Πορτογαλία – Ισλανδία: Μαχητικοί πριν την ανάπαυλα

Gazzetta team
Πορτογαλία – Ισλανδία: Μαχητικοί πριν την ανάπαυλα

bet365

Μπαίνει στο «χορό» και η παρέα του Κριστιάνο Ρονάλντο, με τους Ιβηρες να αντιμετωπίζουν για την πρώτη αγωνιστική του έκτου ομίλου την… σταχτοπούτα Ισλανδία.
ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ – ΙΣΛΑΝΔΙΑ
ΚΩΔΙΚΟΣ ΟΠΑΠ:511
ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ ΟΠΑΠ: 1.40 – 3.50 – 7.50
ΩΡΑ/TV: 22:00/ ΕΡΤ 1
ΓΗΠΕΔΟ: ΖΕΦΡΟΥΑ ΓΚΙΣΑΡ (42.000), ΣΕΝΤ ΕΤΙΕΝ
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Τσουνεΐτ Τσακίρ (Τουρκία)
ΠΑΡΑΔΟΣΗ: Μόλις δυο φορές έχουν τεθεί αντιμέτωπες οι δύο ομάδες, με του Πορτογάλους να μετρούν ισάριθμες νίκες. Ήταν για τα προκριματικά του Euro 2012, με τους Ίβηρες να επικρατούν 5-3 εντός (7/10/2011) και 3-1 εκτός (12/10/2010).
* Η Ισλανδία είναι η μικρότερη –πληθυσμιακά- χώρα που λαμβάνει μέρος σε τελική φάση Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος. Επίσης είναι μία από τις λίγες ομάδες που δεν έχει παίκτη στο ρόστερ που να αγωνίζεται στο εγχώριο πρωτάθλημα. Το σημερινό πρόκειται να είναι το πρώτο της ματς σε τελική φάση EURO.
* Μετά το EURO ο Λαρς Λάγκερμπακ, ομοσπονδιακός τεχνικός της Ισλανδίας πρόκειται να αποσυρθεί από την ενεργό δράση.
Με όνειρα και φιλοδοξίες ξεκινάει άλλη μια διοργάνωση η Πορτογαλία. Το πλήρωμα του χρόνου φαίνεται πως έχει έρθει για τη διάκριση σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Διαθέτει εξάλλου τα φόντα για να πετύχει κάτι καλό, το ρόστερ της απαρτίζεται από ένα κράμα έμπειρων και νεαρών παικτών, ενώ σημαντικά κενά δεν υπάρχουν. Αιχμή του δόρατος σαφέστατα είναι ο Κριστιάνο Ρονάλντο που βρίσκεται κοντά στο να γράψει ιστορία, όχι μόνο με την εθνική ομάδα, αλλά και στο θεσμό. Συγκεκριμένα, υπολείπεται μιας συμμετοχής για να ισοφαρίσει σε συμμετοχές τον εμβληματικό Λουίς Φίγκο που αγωνίστηκε 127 φορές με το εθνόσημο στο στήθος, ενώ στην περίπτωση που σκοράρει έστω μια φορά στα γήπεδα της Γαλλίας, θα γίνει ο πρώτος παίκτης που βρίσκει δίχτυα σε τέσσερις διαδοχικές εκδόσεις Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.
Το συγκρότημα του Φερνάντο Σάντος πήρε την πρόκριση στην τελική φάση του EURO με σχετική ευκολία, καθώς τερμάτισε πρώτο με 21 βαθμούς και ρεκόρ 7-0-1 και γκολ 11-5. Η μοναδική της ήττα σημειώθηκε στην πρεμιέρα εντός έδρας από την Αλβανία (0-1). Από εκεί και πέρα όμως ανέλαβε χρέη εκλέκτορα ο Σάντος, κέρδισε τα υπόλοιπα ματς και όλα με διαφορά ενός τέρματος. Στο τελευταίο χρονικά παιχνίδι, την περασμένη Τετάρτη, υπέταξε την Εσθονία στη Λισσαβώνα με το εμφατικό 7-0 και τον Κριστιάνο Ρονάλντο να σκοράρει δις. Καλή εμφάνιση και από πλευράς Κουαρέσμα, που μοίρασε δυο ασίστ και βρήκε μια φορά δίχτυα.
«Οι ποδοσφαιριστές μου ανυπομονούν να ξεκινήσει η διοργάνωση. Αυτό είναι ένα καλό σημάδι. Έχω παρακολουθήσει ενδελεχώς παραπάνω από 12 ματς της Ισλανδίας και ξέρω πολλές λεπτομέρειες για τον τρόπο παιχνιδιού της. Δεν με ενδιαφέρει αυτή τη στιγμή η ανανέωση του συμβολαίου μου», δήλωσε ο Σάντος, ενώ σε ερώτηση για την τελευταία ευκαιρία του Κριστιάνο Ρονάλντο να κατακτήσει κάτι με την Εθνική ομάδα είπε: «Θα εμφανιστούμε όλοι σαν να είναι η τελευταία μας ευκαιρία. Ο Κριστιάνο Ρονάλντο βάσει αριθμών είναι ο καλύτερος επιθετικός του τουρνουά».
Από τις… σταχτοπούτες της διοργάνωσης η Ισλανδία που αποτελεί τη μικρότερη σε πληθυσμό χώρα που παίρνει μέρος στη διοργάνωση. Στόχος για το συγκρότημα του πολύπειρου Λαρς Λάγκερμπακ συνιστά μια αξιόλογη πορεία στο τουρνουά και δεδομένα δεν πήγαν για τουρισμό στη Γαλλία. Υπάρχει πίστη στην ομάδα, καθώς διαθέτει την πιο ταλαντούχα φουρνιά της ιστορίας της. Μετά τον αποκλεισμό στα μπαράζ για το περασμένο Μουντιάλ από την Κροατία, παίκτες και προπονητικό τιμ, έδωσαν όρκο να βρεθούν στο EURO 2016. Κράτησαν το λόγο τους, αφήνοντας εξαιρετικές εντυπώσεις με την παρουσία τους στην προκριματική φάση.
Οι Ισλανδοί τερμάτισαν στον πρώτο όμιλο δεύτεροι πίσω από την Τσεχία με δυο βαθμούς λιγότερους (20 β.) με ρεκόρ 6-2-2 και γκολ 17-6, αφήνοντας στην τέταρτη θέση την Ολλανδία. Υπέταξαν μάλιστα τους «οράνιε» τόσο εντός όσο και εκτός έδρας. Παρά το κλίμα αμφισβήτησης που επικρατεί ο πήχης έχει τεθεί ψηλά, ενώ στη Γαλλία έχουν ταξιδέψει 30 χιλιάδες Ισλανδοί, αριθμός που αποτελεί το 8% του πληθυσμού. Σε ο,τι αφορά στο αγωνιστικό επίπεδο, ο Λάγκερμπακ δεν παρουσίασε κάτι διαφορετικό στα φιλικά, εφάρμοσε το αγαπημένο του 4-4-2. Στο τελευταίο χρονικά επικράτησαν του Λιχτενστάιν (4-0), αλλά η αναμέτρηση δεν προσφέρεται για πολλά συμπεράσματα, καθώς υπάρχει διαφορά ποιότητας μεταξύ των δυο ομάδων. Νωρίτερα (01/06) είχαν ηττηθεί από τη Νορβηγία στο Οσλο 3-2. Αναμένουμε πάντως σε πιο συντηρητική προσέγγιση απόψε καθώς το ματς έχει μεγαλύτερο βαθμό δυσκολίας. Στην κορυφή της επίθεσης πιθανότατα θα πάρει θέση ο Σίγκθορσον της Ναντ, με τον αρχηγό Γκίλφι Σίγκουρντσον (Σουόνσι) σε ελεύθερο ρόλο.
ΠΙΘΑΝΕΣ ΕΝΔΕΚΑΔΕΣ
Πορτογαλία (4-1-3-2): Ρουί Πατρίσιο – Βιεϊρίνια, Πέπε, Ρικάρντο Καρβάλιο, Γκερέιρο – Ντανίλο Περέιρα – Ζοάο Μάριο, Μουτίνιο, Αντρέ Γκόμες – Νάνι, Κριστιάνο Ρονάλντο
Ισλανδία (4-5-1): Χάλντορσον – Σέβαρσον, Αρνασον, Ρ. Σίγκουρσον, Σκούλασον - Γκούντμουντσον, Γκούναρσον, Γκ. Σίγκουρντσον, Χάλφρεντσον, Μπγιάρνασον – Σίγκθορσον
ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ: Υπουλη πρεμιέρα για την Πορτογαλία, ο Σάντος ο πολύπειρος Φερνάντο Σάντος δύσκολα θα πέσει σε… παγίδα. Οι πειθαρχημένοι και σοβαροί Ιβηρες λογικά θα επιβεβαιώσουν τον δίκαιο άσο του 1.40, ωστόσο υπάρχει μεγαλύτερη στοιχηματική αξία στις εναλλακτικές αγορές. Περιμένοντας από τις δύο ομάδες, ειδικά την Ισλανδία να προσέξουν περισσότερα τα νώτα τους, δεν θα προξενήσει εντύπωση αν οδηγηθούν στην ανάπαυλα ισόπαλες χωρίς τέρματα (2.40 στον ΟΠΑΠ).
 

EURO Τελευταία Νέα