Αντερλάν, Πιάτι και Βιλένα

Αντερλάν, Πιάτι και Βιλένα

Διονύσης Δελλής Διονύσης Δελλής
Αντερλάν, Πιάτι και Βιλένα

bet365

Ο Διονύσης Δελλής γράφει για το πρώτο «τρίγωνο» απαντήσεων του καλοκαιριού στις βασικές μεταγραφικές... ερωτήσεις για τον Ολυμπιακό

Και κάπου εδώ... φαίνεται ότι αρχίζει το μεταγραφικό καλοκαίρι για τον Ολυμπιακό. Ας έχουν κάνει «σεφτέ» οι Πειραιώτες με τον Φιγκέιρας, σε μια κίνηση που ήταν επιβεβλημένη μετά τον τραυματισμό του Ομάρ και την απόφαση της «αντικατάστασης» του Λεάντρο Σαλίνο. Τώρα φαίνεται πως «ξεκινά» το παιχνίδι καθώς προκύπτει το πρώτο «μπουκέτο» ονομάτων μέσα από τις λίστες της ομάδας. Οι πρώτες σοβαρές υποψηφιότητες. Για τις θέσεις που δεδομένα θα γίνει κίνηση μέσα στο καλοκαίρι. Δηλαδή στόπερ, 8άρι και αριστερός εξτρέμ. Σα να λέμε Αντερλάν Σάντος, Βιλένα και Πάμπλο Πιάτι για παράδειγμα...

Υπαρκτό και σοβαρό το ενδιαφέρον του Ολυμπιακού για τον Αντερλάν Σάντος. Ενός στόπερ που από πέρσι όχι μόνο ήταν στις βασικές επιλογές του Μάρκο Σίλβα, αλλά επί της ουσίας ο υπ αριθμόν 1 στόχος για την άμυνα. Από την εποχή που φορούσε ακόμη τη φανέλα της Μπράγκα. Δεν είναι εύκολη περίπτωση, ούτε είναι το πιθανότερο να υπάρξουν σοβαρές εξελίξεις στο επόμενο 10ήμερο. Οι Πειραιώτες όμως έχουν ήδη κάνει μια κουβέντα με τη Βαλένθια. Και λογικά προετοιμάζονται για την επόμενη. Όχι όμως σε μεγέθη 6 εκατ ευρώ που ζητούν αυτή την εποχή οι «Νυχτερίδες» για τον Βραζιλιάνο στόπερ.
Αίσθηση μας; Ότι μπορεί κάλλιστα να έχει βάση και το όνομα του Μαρτίν Ανγκά της Σεντ Γκάλεν. Δεν γνωρίζουμε κάτι συγκεκριμένο για την περίπτωση. Ξέρουμε όμως ότι ο Ολυμπιακός τα τελευταία χρόνια έχει ως βασική στρατηγική του στο μεταγραφικό παζάρι, να κοιτάζει με προσοχή περιπτώσεις που ο ίδιος μπορεί να τις εξελίξει. Βασικός στην U-21 της Ελβετίας ο συγκεκριμένος. Με αφετηρία το... κολέγιο της Άρσεναλ και προϋπηρεσία στη Μπουντεσλίγκα με τη Νυρεμβέργη (2013-14). Ιστορία που θυμίζει Ομάρ, Μασουακού και... Χουάνχο Λορένθο. Λογικά ο Αντερλάν και ο Ανγκά δεν ανταγωνίζονται για την ίδια θέση στο ρόστερ. Ο πρώτος είναι ο νο1 στόχος του Μάρκο Σίλβα. Ο άλλος ένας παίκτης που εάν και εφόσον θα κάνει τις αλλαγές στην άμυνα, περισσότερες από ότι θα περιμέναμε.

Υπαρκτό και το ενδιαφέρον για τον Τόνι Βιλένα. Τον 21άχρονο box to box της εθνικής Ολλανδίας. Ο Ολυμπιακός έχει κάνει πρόταση για έναν από τους top ελεύθερους του καλοκαιριού. Και πιθανότατα είναι η υψηλότερη όλων. Ο πρώην της Φέγενορντ, έχει απορρίψει Πόρτο και Ίντερ. Αλλά είναι ακόμη στην... ουρά η Εσπανιόλ (που παρουσιάζεται ως το φαβορί), η Μαρσέιγ, το Αμβούργο. Μέχρι και η Λέστερ εμφανίζεται στα δημοσιεύματα ως υποψήφια. Το πρόβλημα δεν είναι το οικονομικό. Είναι η... Σούπερ Λιγκ απέναντι στα κορυφαία πρωταθλήματα της Ευρώπης. Συν το γεγονός ότι για μια πρώτη φορά μετά από χρόνια οι Ερυθρόλευκοι δεν έχουν εξασφαλισμένη θέση στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Εάν και εφόσον; Μεταγραφή πολλών κυβικών.

Πέρα από τα συνηθισμένα του Ελληνικού ποδοσφαίρου. Παράλληλα για το κέντρο του γηπέδου υπάρχει και η «δέσμευση» του Σίλβα με τον Αντρέ Μάρτινς. Όπως φαίνεται όμως ο 26άχρονος είναι stand by και όχι κάτι παραπάνω. Όπως stand by είναι και ο Λούτσο Ιμπάνιεθ σε περίπτωση πώλησης του Αρτούρ Μασουακού. Περιπτώσεις που μπορεί να προκριθούν, μπορεί και όχι.

Ενδιαφέρουσα υποψηφιότητα με σοβαρές πιθανότητες και αυτή του Πάμπλο Πιάτι, για την θέση που ο Ολυμπιακός θέλει να κάνει όσο το δυνατόν συντομότερα την κίνηση του. Ο 27άχρονος Αργεντινός της Βαλένθια με περισσότερα από 200 ματς στην Πριμέρα Ντιβιζιόν έχει κάνει «κλικ» στους Πειραιώτες. Υπό άλλες συνθήκες απλησίαστος.

Και εδώ είναι αγκάθι το βαρύ συμβόλαιο (1.9 εκατ ευρώ) αλλά νομίζουμε ότι οι Πειραιώτες για τον συγκεκριμένο ποδοσφαιριστή θα καταβάλουν προσπάθεια ώστε να το καλύψουν. Για την ιστορία: Ο μάνατζερ που έχει τον Πιάτι, έχει προτείνει στον Ολυμπιακό και τον Λισάντρο Λόπες. Τον στόπερ της Μπενφίκα που όπως μπορείτε να δείτε υπάρχει ακόμη στα πρωτοσέλιδα.

Σε ότι αφορά στο αριστερό άκρο της επίθεσης, οι Ισπανοί χθες βράδυ έβαζαν στην κουβέντα και τον Ρέγιες. Προτάθηκε όντως από τους Σεβιγιάνους στον Ολυμπιακό πριν από μερικές ημέρες. Πρόκειται για παίκτη όμως που μπορεί επιλέγοντας πχ την Τουρκία ή τους νέους... τόπους χρυσού (MLS, Κίνα, Εμιράτα κλπ) να πάρει για τα επόμενα δύο χρόνια χρήματα που αντιστοιχούν σε... μπάτζετ ομάδας του Ελληνικού πρωταθλήματος. Δεν φαίνεται λοιπόν τόσο εύκολο, όσο γράφεται στην Ισπανία. Ο Ολυμπιακός όμως τα τελευταία χρόνια με Αμπιντάλ, Σαβιόλα, Καμπιάσο έχει όντως προχωρήσει σε αντίστοιχες ηχηρές κινήσεις.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Διονύσης Δελλής
Διονύσης Δελλής