Το πρόβλημα διαγνώστηκε, λύνεται με ηγέτες!

Το πρόβλημα διαγνώστηκε, λύνεται με ηγέτες!

Νίκος Αθανασίου Νίκος Αθανασίου
Το πρόβλημα διαγνώστηκε, λύνεται με ηγέτες!

bet365

Ο Νίκος Αθανασίου γράφει για το μεταγραφικό πλάνο του Παναθηναϊκού που έχει σαν προτεραιότητα την ενίσχυση στον άξονα του γηπέδου.

«Δείξε μου τον άξονα σου, να σου πω τι ομάδα έχεις». Αυτή η φράση αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες ποδοσφαιρικές αλήθειες, καθώς η «ραχοκοκαλιά» ενός συνόλου αποτελεί το Α και το Ω για την λειτουργία, την συνοχή του και την αποτελεσματικότητα του. Ο Παναθηναϊκός μετά το... τσουνάμι μεταγραφών τον Ιανουάριο, θα πάει, όπως είναι και το ποδοσφαιρικά σωστό, σε μία πιο συνετή λογική και θα ψάξει μονάδες που δεδομένα θα τον ανεβάσουν επίπεδο, προσθέτοντας ποιότητα και προσωπικότητα στο έμψυχο δυναμικό.

Αναμφισβήτητα το μεγάλο πρόβλημα του «τριφυλλιού» την σεζόν που πέρασε ήταν στον άξονα του γηπέδου και σε θέσεις όπως εκείνες του κεντρικού αμυντικού, του αμυντικού χαφ, του εσωτερικού μέσου και του επιθετικού. Πρόβλημα που υπήρχε και πέρυσι το καλοκαίρι αλλά δεν λύθηκε με την προσθήκη του Σάντσεθ, του Εσιέν και του Αμπέντ. Ο Παναθηναϊκός ξέρει τα «θέματά» του, τα έχει διαγνώσει και το πιο δύσκολο κομμάτι σε αυτή την εξίσωση, είναι να καταφέρει να τα λύσει.

Ας τα πάρουμε ένα προς ένα:

*Με εξαίρεση τον ηγέτη Μολέδο, ο Παναθηναϊκός(με δεδομένη την φυγή του Σάντσεθ) δεν διαθέτει έναν ακόμη κεντρικό αμυντικό που θα συνθέσει ένα πολύ δυνατό δίδυμο με τον Βραζιλιάνο «ογκόλιθο»! Ο Τελάντερ ναι μεν διαθέτει εξαιρετικά στοιχεία και σταθερά καλή απόδοση, ωστόσο, είναι εύθραστος και δεν μπορείς να στηριχθείς πάνω του. Ο Κουτρουμπής είναι μία του ύψους και μία του βάθους ενώ ο Ταυλαρίδης στα 37 του αποτελεί μία αξιόπιστη εναλλακτική λύση.

*Η μεγάλη... τρύπα της χρονιάς που πέρασε ήταν στην θέση του αμυντικού μέσου, καθώς ο Εσιέν ήρθε, έκανε την ζωάρα του και φεύγει χωρίς να έχει προσφέρει το παραμικρό. Σε αυτή την θέση είναι γνωστό και χιλιωειπωμένο πως ο Παναθηναϊκός χρειάζεται έναν ποδοσφαιριστή κλάσης, έναν «σκύλο» που θα αποτελεί σημείο αναφοράς για την μεσαία του γραμμή. Αυτή η επιλογή σε αντίθεση με το περυσινό καλοκαίρι, πρέπει να γίνει με το μικρότερο δυνατό ρίσκο, να είναι μία επιλογή «μπετόν», ένα αμυντικό χαφ που θα έρθει και με το καλημέρα θα βάλει «σφραγίδα».

*Σε πόσα και πόσα παιχνίδια, δεν προβλημάτισε ο Παναθηναϊκός με την δημιουργία του άξονα του; Σε πόσα και πόσα παιχνίδια η τριάδα του κέντρου δεν απογοήτευσε με την επιρροή της στο επιθετικό παιχνίδι του «τριφυλλιού»; Όσο σημαντικό είναι για το «τριφύλλι» να βάλει ένα βαρβάτο αμυντικό χαφ στο ρόστερ του, άλλο τόσο σημαντικό είναι να βρει έναν εσωτερικό μέσο με ανεπτυγμένα τα δημιουργικά του χαρακτηριστικά, που θα «έχει» το κάθετο παιχνίδι, θα πατάει στην περιοχή και θα μπορεί να προσφέρει 5-10 γκολ την σεζόν και άλλες τόσες ασίστ.

*Στην επίθεση φυσικά υπάρχει ο Μπεργκ και ο Λέτο. Από την στιγμή, όμως, που στα περισσότερα παιχνίδια το «τριφύλλι» θα αγωνίζεται με δύο φουνταριστούς, το ρόστερ πρέπει να διαθέτει 4 παίκτες για αυτές τις θέσεις. Ο Πέτριτς έφυγε, ο Κλωναρίδης είναι ο... Κλωναρίδης και στο «πράσινο στρατόπεδο» γνωρίζον πολύ καλά πως θα πρέπει να υπάρχει ακόμη μία αξιόπιστη επιλογή όπως και οι βασικές των Μπεργκ και Λέτο.

Ο Παναθηναϊκός δεν διαθέτει έναν «target-man», έναν επιθετικό δηλαδή «κολόνα», ψηλό, δυνατό, που θα ανοίγει διαδρόμους και θα είναι και σε θέση να εκτελεί είτε κυρίως στον αέρα είτε χαμηλά. Ο Ιμπάρμπο είναι αυτό το στυλ επιθετικού για παράδειγμα.

Τα κυρίως προβλήματα, λοιπόν, έχουν διαγνωσθεί και για να λυθούν μια και καλή χρειάζεται ποιότητα. Έτοιμοι ποδοσφαιριστές, προσωπικότητες, ηγέτες! Ο Αντρέα Στραματσόνι δεν θα μπορούσε να το εξηγήσει καλύτερα στην συνέντευξη που παραχώρησε στην NOVA:

«Θέλουμε να αποκτήσουμε μεγαλύτερη δύναμη στο κέντρο με παίκτες που θα δείχνουν την ανωτερότητά τους. Πρέπει να βρούμε τέτοιους παίκτες. Είναι καλύτερο να αποκτηθούν δύο παίκτες-πρωταθλητές στη μεταγραφική περίοδο, ώστε σιγά-σιγά ο Παναθηναϊκός να έχει τους παίκτες στη διάθεσή του και να φτάσει στο επίπεδο που επιθυμεί κι ο ίδιος»...

Το μοναδικό ερωτηματικό που θα μπορούσε να μπει για την ενίσχυση του Παναθηναϊκού στον άξονα του γηπέδου, αφορά στην θέση κάτω από τα δοκάρια. Στιλ ή κάποιος άλλος, με δεδομένο πως ο Οδυσσέας Βλαχοδήμος δεν ειναι έτοιμος να σηκώσει το βάρος; Ταπεινή μας άποψη; Οι «πράσινοι» πρέπει να αποκτήσουν και άσο για βασικό, ο οποίος θα έρθει, θα βάλει πολύ ψηλά τον πήχη του ανταγωνισμού στον «χαλαρό» Άγγλο, δημιουργώντας ένα πολύ αξιόλογο δίδυμο πορτιέρο...

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Νίκος Αθανασίου
Νίκος Αθανασίου

Από τότε που θυμάται την ύπαρξή του o Νίκος Αθανασίου, λατρεύει τον Παναθηναϊκό και το ποδόσφαιρο. Από το 2008 μέχρι και σήμερα είναι υπεύθυνος για το ρεπορτάζ του Τριφυλλιού στο δεύτερο σπίτι του, στο μεγαλύτερο επαγγελματικό όνειρο που θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα, στο Gazzetta.gr και ενώ είχε προηγηθεί η Αθλητική Ηχώ, το Κανάλι 1(90.4) και ένα πέρασμα από το Leoforos.gr. Στο πέρασμα των χρόνων δεν σταμάτησε ποτέ με την ίδια αγάπη και αφοσίωση να παίζει Football Manager, να ακούει όλων των ειδών τις μουσικές ακόμη και αν μέσα σε δέκα λεπτά μπορεί να συνυπάρξουν ο Μητροπάνος με τον Hoyem και ο Αργυρός με τους Active Member, να θεωρεί ομορφότερο μέρος στο πλανήτη το Αίας Κλαμπ και να μην μπορεί με τίποτα και για κανέναν λόγο να παρακολουθήσει αγώνες από τα μπουθ της Λεωφόρου, βρίσκοντας πάντα εναλλακτικές για να συνδυάζει τη δουλειά με την... τρέλα. Τα τελευταία χρόνια μαθαίνει, αναλύει και παρατηρεί το αγαπημένο του σπορ μέσα από μια σειρά επιμορφωτικών προγραμμάτων και διπλωμάτων management, ανάλυσης, τακτικής και scouting, τα καλύτερα «δώρα» που θα μπορούσε ποτέ να κάνει στον εαυτό του σε σχέση με το ποδόσφαιρο.