Κοιτάζει μακριά η Αυστρία

Gazzetta team
Κοιτάζει μακριά η Αυστρία

bet365

Ο έκτος όμιλος, οι προοπτικές της Αυστρίας και η κατάσταση του Κριστιάνο Ρονάλντο μπαίνουν στο μικροσκόπιο του Βασίλη Μπανιά.

Η Αυστρία έχει επισημανθεί από αρκετούς ως ένα από τα καλά αουτσάιντερ της διοργάνωσης. Ο όμιλος της είναι βατός και δεδομένου ότι Ισλανδία και Ουγγαρία δεν φοβίζουν κανέναν, ο δρόμος για τα νοκ άουτ δείχνει ανοιχτός. Μπαίνοντας κατευθείαν στο «ψητό», μπορούμε να πούμε ότι το φόρκαστ Πορτογαλία-Αυστρία για τις θέσεις 1-2 του ΣΤ' ομίλου, σε απόδοση 3.00, μας δίνει ένα ικανοποιητικό μακροχρόνιο στοίχημα. Απολύτως αποδεκτό όμως είναι και το 1.60 της αποψινής της νίκης, απέναντι στους Μαγυάρους.

Οι Αυστριακοί επιστρέφουν στις μεγάλες διοργανώσεις, παρουσιάζοντας την καλύτερη φουρνιά των τελευταίων 30 ετών και ένα πολύ καλοδουλεμένο σύνολο. Είναι οργανωμένοι, σοβαροί και με σταθερό κορμό στην ενδεκάδα τους (χρησιμοποίησαν τους ίδιους εννέα παίκτες στο αρχικό σχήμα, σε εννέα παιχνίδια των προκριματικών). Μάλιστα, αν είχαν λίγες περισσότερες εμπειρίες από παιχνίδια αυτού του επιπέδου, θα έβαζαν τον πήχη των προσδοκιών ακόμα πιο ψηλά. Είναι ομάδα που βγάζει πολλή ενέργεια στο γήπεδο, της αρέσει να «πνίγει» τον αντίπαλο ξεκινώντας το πρέσινγκ της από ψηλά και παίζοντας γρήγορα, φτάνει στην τελική προσπάθεια χωρίς να «ταλαιπωρεί» πολύ τη μπάλα. Απέναντι σε όλα αυτά, η Ουγγαρία θα αντιπαραθέσει μια σκληρή (είχε τις περισσότερες κάρτες από κάθε άλλη ομάδα των προκριματικών), παθιασμένη και τακτικά προσηλωμένη ομάδα, που όμως έχει ένα πολύ συγκεκριμένο αγωνιστικό «ταβάνι» και υστερεί εμφανώς σε ποιότητα.

To Eυρωπαϊκό το ζεις καλύτερα σε ένα πρακτορείο ΟΠΑΠ

Το δεύτερο αποψινό παιχνίδι δεν προσφέρεται για σοβαρό στοιχηματισμό. Για fun bet βέβαια, θα μπορούσαμε να προτείνουμε τα ακριβή σκορ 1-0 (4.40 στον ΟΠΑΠ) και 2-0 (5,70 στον ΟΠΑΠ), δηλαδή τα σκορ «σφραγίδα» του Φερνάντο Σάντος. Οι έξι από τις συνολικά 12 νίκες του με την Εθνική ήταν με 1-0. Θεωρώ όμως ότι το πραγματικά ενδιαφέρον της αναμέτρησης είναι η κατάσταση που θα παρουσιαστεί ο Ρονάλντο. Ο τραυματισμός του και η κακή εικόνα του στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ προβληματίζουν. Αν ο σταρ της Ρεάλ είναι καλά, τότε οι «γεμάτες» τιμές για κατάκτηση του Euro από την Πορτογαλία, θα αντιπροσωπεύουν ξεκάθαρα τη στοιχηματική αξία στη συγκεκριμένη αγορά. Στην ομάδα υπάρχει ταλέντο, τακτική προσήλωση και αποτελεσματικότητα (τα δύο τελευταία από τότε που ανέλαβε ο Σάντος), αλλά θα πρέπει απαραιτήτως να είναι σε θέση να κάνει ένα μεγάλο τουρνουά το αστέρι της, για να μπορούμε να κάνουμε συζήτηση για το τρόπαιο.

Η Ισλανδία των 330.000 κατοίκων θα κάνει την πρώτη εμφάνισή της σε μεγάλη διοργάνωση, χωρίς κανένα άγχος και με στόχο να διασκεδάσει τη συμμετοχή της. Στα προκριματικά άφησε πίσω της Τουρκία και Ολλανδία, οπότε και με δεδομένο ότι στην επόμενη φάση περνάνε και οι τέσσερις καλύτεροι τρίτοι, κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει την πρόκριση της στα νοκ άουτ. Απέναντι στην Πορτογαλία βέβαια, περιμένω ότι θα παίξει πολύ συντηρητικά, προσπαθώντας να μείνει όσο το δυνατόν περισσότερο μέσα στο παιχνίδι κι αυτό προσδίδει κάποια επιπλέον αξία, στα σκοράκια που αναφέραμε πιο πάνω.

 

EURO Τελευταία Νέα