Αλβανία - Ελβετία 0-1

Gazzetta team
Αλβανία - Ελβετία 0-1

bet365

Το γκολ του Σαρ και η αποβολή του Τσάνα λύγισαν την Αλβανία, που ηττήθηκε στην πρεμιέρα με 1-0 από την Ελβετία. Μοιραίος ο Γκάσι, χάθηκε η ευκαιρία στο 87' για «απόδραση».

Στο ιστορικότερο ποδοσφαιρικό της ραντεβού η Αλβανία δεν φάνηκε συνεπής, αφού ηττήθηκε 1-0 από την Ελβετία! Οι Αετοί το πάλεψαν, αλλά μια τραγική έξοδος του Μπερίσα και μια κόκκινη του Τσάνα τους έκοψαν το δρόμο για κάτι περισσότερο! Στην... αδελφική μάχη των Τσάκα, νικητής ήταν ο Γκράνιτ, με την Ελβετία να πετυχαίνει την πρώτη της νίκη σε πρεμιέρα Euro! Mοιραίος ο Σεφέροβιτς που έχασε τρία τετ α τετ, αλλά και ο Γκάσι με την τεράστια ευκαιρία του στο 87'!

Ιδανικό ξεκίνημα για την Ελβετία, πήρε τον έλεγχο και πίεσε από τα άκρα τους Αλβανούς που φάνηκαν μουδιασμένοι στην πρώτη τους συμμετοχή σε τελικά Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Ετσι, μόλις στο 5ο λεπτό οι Ελβετοί άνοιξαν το σκορ, όταν από κόρνερ, ο Μπερίσα έκανε τραγική έξοδο και ο Σαρ με κεφαλιά πέτυχε το 1-0! Η Ελβετία ήταν καλύτερη, ο Σάκα ο κινητήριος μοχλός, αλλά ο Σεφέροβιτς αποδείχθηκε μοιραίος χάνοντας στο 15' μεγάλη ευκαιρία να διπλασιάσει τα τέρματα της ομάδας του. Η Αλβανία ανέβασε ρυθμό μετά το 25λεπτο και στο 26' είχε την πρώτη της καλή φάση, αλλά το σουτ του Τσάκα κατέληξε άουτ.

Οι Αετοί στο 31' βρέθηκαν μια ανάσα από το γκολ, ο Χισάι με εξαιρετική κάθετη έβγαλε τον Σαντίκου σε θέση βολής, αλλά ο τελευταίος νικήθηκε από τον Ζόμερ! Τα χαμόγελα των Αλβανών πάγωσαν στο 37' με τον Τσάνα, να αντικρίζει τη δεύτερη κίτρινη και να αποβάλλεται! Βέβαια, η τύχη ήταν στο πλευρό της, αφού στην εξέλιξη της φάσης, η εκτέλεση του Τζεμαϊλί βρήκε το δοκάρι! Η Ελβετία πίεσε ασφυκτικά, αλλά ο Μπερίσα έσωσε στο 43' στο τετ α τετ με τον Σεφέροβιτς.

Με κεκτημένη ταχύτητα στην επανάληψη η Ελβετία, αλλά ο Μπερίσα έδειξε πως η φάση του γκολ ήταν μόνο μια κακή παρένθεση. Στο 53' με νέα μεγάλη επέμβαση απέναντι στον Σεφέροβιτς κράτησε την ομάδα του στο κόλπο. Ο Γκράνιτ Τσάκα ήταν εντυπωσιακός, τα έκανε όλα... τέλεια στο ματς κα βοηθούσε την Ελβετία να κυριαρχεί!

Στον αντίποδα, ο Ντε Μπιάζι πέρασε τον Κάτσε στο 63' με τον μέσο του ΠΑΟΚ στην πρώτη του επαφή να δέχεται την κίτρινη κάρτα. Ο Σεφέροβιτς ήταν ο μοιραίος για την Ελβετία, αφού στο 66' νικήθηκε ξανά από τον Μπερίσα.

Οσο η Ελβετία δεν σφράγιζε τη νίκη, τόσο οι Αλβανοί το πάλευαν και μετά το 75' άρχισαν να παίρνουν χώρο στο γήπεδο και να γίνονται πιο απειλητικοί! Μάλιστα, στο 80' ζήτησαν πέναλτι, όταν ο Λενιάνι βρέθηκε στο έδαφος από μαρκάρισμα του Λιχστάινερ! Στο 87' έγινε η φάση του ματς, όταν ο Γκάσι βρέθηκε σε θέση βολής, αλλά ο Ζόμερ με τρομερή επέμβαση κράτησε το μηδέν!

Αλβανία (Τζιάνι Ντε Μπιάσι): Μπερίσα, Ίσαϊ, Τσάνα, Μαβράϊ, Αγκόλι, Κουκέλι, Αμπράσι, Ταουλάντ Τσάκα (62' Κάτσε), Ρόσι (74' Τσικαλέσι), Λενιάνι, Σαντίκου (82' Γκάσι)

Ελβετία (Βλάντιμιρ Πέτκοβιτς): Ζόμερ, Λίχτσταϊνερ, Σερ, Τζουρού, Ροντρίγκες, Μπεχράμι, Γκρανίτ Τσάκα, Τζεμαϊλί (76' Φράι), Σακίρι (88' Φερνάντες), Μεχμέντι (62' Εμπολό), Σεφέροβιτς.

 

EURO Τελευταία Νέα