Γερμανία – Ουκρανία: Ποντάρισμα στα κόρνερ

Gazzetta team
Γερμανία – Ουκρανία: Ποντάρισμα στα κόρνερ

bet365

Να δείξει τα…δόντια της επιδιώκει με το καλημέρα η Γερμανία, η Ουκρανία ωστόσο διαθέτει ποιότητα μεσοεπιθετικά.
ΓΕΡΜΑΝΙΑ – ΟΥΚΡΑΝΙΑ
ΚΩΔΙΚΟΣ ΟΠΑΠ: 506
ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ ΟΠΑΠ: 1.45 – 3.65 – 6.00
ΩΡΑ/
TV: 22:00/ ΕΡΤ 1
ΓΗΠΕΔΟ: ΣΤΑΝΤ ΠΙΕΡ ΜΟΡΟΥΑ (50.157), ΛΙΛ
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Μάρτιν Ατκινσον (Αγγλία)
ΠΑΡΑΔΟΣΗ: Αήττητη η Γερμανία και στις πέντε φορές που αντιμετώπισε την Ουκρανία (2 νίκες, 3 ισοπαλίες). Τελευταίο χρονικά ήταν ένα φιλικό στο Κίεβο τον Νοέμβριο του 2011, στο οποίο αναδείχτηκαν ισόπαλες με το εντυπωσιακό 3-3.
Ενας σοβαρός τραυματισμός του στόπερ Ρούντιγκερ (Ρόμα) υποχρέωσε τον Γιόακιμ Λεβ να φωνάξει τον νεαρό Τζόναθαν Ταχ της Λεβερκούζεν, μετατρέποντας το σύνολο της Γερμανίας στο νεαρότερο της διοργάνωσης (μ.ο. 25.81 έτη). Ποιότητα στους Γερμανούς υπάρχει ολοφάνερα και με το παραπάνω, αλλά τα τελευταία χρόνια οι Πρωταθλητές Κόσμου έχουν αποδείξει ότι διαθέτουν και αυτοί αδυναμίες, ειδικά ανασταλτικά.
Θεωρείται το δεύτερο φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου και στοχεύει να μιμηθεί Γαλλία και Ισπανία που είχαν αναδειχθεί πρωταθλητές Ευρώπης και Κόσμου μέσα σε μια διετία. Στο τελευταίο χρονικά φιλικό υπέταξε 2-0 την Ουγγαρία εντός έδρας, σημειώνοντας από ένα γκολ σε κάθε ημίχρονο, ενώ νωρίτερα είχε πέσει θύμα της Σλοβακίας (1-3) μέσα στο σπίτι της μάλιστα. Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν έχει επαληθευθεί η ισοπαλία στα 12 πιο πρόσφατα ματς της σε τελική φάση Euro. Στα προκριματικά τερμάτισε πρώτη με ένα βαθμό περισσότερο από την Πολωνία (22 β.) και με ρεκόρ 7-1-2. Οι δυο ήττες προήλθαν από Ιρλανδία και Πολωνία εκτός έδρας με σκορ 1-0 και 2-0 αντίστοιχα.
«Η Ουκρανία διαθέτει γρήγορους ποδοσφαιριστές στα άκρα, που είναι πολύ επικίνδυνοι στις αντεπιθέσεις. Αν όμως κάνουμε αυτό που μπορούμε και είμαστε προσεκτικοί στην κατοχή της μπάλας, τότε θα αυξήσουμε τις πιθανότητές μας για να νικήσουμε. Μέχρι το 2014 παίζαμε με τους ίδιους παίκτες και με το ίδιο σύστημα. Τα τελευταία δύο χρόνια όμως εξελιχτήκαμε. Δεν είναι πρόβλημα πλέον να ξεκινάμε είτε με τρεις στην άμυνα, είτε με δύο κεντρικούς αμυντικούς και να αλλάζουμε το σύστημα κατά τη διάρκεια του αγώνα. Αυτό είναι πολύ σημαντικό» υποστήριξε μεταξύ άλλων ο ομοσπονδιακός τεχνικός Γιόακιμ Λεβ.
Με συγκρατημένη αισιοδοξία συμμετέχει στην τελική φάση η Ουκρανία του Φομένκο. Η παρουσία της στα φιλικά προετοιμασίας ήταν εξαιρετική, ενώ το κλίμα δείχνει σε καλά επίπεδα, ειδικά μετά την κλήση των παικτών που έπαιξαν στη Ρωσία. Ενδεικτική η τοποθέτηση του Φεντέτσκι (μπακ) που χαρακτήρισε το ρόστερ «το ποιοτικότερο της ιστορίας μας». Ο θρυλικός Σεβτσένκο είναι κοντά στην ομάδα και έδωσε λίγο από την αίγλη του από την στιγμή που ανέλαβε βοηθός προπονητή. «Εχω την αίσθηση ότι είμαστε έτοιμοι να κόψουμε βαθμούς από την Γερμανία. Ισως είμαστε πιο αδύναμοι ατομικά, γι' αυτό θα πρέπει να είμαστε καλύτεροι ομαδικά» δήλωσε ο εμβληματικός επιθετικός των Ουκρανών.
Γνωστοί οι περισσότεροι στη βασική σύνθεση, ενώ στην προετοιμασία ο πιτσιρικάς Ζιντσένκο άφησε θετικές εντυπώσεις. Μάλιστα χάρη στο γκολ που πέτυχε κόντρα στους Ρουμάνους (4-3) στις 29 Μαΐου έγινε ο νεαρότερος σκόρερ στην ιστορία της χώρας (19 ετών και 165 ημερών). Στο τελευταίο χρονικά φιλικό υπέταξε στο Μπέργκαμο την Αλβανία 3-1 παρουσιάζοντας καλή εικόνα κυρίως στο επιθετικό κομμάτι. Προκρίθηκε στα γήπεδα της Γαλλίας μέσω των μπαράζ με την Σλοβενία (2-0 εντός, 1-1 εκτός), καθώς στον τρίτο προκριματικό όμιλο τερμάτισε στην τρίτη θέση πίσω από Σλοβακία (22 β.) και Ισπανία (27β.) με 19 βαθμούς και ρεκόρ 6-1-3.
ΠΙΘΑΝΕΣ ΕΝΔΕΚΑΔΕΣ
Γερμανία (4-2-3-1): Νόιερ – Χόβεντες, Μουστάφι, Μπόατενγκ, Χέκτορ – Κρόος, Κεντίρα – Μίλερ, Οζίλ, Ντράξλερ – Γκόμεζ
Ουκρανία (4-3-2-1): Πιάτοβ – Φεντέτσκι, Χατσερίντι, Ρακίτσκι, Σεβτσούκ – Στεπανένκο, Γκαρμάς, Σιντόρτσουκ – Κονοπλιάνκα, Γιαρμολένκο – Ζοζούλια
ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ: Αναμενόμενα διαβασμένο το σετ αποδόσεων. Οι Γερμανοί διαθέτουν φανέλα και ποιότητα, υπερτερούν σε όλους τους τομείς και παρά τις πρόσφατες αμυντικές ανορθογραφίες, όταν ξεκινάει η παράσταση παρουσιάζονται σοβαροί και πειθαρχημένοι. Στον αντίποδα οι Ουκρανοί παρά το ταλέντο που έχουν μεσοεπιθετικά, δεν πρόκειται να κυνηγήσουν με ιδιαίτερη «ζέση» μέχρι τέλους το ματς, καθώς γνωρίζουν ότι η πρόκριση θα παιχτεί στα ματς με Πολωνούς και Βορειοϊρλανδούς. Αναμένουμε όπως και να έχει ένα ματς με γρήγορο ρυθμό και εκατέρωθεν φάσεις. Για αυτό το λόγο οδηγούμαστε στο over 10,5 κόρνερ που στο κουπόνι του ΟΠΑΠ τιμάται στο 1.85. Στην προκριματική φάση η Γερμανία κέρδιζε κατά μέσο όρο 9,2 κόρνερ, ενώ οι Ουκρανοί 6,6.
 

EURO Τελευταία Νέα