Τους βάζει για… Νάνι

Gazzetta team
Τους βάζει για… Νάνι

bet365

Ο 6ος και τελευταίος όμιλος μπαίνει στη ζωή μας από σήμερα και στα μάτια μου είναι εκείνος με τα περισσότερα ερωτήματα.

Γράφει ο Γιώργος Πετρίδης

Τι μπορεί να πράξει ο (επιτυχημένος με την Εθνική μας) Φερνάντο Σάντος με την Πορτογαλία; Θα καταφέρει να «κουλαντρίσει» τους αφελείς παίκτες του και να πάρει το κάτι παραπάνω από τον «ξεζουμισμένο» Κριστιάνο Ρονάλντο; Είναι όντως τόσο καλή αυτή η Αυστρία που εντυπωσίασε στα προκριματικά;

Μήπως δεν είναι τελικά τόσο… ψαράδες οι πρωτάρηδες Ισλανδοί και «παράγουν» πλέον ποδόσφαιρο; Όπως πολύ σωστά παρουσιάστηκε σε αυτό το αφιέρωμα. Και κατά πόσον θα παίξει ρόλο η παντελής απειρία τους από μεγάλες διοργανώσεις; Σε τι μπορεί να ελπίζει η «φτωχή» ποιοτικά Ουγγαρία που έχει ξεχάσει από πότε έχει να εμφανιστεί σε τελικά;

Κάποια εξ αυτών των ερωτημάτων πιθανώς να μας απαντηθούν από απόψε κιόλας. Καταρχάς, πρόκειται για έναν όμιλο με ξεκάθαρο φαβορί για την πρωτιά (βλ. Πορτογαλία), ενώ μοιάζει πολύ πιθανό η 2η θέση να κριθεί μεταξύ Αυστρίας και Ισλανδίας, αφού η Ουγγαρία δείχνει να βρίσκεται ένα κλικ πίσω και το πιθανότερο σενάριο τη θέλει να τερματίζει στην τελευταία θέση του γκρουπ, ενδεχόμενο που πληρώνει 1.80.

Πάμε στα σημερινά ματς όμως, στα οποία υπάρχουν ξεκάθαρα φαβορί για τη νίκη. Στο πρώτο χρονικά, Αυστρία-Ουγγαρία, νομίζω ότι θα κυριαρχήσει η τακτική, ιδίως από την πλευρά των Μαγυάρων, που δεν μπορούν να πράξουν κάτι άλλο πέρα από το να αμυνθούν και να περιοριστούν σε παθητικό ρόλο και παιχνίδι αντεπιθέσεων. Κάπως έτσι καταλήγω στην εναλλακτική του «Χ ημίχρονο», το οποίο προσφέρεται στο «τίμιο» 1.90.

To Eυρωπαϊκό το ζεις καλύτερα σε ένα πρακτορείο ΟΠΑΠ

Στην αναμέτρηση της Πορτογαλίας με την Ισλανδία δεν δείχνει να αξίζει κάτι σε σημεία ή under/over. Τα πάντα πάντως θα κριθούν από τις διαθέσεις των παικτών του Φερνάντο Σάντος, που λογικά θα έχουν την πρωτοβουλία των κινήσεων και την κατοχή της μπάλας. Το ζήτημα λοιπόν είναι να βρουν τον τρόπο για να «τρυπήσουν» την άμυνα των Ισλανδών. Γι’ αυτό θα… μεριμνήσουν οι Κριστιάνο Ρονάλντο και Νάνι, που θα γίνουν οι κύριοι εκφραστές των επιθετικών ενεργειών της ομάδας του.

Προφανώς ο επιθετικός της Ρεάλ Μαδρίτης και της Εθνικής Πορτογαλίας είναι η βασική επιλογή για anytime σκόρερ, αν και συμφέρει καλύτερα να ρισκάρουμε στο να σημειώσει τουλάχιστον 2 γκολ στο ματς: μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει ποδοσφαιριστής στο φετινό θεσμό που να το έχει πετύχει σε ένα 90λεπτο! Ο Ρονάλντο πάντως με την παρουσία του μπορεί να δημιουργήσει χώρους στον Νάνι, ο οποίος προσφέρεται στο 2.10 για να σκοράρει σε οποιαδήποτε στιγμή του αγώνα.

 

EURO Τελευταία Νέα