Ζλάταν: «Κάνω λάθη... μόνο όταν αποφασίσω ότι είναι λάθος»!

Ζλάταν: «Κάνω λάθη... μόνο όταν αποφασίσω ότι είναι λάθος»!

Κώστας Ζάλιαρης
Ζλάταν: «Κάνω λάθη... μόνο όταν αποφασίσω ότι είναι λάθος»!

bet365

Αυθεντικός, ειλικρινής, Ζλάταν. Από τους πιο ενδιαφέροντες, αν όχι ο πιο ενδιαφέρον, χαρακτήρας στο χώρο του ποδοσφαίρου αυτή τη στιγμή. Γιατί δεν υπάρχουν λάθη. Ο Ζλάταν αποφασίζει αν κάτι είναι σωστό ή όχι!

Ο Σουηδός σούπερ σταρ παραχώρησε συνέντευξη στον «Guardian» και ήταν πραγματικά απολαυστική!

Γεμάτη αλήθειες και φανερώνοντας τα στοιχεία που τον διακρίνουν ως άνθρωπο και χαρακτήρα.

Θα μπορούσε και ο ίδιος να ισχυριστεί πως είναι ένας όπως όλοι οι άλλοι. «Δεν είμαι τέλειος. Είμαι κι εγώ άνθρωπος που κάνει λάθη...» τονίζει, όμως, όταν η απόκριση του δημοσιογράφου ήταν πως δεν τον έχει δει να κάνει λάθη, τότε ο Ζλάταν απάντησε:

«Είναι γιατί εγώ αποφασίζω αν κάτι είναι λάθος από αυτά που κάνω»!

Έχοντας μεγαλώσει δύσκολα και έχοντας «καταφύγει» στη Σουηδία με την οικογένειά του, για να μεγαλώσει στο Ρόσενγκαρντ, μια πολυπολιτισμική περιοχή του Μάλμε, ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς δηλώνει:

«Δεν ξεχνάω ποτέ από που ξεκίνησα... Όλοι πρέπει να θυμούνται και να τιμούν το background που έχουν... Δεν θα ξεχάσω ποτέ τους ανθρώπους που συνάντησα στη ζωή μου και την πορεία μου. Έπρεπε να γκρεμίσω πολλούς τοίχους Χαίρομαι που εκπροσωπώ τη Σουηδία και προσπαθώ να το κάνω με τον καλύτερο τρόπο για να δείξω ότι μπορούν ν' ανοίξουν οι πόρτες αν το θέλουμε και το προσπαθούμε συνεχώς.

Δεν ήταν εύκολο ούτε για εμένα, αλλά θέλω να δείξω σε όλους και κυρίως τους μετανάστες, όπως ήταν και η οικογένειά μου, ότι μπορείς να παλέψεις. Από μικρός εγώ δεν ζήτησα βοήθεια. Το πάλευα μόνος μου. Έτσι γίνεσαι πιο σκληρός και καλύτερος και μαθαίνεις να πατάς στα πόδια σου και να έχεις σιγουριά στον εαυτό σου. Δεν περιμένεις, δεν ζητάς, αρπάζεις την ευκαιρία και ό,τι σου αξίζει»!

Όταν έφτασε η κουβέντα στις σκέψεις του γύρω από τη συνέχιση της ποδοσφαιρικής του καριέρας και το επίπεδο στο οποίο μπορεί ακόμα ν' ανταποκριθεί, απάντησε ότι: «Και τώρα να σταματήσω το ποδόσφαιρο, έχω να φάω και για σήμερα και για πάντα. Δεν έχω κανένα πρόβλημα. Δεν το κάνω για το οικονομικό. Το κάνω γιατί το θέλω».

Σε μια ... παρέκκλιση της σοβαρής κουβέντας και κληθείς να σχολιάσει τα περί μόδας και νέας γενιάς ποδοσφαιριστών, ο Ζλάταν είχε να πει:

«Όταν μιλάμε για μόδα, ο Μπέκαμ είναι ο κορυφαίος. Δεν υπάρχει άλλος. Όταν οι άνθρωποι βλέπουν στη βιτρίνα ενός καταστήματος ένα καλό ρούχο, πηγαίνουν να το αγοράσουν, το φορούν και νομίζουν ότι ξαφνικά είναι μέσα στη μόδα και είναι ωραίοι. Εγώ δεν το κάνω έτσι. Θα πάρω κάτι μονάχα αν μου αρέσει. Όχι αν πηγαίνει με... το παντελόνι ή τα παπούτσια. Αν το θέλω εγώ και μου αρέσει, τέλος. Στο ποδόσφαιρο, είτε είσαι πραγματικός ποδοσφαιριστής, είτε είσαι απλά... μόδα. Δεν χρειάζεται να προσποιηθείς...».

 

EURO Τελευταία Νέα