Τουρκία - Κροατία 0-1

Gazzetta team
Τουρκία - Κροατία 0-1

bet365

Ιδανική πρεμιέρα για την Κροατία, επικράτησε 1-0 της Τουρκίας, είχε δυο δοκάρια κι αρκετές καλές φάσεις για περισσότερα τέρματα. Αποστολή: Θάνος Σαρρής, Αντώνης Σαούλης

Ιδανική αρχή στον όμιλο για τους Κροάτες, επικράτησαν 1-0 της Τουρκίας στέλνοντας παράλληλα μηνύματα πως είναι ικανοί για τη διαφορά! Το τελικό αποτέλεσμα δεν αντικατοπτρίζει την εικόνα του ματς, με την ποιοτικότερη Χρβάτσκα να έχει τον έλεγχο σε όλη τη διάρκεια του ματς, να μετρά δυο δοκάρια, αλλά και αρκετές χαμένες ευκαιρίες. Η Τουρκία από την άλλη το πήγε από την αρχή στο physical, δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί τα μεγάλα της όπλα, κυρίως στη δημιουργία, όπου ήταν πολύ κατώτερη των περιστάσεων. Εγραψε ιστορία με τη γκολάρα του ο Μόντριτς.

Το ξεκίνημα του αγώνα αναμενόμενο, οι δυο ομάδες προσπάθησαν με τη δύναμη να επιβληθούν. Αρκετές μονομαχίες που ξεσήκωσαν το γήπεδο, αλλά καθόλου ρυθμός. Οι Κροάτες επιδίωξαν με το ποιοτικότερό τους κέντρο να δημιουργήσουν, οι Τούρκοι έβαλαν ταχύτητα, χωρίς όμως να υπάρξει αποτέλεσμα. Οι μάχες στο κέντρο και ο... μπαταρισμένος Τσόρλουκα ήταν τα αξιοσημείωτα στο πρώτο ημίωρο του αγώνα, που δεν προσέφερε ούτε μια καλή στιγμή μπροστά στις δυο εστίες. Στο 38' ο Μάντζουκιτς είχε ένα ωραίο σουτ, με τον Μπαμπακάν να μπλοκάρει. Άλλωστε, στο τελευταίο δεκάλεπτο οι Κροάτες με πλαγιοκοπήσεις και σέντρες προσπαθούσαν να βρουν τον φορ της Γιουβέντους και κάπως έτσι στο 41' ήρθε το γκολ. Σέντρα του Σρνα, ο Σελτσούκ έδιωξε πριν τον Μάντζουκιτς και ο Μόντριτς με σουτάρα διαμόρφωσε το 1-0. Ο μέσος της Ρεάλ έγινε ο πρώτος Κροάτης που σκοράρει σε δυο Euro, ενώ ήταν το πρώτο τέρμα εκτός περιοχής της ομάδας σε τελικά ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.

Ο Τερίμ προσπάθησε με την είσοδό του Σεν να κάνει την ομάδα του πιο επιθετική, αλλά το αποτέλεσμα ήταν απογοητευτικό. Η Κροατία είχε τον απόλυτο έλεγχο και έβαζε διαρκώς δύσκολα στους Τούρκους. Από το φάουλ του Ράκιτιτς, ο Μάντζουκιτς δεν μπόρεσε να κερδίσει τον Μπαμπακάν, ενώ στο 51' η Χρβάτσκα έφτασε μια ανάσα από το γκολ, ωστόσο η φαουλάρα του Σρνα τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι. Κι όμως αντίδραση των Τούρκων δεν υπήρξε, αντίθετα, ο Σρνα στο 54' είδε τη μπάλα στο σουτ που έκανε να περνά μόλις άουτ. Ο Μόντριτς ήταν παντού, άνοιγε χώρους και η Κροατία είχε το πάνω χέρι!

Μετά το 60', τους σταρ της Ρεάλ και της Μπαρτσελόνα ακολούθησε σε απόδοση ο Πέρισιτς! Στο 67' έκανε ωραία σέντρα για τον Μπρόζοβιτς, ο οποίος όμως δεν μπόρεσε να τη στείλει στα δίχτυα. Πέντε λεπτά αργότερα, ο Μάντζουκιτς ήταν αυτός που επιχείρησε, αλλά η κεφαλιά του Πέρισιτς βρήκε το οριζόντιο δοκάρι. Η Τουρκία ήταν ανύπαρκτη, ενώ ο Μπαμπακάν έσωσε σε δυο περιπτώσεις σε προσπάθειες των Μπρόζοβιτς, Πέρισιτς. Η ομάδα του Τερίμ στο τέλος πήγε να γυρίσει την κατάσταση, αλλά ο... ηρωικός Τσόρλουκα πρόλαβε τον Μπαλτά! Ετσι, οι Τούρκοι έχασαν και στην 7η πρεμιέρα τους σε μεγάλη διοργάνωση!

Τουρκία (Φατίχ Τερίμ): Μπαμπακάν, Γκιονιούλ, Τοπάλ, Μπαλτά, Ερκίν, Ινάν, Οζιακούπ (46’ Σεν), Τουφάν, Τσαλχάνογλου, Τουράν (65’ Γιλμάζ), Τοσούν (69’ Μορ).

Κροατία (Άντε Κάτσιτς): Σούμπασιτς, Σρνα, Τσόρλουκα, Βίντα, Στρίνιτς, Μόντριτς, Μπαντέλι, Ράκιτιτς (89’ Σίντενφελντ), Μπρόζοβιτς, Πέρισιτς (87’ Κράμαριτς), Μάντζουκιτς.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

EURO Τελευταία Νέα