Τζάλμα Κάμπος: «Το μήλο κάτω από τη μηλιά…»

Τζάλμα Κάμπος: «Το μήλο κάτω από τη μηλιά…»

Τζάλμα Κάμπος: «Το μήλο κάτω από τη μηλιά…»

bet365

Γνωρίστε τον Αμπέλ Κάμπος, πατέρα του Τζάλμα, ο οποίος αγωνίστηκε στην ίδια θέση με το γιο του και στα τέλη της δεκαετίας του '80 έφτασε να αγωνιστεί μέχρι την Μπενφίκα...

Η είδηση της απόκτησης από τον ΠΑΟΚ έφτασε και στην Αγκόλα, με τους Αφρικανούς να θυμούνται τον πατέρα του Τζάλμα Κάμπος, Αμπέλ, που έκανε καριέρα στην ίδια θέση!

Ο Τζάλμπα, είναι γιος του πρώην διεθνή με την Αγκόλα, Αμπέλ Κάμπος, ο οποίος «ένα φεγγάρι» έφυγε κι αυτός από τη Λουάντα και αναζήτησε την ποδοσφαιρική τύχη στην Πορτογαλία.

Ο μπαμπάς Κάμπος, όπως κι ο γιος, έπαιζε στη θέση του δεξιού εξτρέμ. Μετά από μια καλή καριέρα στην τοπική Ατλέτικο Πατρολέος ντε Λουάντα, όπου έπαιξε από το 1982 έως και το 1988, προκάλεσε το ενδιαφέρον της Μπενφίκα.

Έπαιξε από το 1988 μέχρι και το 1990 στους «αετούς» της Λισσαβόνας (49 αγώνες, 8 γκολ), ακολούθησαν η Αμαδόρα (1990-’91) και η Μπράγκα (1991-’92). Διεθνής 40 φορές με την εθνική ομάδα της Αγκόλα.

Ανάλογη ήταν η διαδρομή που ακολούθησε δεκατέσσερα αργότερα, ο μικρός Τζάλμα. Το 2006 βρέθηκε στη Μαρίτιμο και το 2011 πήρε μεταγραφή στην Πόρτο για να ξεκινήσει ένα χρόνο μετά το γαϊτανάκι των δανεισμών σε τρεις ομάδες (Κασίμπασα, Κόνιασπορ, Γκεντσλεμπιρλιγκί) της Τουρκίας.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα