Η UEFA προβλέπει ... Γερμανία για το φετινό Euro

Η UEFA προβλέπει ... Γερμανία για το φετινό Euro

Gazzetta team
Η UEFA προβλέπει ... Γερμανία για το φετινό Euro

bet365

Αναλύοντας την παράδοση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, η UEFA προσπαθεί να αιτιολογήσει γιατί «βλέπει» Γερμανία για την κατάκτηση της φετινής διοργάνωσης στη Γαλλία.

Η Εθνική μας ομάδα, προτού φτάσει στα γήπεδα της Πορτογαλίας και στον άθλο της κατάκτησης του Euro, το 2004, είχε τερματίσει στην κορυφή του προκριματικού γκρουπ, όπου συμμετείχαν ομάδες όπως η Ισπανία και η Ουκρανία. Από το 1968, καμία ομάδα που να τερμάτισε δεύτερη ή να πήρε πρόκριση στην τελική φάση του θεσμού από χειρότερη θέση, δεν έχει πάρει το τρόπαιο...

Επίσης, καμία εθνική ομάδα που είχε την καλύτερη επίδοση όσον αφορά στα γκολ στα προκριματικά, δεν έχει κατακτήσει την κορυφή της Ευρώπης, εκτός από την Τσεχοσλοβακία, το 1976. Εξαίρεση αποτέλεσε ως πρώτος σκόρερ και ο Φαν Μπάστεν στην Ολλανδία, αφού, εκτός από το 1988, δεν είχε να «πει» κάτι η κορυφαία ατομική επίδοση των σκόρερ από την προκριματική φάση.

Σημαντικότατο ρόλο παίζει και η άμυνα, αφού, ποτέ κανένα αντιπροσωπευτικό συγκρότημα που δεχόταν κατά Μέσο Όρο πάνω από ένα γκολ σε κάθε ματς στα προκριματικά, δεν κατέκτησε τον τίτλο στα τελικά.

Παίξε νόμιμα με τις καλύτερες αποδόσεις στη Vistabet!

Από το 1972, όταν η Δυτική Γερμανία κατέκτησε το Euro στην πρώτη της προσπάθεια, ουδείς το έχει επαναλάβει, ενώ και η Εθνική μας ομάδα, το 2004, πήρε το τρόπαιο δίχως να έχει βρεθεί ξανά στην τελική φάση σε κάποιο από τα τέσσερα προηγούμενα τουρνουά.

Οχτώ από τους τελευταίους εννέα προπονητές που έχουν οδηγήσει την εθνική ομάδα που έχουν αναλάβει στο πρώτο σκαλί του βάθρου, έχουν παίξει ποδόσφαιρο σε διεθνές επίπεδο, όμως κι εδώ εξαιρείται κάτι ... ελληνικό. Ο Ότο Ρεχάγκελ, δεν το είχε κάνει αυτό, προτού καταφέρει το ακατόρθωτο το 2004.

Ολοκληρώνοντας, από το 1996, όταν και οι ομάδες που συμμετέχουν στο Euro βρίσκονται σε γκρουπ δυναμικότητας πριν από την κλήρωση των τελικών, καμία δεν έχει πάρει το τρόπαιο από το 2ο γκρουπ, ενώ περισσότερες φορές το έχουν κατακτήσει συνολικά εθνικές ομάδες από τον 3ο και τον 4ο όμιλο, παρά από τους πρώτους δύο.

Κάπως έτσι, η UEFA καταλήγει στο συμπέρασμα ότι στον τελικό του «Stade de France», θα πανηγυρίσει η Γερμανία, στις 10 Ιουλίου!

 

EURO Τελευταία Νέα