Το... «βαρόμετρο» της UEFA και οι φορμαρισμένοι του Euro!

Το... «βαρόμετρο» της UEFA και οι φορμαρισμένοι του Euro!

bet365

Η UEFA «λανσάρει» ενόψει EURO ένα νέο πρωτοποριακό σύστημα αξιολόγησης, το οποίο υπολογίζει από σχεδόν κάθε πιθανή άποψη την απόδοση ενός παίκτη και το gazzetta.gr σας παρουσιάζει τον αλγόριθμο και τους 10 πιο φορμαρισμένους, με βάση το «Βαρόμετρο».

Ο Ιούνιος μπήκε και η αντίστροφη μέτρηση για το Euro της Γαλλίας έχει ξεκινήσει. Μαζί με τις ομάδες στην τελική ευθεία μπαίνουν και οι προετοιμασίες της UEFA για τη διοργάνωση.

Ενόψει της 15ης έκδοσης του θεσμού, οι διοργανωτές «λανσάρουν» ένα πρωτοποριακό σύστημα αξιολόγησης, με βάση τις πιο πρόσφατες εμφανίσεις των παικτών και τα επιτεύγματα τους τόσο σε ατομικό, όσο και και συλλογικό επίπεδο.

Ο αλγόριθμος της εφαρμογής είναι αρκετά πολύπλοκος και λαμβάνει υπόψιν σχεδόν κάθε πιθανή παράμετρο και στατιστικό στις ενέργειες ενός παίκτη. Λίγες ημέρες πριν από τη σέντρα στα γήπεδα της Γαλλίας, η UEFA ετοίμασε την πρώτη μορφή της σχετικής λίστα, συνυπολογίζοντας για όλους τους ποδοσφαιριστές που θα συμμετάσχουν στη διοργάνωση ή έστω βρέθηκαν στην προεπιλογή των αντιπροσωπευτικών τους συγκροτημάτων, τις επιδόσεις τους τόσο στην προκριματική φάση του Euro, όσο και τα κατορθώματά τους σε συλλογικό επίπεδο από την 1η Ιανουαρίου 2016 και έπειτα.

Το «Βαρόμετρο», όπως έχει ονομαστεί η εφαρμογή, θα μεταβάλλεται διαρκώς, καθώς τα αποτελέσματά του αναδιαμορφώνονται κάθε στιγμή, για την ακρίβεια κάθε αγωνιστικό λεπτό που θα περνά στη διοργάνωση, ενώ σημαντική παράμετρο στον αλγόριθμο αποτελεί η συχνότητα με την οποία θα αγωνίζεται ένας ποδοσφαιριστής.

Έτσι αν ένας παίκτης δεν χρησιμοποιείται ή είναι τραυματίας η αξιολόγησή του θα έχει φθίνουσα πορεία, ενώ οι πιο πρόσφατες επιδόσεις είναι αυτές που θα αποκτούν μεγαλύτερη βαρύτητα κάθε φορά.

Με βάση λοιπόν αυτό το σκεπτικό, οι 10 πιο «φορμαρισμένοι» -με τη γενικότερη έννοια του όρου- ποδοσφαιριστές, θεωρούνται για την ώρα οι:

  1. Κριστιάνο Ρονάλντο (Ρεάλ-Πορτογαλία: 16 γκολ και 4 ασίστ στα τελευταία 12 παιχνίδι του και διαφορά τερμάτων +17 για τις ομάδες του στα λεπτά που αγωνίστηκε).

  2. Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς (Παρί-Σουηδία: 16 γκολ στις τελευταίες του 12 εμφανίσεις και 9 σουτ εντός εστίας απέναντι στη Ναντ, για την τελευταία αγωνιστική του Championnat).

  3. Aντουάν Γκριεζμάν (Ατλέτικο-Γαλλία: 9 γκολ στις τελευταίες του 13 εμφανίσεις και γκολ στον ημιτελικό του Τσάμπιονς Λιγκ απέναντι στη Μπάγερν, το οποίο αποκτά μεγαλύτερη σημασία από ένα τέρμα στο πρωτάθλημα).

  4. Ντμίτρι Παγιέ (Γαλλία-Γουέστ Χαμ: Σκόραρε με απευθείας χτύπημα φάουλ στη νίκη των Γάλλων με 3-2 απέναντι στο Καμερούν τη Δευτέρα, ενώ ήταν συνολικά στους κορυφαίους της ομάδας του Ντεσάν).

  5. Τζέιμς Μίλνερ (Λίβερπουλ-Αγγλία: 7 ασίστ σε 4 αγώνες από τις 7 μέχρι τις 20 Απριλίου. 3 από αυτές σε ματς Γιουρόπα Λιγκ, τα οποία έχουν μεγαλύτερη βαρύτητα, ενώ έχει επίσης μοιράσει την τελική πάσα σε 30 τελικές προσπάθειες των ομάδων του στους τελευταίους του 9 αγώνες).

  6. Σαούλ Νίγκεθ (Ατλέτικο-Ισπανία: Σκόραρε στον ημιτελικό του Τσάμπιονς Λιγκ με τη Μπάγερν, ενώ έχει πολύ υψηλά ποσοστά επιτυχίας σε σουτ και τάκλιν).

  7. Κόκε (Ατλέτικο-Ισπανία: 6 ασίστ και 2 γκολ στις τελευταίες του 13 εμφανίσεις, ενώ έχει υψηλό ποσοστό σε κλεψίματα).

  8. Σέρχιο Ράμος (Ρέαλ-Ισπανία: Πολυτιμότερος και σκόρερ στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ, όπου είχε επίσης 6 κερδισμένες και μόλις 2 χαμένες εναέριες μονομαχίες, αλλά και πολλές ακόμα αναχαιτίσεις).

  9. Τόνι Κρόος (Ρεάλ-Γερμανία: Συνολικά σταθερή απόδοση με βάση το σύστημα, ενώ επίσης είχε 190 εύστοχες πάσες στο τελευταίο τρίτο του γηπέδου, στις 12 αναμετρήσεις που συμμετείχε πριν από τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ).

  10. Χουανφράν (Ατλέτικο-Ισπανία: Οι ομάδες του κράτησαν το 0 στις 7 από τις τελευταίες 10 παρουσίες του, ενώ επίσης είχε πολύ υψηλά ποσοστά σε επιτυχημένα τάκλιν και γεμίσματα).

Εκτός πρώτης 10άδας για την ώρα βρίσκονται οι: Γκάρεθ Μπέιλ (12ος), Ντέλε Άλι (14ος), Πολ Πογκμπά (16ος), Ενγκολό Καντέ (18ος), Χάρι Κέιν (23ος), Σεσκ Φάμπρεγκας (27ος), Τζέιμι Βάρντι (28ος), Μεσούτ Εζίλ (29ος), Ολιβιέ Ζιρού (30ος), Ρόμπερτ Λεβαντόβσκι (38ος), Κέβιν Ντε Μπρόινε (55ος), Άντονι Μαρσιάλ (66ος), Εντέν Αζάρ (91ος), Μάρκους Ράσφορντ (94ος), Γουέιν Ρούνεϊ (98ος).

Μπορείτε να παρακολουθείτε διαρκώς, μέχρι και το τέλος της διοργάνωσης, το «Βαρόμετρο» της UEFA ΕΔΩ (Ήδη η νίκη των Ισπανών με 6-1 απέναντι στην Νότια Κορέα έφερε ανακατατάξεις).

 

EURO Τελευταία Νέα