Τσαλχάνογλου στο gazzetta.gr: «Λείπει η Ελλάδα...»

Θάνος Σαρρής
Τσαλχάνογλου στο gazzetta.gr: «Λείπει η Ελλάδα...»

bet365

Ο Χακάν Τσαλχάνογλου μίλησε στο gazzetta.gr για το ματς με την Κροατία αλλά και για την Εθνική μας ομάδα την οποία αντιμετώπισε στο φιλικό του Νοεμβρίου. ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΗ ΓΑΛΛΙΑ: ΘΑΝΟΣ ΣΑΡΡΗΣ, ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΟΥΛΗΣ

Μέχρι στιγμής έχει επισκιαστεί από τις πολύ σκληρές εικόνες βίας στην Μασσαλία. Οι χούλιγκανς έχουν στρέψει τα φώτα πάνω τους με την ωμή βία. Ρώσοι εναντίον Αγγλων στην Μασσαλία, Πολωνοί με Βορειοιρλανδούς στο Λιλ. Ομως ο καθένας διαλέγει που θα στρέψει το βλέμμα του. Την προσοχή του. Γιατί την ίδια ώρα που η UEFA προσπαθεί να βρει λύση για τα όσα γίνονται με την βία στην Γαλλία ο Χακάν Τσαλχάνογλου έδειχνε ότι υπάρχει κι άλλη όψη στο νόμισμα.

Αν και Τούρκος μίλησε με κολακευτικά λόγια για την Εθνική μας (ναι καλά διαβάζετε ένας Τούρκος για αυτήν την Εθνική ομάδα) λέγοντας μάλιστα ότι λείπει από το Euro 2016. Ο μέσος της Λεβερκούζεν, μιλώντας στο gazzetta.gr αναφέρθηκε στο παιχνίδι με την Κροατία αλλά όταν τον ρωτήσαμε για την Ελλάδα θυμήθηκε το φιλικό του Νοεμβρίου όταν οι δύο ομάδες έμειναν στο 0-0.

«Το πρώτο ημίχρονο ήταν πολύ σκληρό, είχε δυνατές μάχες. Η Κροατία είχε περισσότερες ευκαιρίες. Είναι μια ομάδα με πολύ ποιοτικούς παίκτες, την οποία έπρεπε να σταματήσουμε. Δώσαμε τον καλύτερο μας εαυτό, αλλά δεν καταφέραμε να δημιουργήσουμε ευκαιρίες. Πρέπει στο επόμενο ματς να δουλέψουμε σκληρά για να τα καταφέρουμε», είπε αρχικά για το παιχνίδι ο Τούρκος μέσος ο οποίος είναι η αλήθεια έκανε ένα κακό παιχνίδι.

Στην ερώτηση για τον Αρντά Τουράν ο οποίος δέχθηκε σκληρή κριτική για την εμφάνισή του ο Τσαλχάνογλου τον υπερασπίστηκε «Εγώ νομίζω πως τα πήγε καλά. Είναι το πρώτο ματς, πάντα υπάρχει πίεση. Παίζουμε όλοι μαζί και κρινόμαστε όλοι μαζί, δεν θα πέσει όλη η ευθύνη σε αυτόν επειδή είναι αρχηγός. Είναι φυσιολογικό να μην παίζουμε πάντα καλά», είπε ο Τούρκος ο οποίος μάλιστα ήταν και ο μόνος ο οποίος απάντησε στη σχετική ερώτηση.

Για την ακρίβεια η δημοσιογράφος της Equipe που ήταν στο παιχνίδι είχε πάρει εντολή από τα κεντρικά της εφημερίδας να συγκεντρώσει τις γνώμες των συμπαικτών του Αρντά για το (κακό) ματς που έγινε. Κάτι τέτοιο βέβαια δεν έγινε εφικτό.

Στη συνέχεια τον ρωτήσαμε για την Ελλάδα και την Εθνική μας ομάδα. «Νομίζω, πως λείπει η Ελλάδα από τη διοργάνωση. Βεβαίως έκανε έναν άσχημο προκριματικό γύρο αλλά εξακολουθώ να τη θεωρώ καλή ομάδα».

Οσο για το τουρνουά; «Τα επόμενα δύο παιχνίδια είναι πολύ επικίνδυνα και είναι μια πραγματικότητα αυτή. Πρέπει να την αντιμετωπίσουμε, να δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας. Είμαστε μια ομάδα που δεν τα παρατάει ποτέ, πρέπει να δούμε τα λάθη μας, να τα διορθώσουμε και απέναντι στην Ισπανία να τα δώσουμε όλα».

 

EURO Τελευταία Νέα