Οι τρεις αδερφικές... μονομαχίες! (pics)

Δημήτρης Τομαράς
Οι τρεις αδερφικές... μονομαχίες! (pics)

bet365

Τα αδέρφια Τσάκα βρέθηκαν αντιμετώπα στην φάση ομίλων του Euro, ωστόσο υπάρχουν ακόμα δύο περιπτώσεις αδερφών που διάλεξαν διαφορετικές Εθνικές!

Η ιστορία των Γκρανίτ και Ταουλάντ Τσάκα δεν δίχασε μόνο την μητέρα τους και την οικογένειά τους αλλά και τις δύο χώρες. Ο Γκρανίτ έχει επιλέξει να παίζει με την Ελβετία και ο αδερφός του με την Αλβανία. Για πρώτη φορά σε φάση ομίλων Euro δύο αδέρφια βρέθηκαν απέναντι. Η Ελβετία ήταν αυτή που κέρδισε τον αγώνα, εξέλιξη που προκάλεσε και πολλά νεύρα στον Ταουλάντ.

Το εντυπωσιακό είναι πως ο Ταουλάντ εκπροσώπησε την Ελβετία σε όλα τα μικρά ηλικιακά κλιμάκια. Έπαιξε μέχρι και U21 αλλά μετά επειδή είχε τραυματισμούς και δεν του είχε δοθεί η ευκαιρία να παίξει στην μεγάλη Εθνική της Ελβετίας, επέλεξε την Αλβανία. Είναι αξιοσημείωτο πως στην Ελβετία ρίζες από Αλβανία / Κόσοβο έχουν εκτός από τον Τσάκα και οι Μπεχράμι, Μεχμέντι, Σακίρι και Τζεμαϊλί.

Αντίστοιχα στην Αλβανία υπάρχουν παίκτες που είτε γεννήθηκαν στην Ελβετία είτε ανδρώθηκαν ποδοσφαιρικά εκεί. Είναι οι Αμπράσι, Αριέτι, Μπάσα, Γκάσι, Βεσέλι, Αλίγι, Λόρικ Τσάνα, Κουκέλι, Λένγιανι και φυσικά ο αδερφός του Τσάκα.
Τα αδέρφια Μπόατενγκ
Το προηγούμενο περιστατικό με αδέρφια που... μονομάχησαν σε επίπεδο διεθνούς διοργάνωσης ήταν με τον Κέβιν Πρινς Μπόατενγκ και τον Ζερόμ. Ο πρώτος διάλεξε την Γκάνα, την χώρα του πατέρα του και ο δεύτερος την Γερμανία, όπου γεννήθηκαν. Έπαιξαν αντίπαλοι στα Μουντιάλ του 2010 κα του 2014. Η Γερμανία κέρδισε το πρώτο ματς με 1-0 και μετά το άλλο παιχνίδι τελείωσε ισόπαλο 2-2. Τα δύο αδέρφια είχαν μονομαχίες και στο γερμανικό πρωτάθλημα.
Οι αδερφοί Ματαντά
Η τρίτη περίπτωση είναι τα αδέρφια Ματαντά. Τον Φεβρουάριο του 2008 ο Στιβ Ματαντά, που έφτιαξε το όνομά του ως κίπερ με την Μαρσέιγ, έπαιξε στο πρώτο ημίχρονο του φιλικού αγώνα της Γαλλίας με το Κονγκό. Απέναντί του ο αδερφός του Παρφέ, επίσης πορτιέρο. Ο Στιβ είχε γεννηθεί πάντως στην Κινσάσα και ο αδερφός του στην Γαλλία!
 

EURO Τελευταία Νέα