Γερμανία - Ουκρανία 2-0

Γερμανία - Ουκρανία 2-0

bet365

Με κορυφαίο τον Νόιερ και σκόρερς τους Μουστάφι (19') και Σβάινσταϊγκερ (90+2') η Γερμανία επιβλήθηκε με 2-0 της αξιόμαχης Ουκρανίας και ξεκίνησε με το δεξί.

Τα προβλήματα στην άμυνα ήταν γνωστά για την παγκόσμια πρωταθλήτρια. Όταν, όμως, έχεις στο τέρμα τον Νόιερ δεν έχεις τίποτα να φοβηθείς. Ο Μουστάφι πέτυχε το πρώτο του γκολ, ο Σβάινσταϊγκερ έγινε ο πρώτος παίκτης που σκοράρει, μπαίνοντας ως αλλαγή, σε EURO μετά τον Μπίρχοφ το 1996 και η Γερμανία ξεκίνησε με το δεξί, καθώς επιβλήθηκε με 2-0 της αξιόμαχης Ουκρανίας, που έχασε κλασικές ευκαιρίες στο πρώτο μέρος.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τους Γερμανούς να πιέζουν, αλλά να μην αναπτύσσονται από τον άξονα. Πολλές σέντρες, κάποιες μπαλιές του Μπόατενγκ, όμως με τον Γκέτσε false 9, η περιοχή των Ουκρανών ήταν άδεια. Η πρώτη μεγάλη ευκαιρία χάθηκε για τους τυπικά φιλοξενούμενους, όταν στο 4' ο Κονοπλιάνκα έκανε το σουτ στην κίνηση από το ύψος της περιοχής και ανάγκασε τον Νόιερ στην πρώτη του μεγάλη απόκρουση.

Οι παίκτες του Λεβ συνέχισαν να βρίσκονται έξω από την περιοχή του Πιάτοβ και στην πρώτη τους σημαντική ευκαιρία κατάφεραν να πάρουν και το προβάδισμα. Φάουλ του Κρόος, κεφαλιά του Μουστάφι, τον οποίο έχασε ο Σιντόρτσουκ, και 1-0 με το πρώτο του γκολ με την εθνική! Στο 27' ο Νόιερ έβγαλε την κεφαλιά του Χατσερίντι, το παιχνίδι άνοιξε, οι Ουκρανοί ανέβασαν ταχύτητα και στο 29' ήταν η σειρά του Πιάτοβ να κάνει δύσκολη απόκρουση στο τετ α τετ με τον Κεντίρα.

Η επόμενη κλασική ευκαιρία χάθηκε στο 36', όταν ο Γιαρμολένκο έβγαλε υπέροχη πάσα στον Κονοπλιάνκα, εκείνος προσπάθησε να δώσει έτοιμο γκολ στον Ζοζούλια, όμως ο Μπόατενγκ έκοψε, παραλίγο να βάλει αυτογκόλ, όμως με εκπληκτική προσπάθεια έσωσε στην γραμμή την τελευταία στιγμή! Στο 39' ο Γιαρμολένκο σκόραρε για την Ουκρανία, όμως το γκολ του ακυρώθηκε σωστά για οφσάιντ στον Φεντέτσκι, με το 1-0 να μένει μέχρι το ημίχρονο.

Οι Γερμανοί διόρθωσαν τα πράγματα στην επανάληψη και δεν απειλήθηκαν τόσο από τους Ουκρανούς. Κυρίως, γιατί οι παίκτες του Φομένκο δεν το πίστεψαν. Κάποια μακριά σουτ των Κρόος, Ντράξλερ και Κεντίρα, τα οποία ήταν δεν απειλούσαν είτε ο Πιάτοβ τα έβγαζε και το 1-0 παρέμενε. Οι αλλαγές του Φομένκο μάλλον άργησαν και δεν βοήθησαν, με την Ουκρανία να μην απειλεί με αξιώσεις μέχρι το τέλος. Αντιθέτως, στο 87' ο Οζίλ έχασε το τετ α τετ με τον Πιάτοβ και τα πάντα τελείωσαν στις καθυστερήσεις, όταν όλοι οι Ουκρανοί είχαν βγει στην επίθεση για την ισοφάριση. Ο Οζίλ έφυγε στην αντεπίθεση από τα αριστερά, έκανε το γύρισμα στον Σβάινσταϊγκερ, που ήταν μόλις για 2' στον αγωνιστικό χώρο, και εκείνος με άψογο τελείωμα έκανε το τελικό 2-0!

Γερμανία (Γιόαχιμ Λεβ): Νόιερ, Μουστάφι, Χέβεντες, Μπόατενγκ, Έκτορ, Κεντίρα, Κρόος, Ντράξλερ (78' Σίρλε), Οζίλ, Μίλερ, Γκέτσε (90' Σβάινσταϊγκερ)

Ουκρανία (Μιχάηλο Φομένκο): Πιάτοβ, Σεβτσούκ, Χατσερίντι, Ρακίτσκι, Φεντέτσκι, Στεπανένκο, Κοβαλένκο (74' Κοβαλένκο), Σιντόρτσουκ, Κονοπλιάνκα, Γιαρμολένκο, Ζοζούλια (66' Σελεζνιόβ)

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

EURO Τελευταία Νέα