«Ο Τούντορ δεν ήταν έτοιμος για μια ομάδα όπως ο ΠΑΟΚ»

«Ο Τούντορ δεν ήταν έτοιμος για μια ομάδα όπως ο ΠΑΟΚ»

Gazzetta team
«Ο Τούντορ δεν ήταν έτοιμος για μια ομάδα όπως ο ΠΑΟΚ»

bet365

Ο Μάριν Λέοβατς έκανε τον απολογισμό της χρονιάς και δεν δίστασε να μιλήσει για πρόσωπα και καταστάσεις που έζησε τον πρώτο χρόνο ως παίκτης του ΠΑΟΚ.

Λίγο πριν αναχωρήσει για την Κροατία, ο αριστεροπόδαρος αμυντικός του Δικεφάλου, μίλησε για όλα όσα βίωσε στην Τούμπα, αναφέρθηκε στον συμπατριώτη του Ιγκόρ Τούντορ, στον Γιώργο Τζαβέλλα, τον Ιβάν Σαββίδη και στον Βλάνταν Ίβιτς.

«Πιστεύω ότι με το αποτέλεσμα απέναντι στον Παναθηναϊκό όλοι είμαστε χαρούμενοι γιατί πήραμε την πρώτη θέση και αυτό μας επιτρέπει να παίξουμε στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Και όλα αυτά σε μια χρονιά που είχαμε σκαμπανεβάσματα αλλά τελικά το φινάλε ήταν καλό και μας επιτρέπει να κάνουμε καλές διακοπές», τόνισε στο "Goal".

-Ποια ήταν εκείνα τα σημεία που σας έκαναν δύσκολη τη ζωή στη διάρκεια της σεζόν;

«Πρώτα απ’ όλα οι τραυματισμοί. Είχαμε πάρα πολλούς τραυματισμούς και υπήρχαν παίκτες, ανάμεσά τους και εγώ, που είχαμε δυο και τρεις φορές κατά τη διάρκεια της χρονιάς θλάσεις. Αυτό δεν ήταν φυσιολογικό. Αυτό πρέπει να αλλάξει τη νέα σεζόν. Επίσης ήταν το σύστημα που μας μπέρδευε και μας δυσκόλευε και αναφέρομαι στο 3-5-2. Είναι ένα σύστημα που θέλει πολύ τρέξιμο και να το έχεις δουλέψεις. Δυσκολευόμουν να ανταποκριθώ καθώς ποτέ δεν έχω παίξει ως φουλ μπακ. Με τέσσερις στην άμυνα ανταποκρίθηκα καλύτερα...».

-Θεωρείς ότι τον πραγματικό Λέοβατς τον είδαμε στο φινάλε;

«Αυτό είναι το μόνο σίγουρο. Ο Λέοβατς είναι αυτός που είδατε στο τέλος της σεζόν. Εφυγε ένα βάρος από πάνω μου και μπόρεσα να ανταποκριθώ σε αυτά που μου ζητούσε ο προπονητής».

-Μπορεί ο ΠΑΟΚ να μπει στους ομίλους;

«Πρώτα έχουμε τρεις εβδομάδες να μη σκεφτούμε για ποδόσφαιρο, να αδειάσει το μυαλό μας και στη συνέχεια να προσπαθήσουμε. Είναι δύσκολο να μπούμε στους ομίλους αλλά θα τα δώσουμε όλα. Την έχω ζήσει αυτήν τη διαδικασία με την Αούστρια Βιέννης που ξεκινήσαμε από τα προκριματικά και φτάσαμε μέχρι τους ομίλους. Δεν είναι εύκολο, όμως μπορούμε. Στην Τούμπα γεμάτη κόσμο κερδίζουμε οποιαδήποτε ομάδα Δεν έχω προτίμηση σε αντίπαλο».

-Τον Ιβάν Σαββίδη πώς τον ζείτε;

«Χωρίς αυτόν ο ΠΑΟΚ δεν θα ήταν εδώ. Μας υποστήριξε όλη τη χρονιά. Ακόμη και όταν ήταν στη Ρωσία, είχαμε την αίσθηση ότι είναι δίπλα μας, είμαστε χαρούμενοι που τον έχουμε κοντά μας».

-Συμφωνείς ότι MVP ήταν ο Τζαβέλλας;

«Πιστεύω πως ναι. Επαιξε σε όλα τα ματς καλά και δικαίως είναι ο MVP».

Την απόφαση για την παραμονή του Ιβιτς στην ομάδα πώς την κρίνεις;

«Πιστεύω ότι ήταν η σωστή απόφαση αυτή για τον ΠΑΟΚ, να μείνει. Δεν είναι μόνο το αποτέλεσμα της δουλειάς που έκανε τους τελευταίους τρεις μήνες. Γνωρίζει τον ΠΑΟΚ, την πίεση και τις καταστάσεις στην ομάδα».

-Τι ήταν αυτό δηλαδή που άλλαξε;

«Βασικά το σύστημα και είδατε πόσο μας βοήθησε. Αλλά και ψυχολογικά μας έδωσε βοήθεια και την αίσθηση ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε».

-Η απομάκρυνση του Τούντορ ήταν τελικά κομβικής σημασίας;

«Ο Τούντορ είναι ο προπονητής που με έφερε στον ΠΑΟΚ και αυτό πρέπει να το σημειώσω. Αλλά πιστεύω ότι η αλλαγή προπονητή ήταν το κλειδί για να αντιστραφεί η κατάσταση. Ο Τούντορ είναι καλός προπονητής, αλλά δεν ήταν έτοιμος για τον ΠΑΟΚ. Δεν μπορώ να το εξηγήσω αλλά αυτή είναι η πραγματικότητα».

-Οταν έφυγε, ένιωσες ανασφάλεια για τη θέση σου στην ομάδα;

«Οχι, καθόλου. Γνωρίζω τον εαυτό μου και δεν ανησύχησα για το μέλλον μου».

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα