Επίσημη διαμαρτυρία του ΥΠ.ΕΞ στην UEFA!

Επίσημη διαμαρτυρία του ΥΠ.ΕΞ στην UEFA!

Το  Υπουργείο Εξωτερικών ενημερώθηκε για το πανό κατά της Ελλάδας και σύμφωνα με πληροφορίες του gazzetta.gr θα διαμαρτυρηθεί επίσημα στην UEFA!

Το Υπουργείο Εξωτερικών ενημερώθηκε για το πανό κατά της Ελλάδας, στον αγώνα της Αλβανίας με την Ελβετία και ήταν επόμενο να αντιδράσει. Σύμφωνα με πληροφορίες του gazzetta.gr προτίθεται να καταδικάσει το γεγονός ενώ δεν θα μείνει μόνο στην αποδοκιμασία του.

Θα διαμαρτυρηθεί και επίσημα στην Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία ποδοσφαίρου για το γεγονός ότι επέτρεψε όχι μόνο να μπει το πανό μέσα στο γήπεδο, αλλά και να αναρτηθεί σε περίοπτη θέση στις κερκίδες κατά τη διάρκεια του ματς, χωρίς κανείς να το κατεβάσει! Επίσης θα γίνει διάβημα διαμαρτυρίας, τόσο στους διοργανωτές, όσο και στην αλβανική κυβέρνηση, ζητώντας να καταδικάσει το περιστατικό...

Σύμφωνα με τον κανονισμό της UEFA απαγορεύεται ρητά να αναρτούνται πανό με πολιτικό περιεχόμενο και οι υπεύθυνοι ασφαλείας του γηπέδου όφειλαν να το έχουν ανακαλύψει, ειδικά από τη στιγμή που ήταν γραμμένο στα αγγλικά και ήταν πολύ εύκολο να φανεί το πολιτικό του μήνυμα!

Ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών, Ευστράτιος Ευθυμίου, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με ανάρτηση πανό με προβοκατόρικο περιεχόμενο στον ποδοσφαιρικό αγώνα Αλβανίας-Ελβετίας δήλωσε τα εξής:

«H ανάρτηση πανό με προβοκατόρικο και προκλητικό περιεχόμενο στον αγώνα Αλβανίας-Ελβετίας συνιστά θρασύτατη ενέργεια. Η πρόκληση αυτή καταφανώς παραβιάζει τους κανονισμούς της UEFA που είναι υπεύθυνη για την αποτροπή ανάρτησης συνθημάτων με προκλητικό περιεχόμενο και η οποία θα πρέπει να λάβει άμεσα μέτρα για την τιμωρία των υπευθύνων.

Η Ελληνική Κυβέρνηση προβαίνει ήδη σε αυστηρές παραστάσεις διαμαρτυρίας προς την UEFA και τους Γάλλους διοργανωτές από τους οποίους αναμένουμε εξηγήσεις γιατί, παρά τα αυξημένα μέτρα ασφαλείας, δεν απετράπη η είσοδος του συγκεκριμένου προκλητικού πανό. Παράσταση γίνεται, επίσης, και προς την Αλβανική κυβέρνηση, από την οποία αναμένουμε να καταδικάσει την απαράδεκτη και προκλητική αυτή ενέργεια.

Είναι ολοφάνερο ότι αυτές οι προβοκατόρικες ενέργειες γίνονται από περιθωριακούς κύκλους που είναι δυσαρεστημένοι από την προσέγγιση Ελλάδας-Αλβανίας και από την επίσημη παραδοχή από το Αλβανικό Υπουργείο Εξωτερικών ότι δεν υφίσταται κανένα ζήτημα Τσαμουριάς».