Δεν υπάρχουν «άλλοθι»

Gazzetta team
Δεν υπάρχουν «άλλοθι»

bet365

Η… σκυτάλη του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος συνεχίζει να αλλάζει χέρια, με την 3η μέρα να μην προσφέρεται για ιδιαίτερα ανοίγματα, στοιχηματικά και μη. Πάντως, μπορούν να τεθούν επί τάπητος ορισμένα σημεία.

Γράφει ο Γιάννης Αλυσανδράτος

Νομίζω πώς δεν χρειάζεται να γράψω πολλές αράδες με εισαγωγικά στοιχεία για το Euro, μιας και οι προλαλήσαντες (Τσούκας, Μηνδρινός, Λυκάκης, Γαρίδης, Χάννα), κάλυψαν αυτό το κομμάτι απόλυτα. Το παν στο στοίχημα είναι το μέτρο, αν είσαι αμετροεπής τότε δεν έχεις καμία πιθανότητα να βγεις κερδισμένος από τούτη την κατάσταση, αν παίζεις ήρεμα και σωστά (χωρίς oπαδισμούς, εν βρασμώ μετά από ένα χαμένο δελτίο στο 90’) τότε είσαι σε καλό δρόμο. Το παραπάνω είναι από τα πρώτα πράγματα που έμαθα μπαίνοντας στον χώρο, σας το μεταφέρω, διότι οι πρεμιέρες αυτών των διοργανώσεων δεν χρειάζονται «τούβλα» σε φαβορί ή ανοίγματα σε under/over, όπως πολύ σωστά τόνισε χθες από αυτή εδώ τη γωνιά ο Βαγγέλης (ο Λυκάκης ντε).

Πάμε όμως στα σημερινά δρώμενα. Επιτρέψτε μου να προσπεράσω το Τουρκία – Κροατία. Δύσκολο ματς και αρκετά ανοιχτό όσον αφορά το νικητή. Πιο ποιοτικό σύνολο αυτό του Τσάτσιτς, με μεγαλύτερο ποδοσφαιρικό «τσαγανό» εκείνο του Τερίμ. Αμφότερες θα διεκδικήσουν ζεστά την απευθείας πρόκρισης, ρίσκα δεν πρόκειται να πάρουν, άρα αυτομάτως γίνεται μία σκέψη προς το under. Βέβαια, η απόδοση αυτού δεν λέει απολύτως τίποτα, εξ ου και το προσπέρασμα.

To Eυρωπαϊκό το ζεις καλύτερα σε ένα πρακτορείο ΟΠΑΠ

Το απόγευμα έχουμε αυλαία στον τρίτο όμιλο (Γερμανία, Πολωνία, Ουκρανία, Βόρειος Ιρλανδία). Χαμός στο… ίσωμα! Η Παγκόσμια Πρωταθλήτρια φαντάζει το απόλυτο φαβορί για την πρωτιά, αλλά με τις αμυντικές ατασθαλίες που εμφάνισε σε φιλικά και προκριματικά, καθώς και οι απουσίες που προέκυψαν με κάνουν να αμφιβάλλω αρκετά. Η Πολωνία πάλι, έχει μία από τις καλύτερες «φουρνιές» παικτών στη διάθεση της, «έλαμψε» στην προκριματική διαδικασία, όμως στα τελικά βγάζει όλα τα… κουσούρια της. Διόλου τυχαίο ότι τόσο το 2008 όσο και το 2012 (ήταν και οικοδέσποινα) δεν πήρε ούτε νίκη (0-3-3)!

Για την Ουκρανία, αν δεν την δω στο χορτάρι, άποψη δεν μπορώ να σχηματίσω. Προηγήθηκαν πολλά εσωτερικά προβλήματα, με καβγάδες παικτών στο εγχώριο πρωτάθλημα, ωστόσο κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει την ποιότητά της. Τέλος, το συγκρότημα του Μάικ Ο’Νιλ (του γιαλατζί Ο’Νιλ, ο Μάρτιν της Ιρλανδίας είναι ο καλός, γέλια), κάνει ντεμπούτο σε Euro, ενώ επιστρέφει σε μεγάλη διοργάνωση για πρώτη φορά μετά το 1986 και το Μουντιάλ που διεξήχθη στο Μεξικό. Μαχητική, πνευματικά διαυγής, ως εκεί όμως…

Καθαρά στοιχηματικά, είπαμε δεν υπάρχει περιθώριο για άνοιγμα σήμερα. Πιστεύω πώς οι Πολωνοί τούτη τη φορά δεν θα κάνουν το ίδιο λάθος με τις προηγούμενες παρουσίες τους σε τελικά Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Λογικά θα πάρουν τη νίκη, απέναντι σε ένα σύνολο που τεχνικά είναι κατώτερο και θα προσπαθήσει να κλέψει αποτέλεσμα με «τσαμπουκά» και δύναμη. Παράγοντες οι οποίοι δεν φτάνουν για να κάνεις την υπέρβαση. Ο άσος τιμάται στο 1.55 στον ΟΠΑΠ, σαφώς μπορεί να αποτελέσει στήριγμα, προσωπικά δεν μου κάνει και θα το πάω ένα βήμα παρακάτω. Η Βόρειος Ιρλανδία δεν διαθέτει ιδιαίτερη τεχνική, ο Λάφερτι (βασικός φορ) έχει να παίξει μπάλα ενάμισι χρόνο, οπότε δεν βλέπω να σκοράρουν. Ορμώμενος από αυτό και την πεποίθηση πώς οι Πολωνοί θα επικρατήσουν επιλέγω –με χαμηλή μίζα- το ακριβές σκορ 2-0, που προσεγγίζει το 6.00 (5.70 στον ΟΠΑΠ).

Στο βραδινό Γερμανία – Ουκρανία, περιμένω να δούμε γκολ. Φύσει επιθετικές αμφότερες, αμυντικά όμως υποπίπτουν εύκολα στο λάθος και αυτό είναι το σημείο-κλειδί της αναμέτρησης. Θωρώ ότι θα γίνει ροντέο, γι’ αυτό καταφεύγω στο over (1.75 στον ΟΠΑΠ). Αλλωστε, ως λάτρεις του όμορφου ποδοσφαίρου, πρέπει να παρακαλάμε για ανοιχτά ματς, αλλιώς στράφι οι μπύρες, οι πίτσες και τα κιλά που παίρνουμε σε κάθε μεγάλη διοργάνωση…

Καλές επιλογές σε όλους

 

EURO Τελευταία Νέα