Λίγα βάζετε, πολλά παίρνετε

Gazzetta team
Λίγα βάζετε, πολλά παίρνετε

bet365

Μπάλα και στοίχημα αποτελούν έννοιες που καλώς ή κακώς έρχονται ολοένα και πιο κοντά τα τελευταία χρόνια. Κυρίως στις μεγάλες διοργανώσεις. Βέβαια, ένας από τους... άγραφους κανόνες για τους «επαγγελματίες» του είδους λέει ότι ποντάρεις αυστηρά μόνο σε πρωταθλήματα. Αυτά που μελετάς κάθε εβδομάδα και ξέρεις απέξω κι ανακατωτά.

Γράφει ο Βάγγέλης Λυκάκης

Η λαχτάρα όμως για ποδόσφαιρο υψηλού επιπέδου, σε συνδυασμό με όλα τα παρελκόμενα (καλή παρέα, πίτσα, μπίρες), δημιουργεί είναι η αλήθεια μια προδιάθεση για ποντάρισμα. Ανθρώπινο είναι, ακόμα και οι πιο ψύχραιμοι οι κορυφαίοι παίκτες, θα μπουν στον πειρασμό. Αλλά θέλει προσοχή. Αλλο παίζω… τούβλα στα 1.20 και 1.40, άλλο κάνω την πλακίτσα μου. Σε αυτές τις πρώτες μέρες, μέχρι να έχουμε την πρώτη εικόνα για τις 24 ομάδες, προς τη δεύτερη κατεύθυνση είμαι. Χαλαρά πράγματα, χαμηλά πονταρίσματα. Αν βγουν, κέρασμα το φαγητό. Αν όχι, δεν χάθηκε κι ο κόσμος.

Πάμε όμως και στο αγωνιστικό. Η σημερινή είναι η πρώτη «γεμάτη» μέρα της διοργάνωσης. Τρία παιχνίδια, όλα σε καλές τηλεοπτικά ώρες. Τι καλές; Απόλαυση σε σχέση με τα όσα έχουμε τραβήξει στο Κόπα Αμέρικα (γέλια).

«Βλέπω» under στο Αλβανία - Ελβετία, αλλά δεν μου κάνει η απόδοση. Αφήστε που πρόκειται για αναμέτρηση με πολλές ιδιαιτερότητες. Υπενθυμίζω ότι πολλοί παίκτες της Ελβετίας έχουν αλβανική καταγωγή, ενώ αρκετοί ποδοσφαιριστές της Αλβανίας, είτε μεγάλωσαν, είτε έπαιξαν, είτε παίζουν ακόμα στην Ελβετία.

Το δεύτερο είναι ίσως το πιο αμφίρροπο της ημέρας. Εχω εικόνα από τους Σλοβάκους. Είναι καλή και γρήγορη ομάδα. Δεν νικάς τυχαία Ισπανία (στα προκριματικά) και Γερμανία (σε πρόσφατο φιλικό). Δεν έχω όμως άποψη για τους Ουαλούς. Θα τους δούμε και θα κριθούν. Προς το παρόν, πάσο. Το διπλό (Σλοβακία), πάντως, από αουτσάιντερ γύρισε σε φαβορί.

Στο βραδινό, το πρώτο «δυνατό» ζευγάρι της διοργάνωσης, κάνει ντεμπούτο ένα από τα φαβορί. Η Αγγλία, που πάντα «ήρθε η ώρα της» και πάντα απογοητεύει, δοκιμάζεται κόντρα σε μια αλλοπρόσαλλη και παντελώς αναξιόπιστη Ρωσία. Οι Αγγλοι δεν έχουν νίκη (!) στην ιστορία τους σε πρεμιέρα EURO, οι Ρώσοι είναι πάντα οι γνωστοί Ρώσοι. Ικανοί για το καλύτερο και το χειρότερο. Αυτή είναι η ψυχοσύνθεση τους, γενικότερα στα ομαδικά αθλήματα. Λαμβάνοντας υπόψη ότι για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια θα δούμε διοργάνωση (Μουντιάλ ή EURO) στην οποία προκρίνονται και κάποιες τρίτες, θα πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας ότι οι ισοπαλίες, και ειδικά την πρώτη αγωνιστική, δεν είναι άσχημο αποτέλεσμα.

Δεν αποκλείεται να πάμε σε κλειστό ματς, όσο αφορά στις ευκαιρίες, το ρυθμό και τα ρίσκα από τους δύο προπονητές, αλλά από τη στιγμή που ούτε η Αγγλία πείθει με Σμόλινγκ - Κέιχιλ στα στόπερ ούτε η Ρωσία με Ιγκνασέβιτς - Μπερετζούσκι, πιθανολογώ ότι θα είναι μια αναμέτρηση που θα έχει γκολ. Το πάω λίγο παραπέρα και ποντάρω στο 1-1. Ακριβές σκορ με απόδοση γύρω στο 7.00. Είπαμε, για αρχή λίγα βάζετε, πολλά παίρνετε.

Καλή τύχη στις επιλογές σας!

 

EURO Τελευταία Νέα