος. Με την καλύτερη αμυντική επίδοση στα προκριματικά της διοργάνωσης, έχοντας δεχθεί μόλις δύο γκολ σε 10 παιχνίδια, οι Ρουμάνοι ηττήθηκαν την τελευταία στιγμή από τους Γάλλους στην πρεμιέρα του θεσμού με το γκολ του Παγιέ που διαμόρφωσε το 2-1 για τους «τρικολόρ». Οι αριθμοί όμως είναι ... μικρό πράγμα μπροστά στην προσπάθεια που κατέβαλε ο Άνχελ Ιορντανέσκου, καθώς τόνισε πως ήταν αρκετά δύσκολο να επαναφέρει τους ποδοσφαιριστές του στο επιθυμητό επίπεδο φυσικής κατάστασης αλλά και ψυχολογικής. «Στόχος μας η πρόκριση από τον όμιλο, αλλά είμαστε ρεαλιστές και ξέρουμε ότι πρέπει να εμφανιστούμε όσο το δυνατό καλύτεροι απέναντι σε μια ομάδα που έχει αστέρες από τη Bundesliga» δήλωσε ο Ιορντανέσκου.

Πιθανές ενδεκάδες:

Ελβετία: Σόμερ, Λιχστάινερ, Σαρ, Τζουρού, Ροντρίγκες, Μπεχράμι, Τζεμαλί, Τσάκα, Σακίρι, Σεφέροβιτς, Μεχμέντι

Ρουμανία: Ταταρουσάνου, Σαπουνάρου, Κίρικες, Γκριγκόρε, Ρατς, Πιντίλι, Χόμπαν, Τόρζε, Στάνσιου, Στάνκου, Κεσέρου

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

EURO Τελευταία Νέα