Βέλγιο - Ιταλία 0-2

Βέλγιο - Ιταλία 0-2

bet365

Με εξαιρετική τακτική και προσήλωση στο πλάνο η Ιταλία παρέδωσε μαθήματα στο Βέλγιο, που είχε φάσεις αλλά όχι χαρακτήρα και ηττήθηκε με 0-2.

Οταν το ταλέντο συναντά την εμπειρία και την ουσία. Αυτό ήταν με λίγες λέξεις το ματς στην Λιόν, με τη γηραιότερη Ιταλία όλων των εποχών να διαχειρίζεται τέλεια το ματς με το Βέλγιο, που είχε φάσεις με Λουκάκου, Οριζί, όμως ξεκίνησε με ήττα. Τα 17 clean sheets έφτασε στα τελικά του Euro η Squadra Azzurra, που έχει τα περισσότερα στην ιστορία της διοργάνωσης. Στο Νο1 του Group E βρίσκεται πλέον η ομάδα του Αντόνιο Κόντε, πάνω και από τις Σουηδία, Ιρλανδία.

Το Βέλγιο ξεκίνησε κάπως καλύτερα το ματς έχοντας επιθετική πρωτοβουλία και κατοχή, όμως η Ιταλία άντεχε άνετα χωρίς να αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα. Στο 10' μετά το volley των Λουκάκου-Φελαϊνί, ο Ναϊνγκολάν έπιασε καλό σουτ εκτός περιοχής αλλά ο Μπουφόν ήταν απόλυτα έτοιμος και απέκρουσε στη γωνία του με την εικόνα να παραμένει ίδια και τον άσο της Ρόμα να κάνει νέο σουτ από μακριά στο 22' και να στέλνει την μπάλα άουτ. Η πρώτη φάση για την Squadra Azzurra ήρθε στο 29' με το τεχνικό σουτ εκτός περιοχής του Πελέ να φεύγει έξω και τρία λεπτά αργότερα η ομάδα του Αντόνιο Κόντε άνοιξε το σκορ.

Ο Μπονούτσι έκανε μια μπαλιά που θα ζήλευε και ο Αντρέα Πίρλο, ο Τζακερίνι κατέβασε σεμιναριακά και τελείωσε τη φάση με ωραίο πλασέ νικώντας τον Κουρτουά (0-1). Το Βέλγιο υπέστη ψυχολογικό σοκ μετά το γκολ και ήταν πολύ τυχερό που δεν δέχθηκε δεύτερο στα επόμενα λεπτά αφού στο 35' το αριστερό του Καντρέβα έβγαλε ο Κουρτουά και στο 36' η κεφαλιά του Πελέ πέρασε έξω μετά την πρώτη του Μάρκο Παρόλο. Στο 41' ο Ντε Μπρόινε πήρε μπάλα μέσα στην περιοχή αλλά οι αμυντικοί της Ιταλίας δεν του άφησαν χώρο και μπλόκαραν το σουτ του για να λήξει το πρώτο μέρος με 0-1.

Στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους το Βέλγιο βρέθηκε κοντά στο γκολ όμως ο Λουκάκου δεν πλάσαρε σωστά στο τετ-α-τετ με τον Μπουφόν μετά την εξαιρετική πάσα του Ντε Μπρόινε στην κόντρα και στο 55' ο Κουρτουά έβγαλε με το ένα χέρι την κεφαλιά του Πελέ μετά τη σέντρα του Καντρέβα. Ο Βίλμοτς ρίσκαρε από το 62' βγάζοντας τον Ναϊνγκολάν και βάζοντας τον Μέρτενς και οι Κόκκινοι Διάβολοι πίεσαν πολύ, όμως δεν είχαν ουσία. Στο 82' ο Οριζί έχασε τρομερή ευκαιρία με κεφαλιά και στο 84' στην κόντρα ο Ιμόμπιλε είδε τον Κουρτουά να αποκρούει το σουτ του. Η Ιταλία αμύνθηκε σεμιναριακά στο φινάλε του ματς, στάθηκε τυχερή, αφού στο 90' ο Οριζί κατάφερε να πιάσει αέρα σε κεφαλιά ολομόναχος και στο 93' ο Καντρέβα ύψωσε υπέροχα την μπάλα για τον Πελέ που με γυριστό τίναξε τα δίχτυα γράφοντας το τελικό 0-2.

Βέλγιο (Μαρκ Βίλμοτς): Κουρτουά, Σιμάν (75' Σιμάν), Αλντερβάιρελντ, Βερμάελεν, Βερτόνγκεν, Βίτσελ, Ναϊνγκολάν (62' Μέρτενς), Φελαϊνί, Ντε Μπρόινε, Αζάρ, Λουκάκου (73' Οριζί).

Ιταλία (Αντόνιο Κόντε): Μπουφόν, Μπαρτσάλι, Μπονούτσι, Κιελίνι, Καντρέβα, Νταρμιάν (59' Ντε Σίλιο), Παρόλο, Ντε Ρόσι (78' Τιάγκο Μότα), Τζιακερίνι, Εντερ (75' Ιμόμπιλε), Πελέ.

 

EURO Τελευταία Νέα