«Απειλούσαν να σκοτώσουν τον Άλαν...»

Ο ΑΕΡΔΦΟΣ ΤΟΥ ΠΟΥΛΙΔΟ ΜΙΛΗΣΕ ΣΤΟ ΜΕΞΙΚΟ

«Απειλούσαν να σκοτώσουν τον Άλαν...»

«Απειλούσαν να σκοτώσουν τον Άλαν...»

Συνέντευξη στην οποία περιγράφει το πως βίωσε ο ίδιος και η οικογένεια του τις δραματικές ώρες μέχρι την απελευθέρωση του Άλαν Πουλίδο, παραχώρησε αδερφός του, Αρμάντο.

Ο Άλαν Πουλίδο επέστρεψε σώος και αβλαβής στην οικογένεια του, έπειτα από την απαγωγή του για σχεδόν 16 ώρες στην περιοχή Ταμαουλίπας.

Μιλώντας στην εφημερίδα Expresso, ο αδερφός του, Αρμάντο, αποκάλυψε πως οι απαγωγείς ζητούσαν 10.000.000 πέσος ως λύτρα, σε διαφορετική περίπτωση απειλούσαν να σκοτώσουν τον 23χρονο φορ, ενώ σε ότι αφορά στις δραματικές στιγμές, τόνισε:

«Όταν επικοινώνησαν μαζί μας, ζήτησα να μιλήσω με τον αδερφό μου, προκειμένου να βεβαιωθώ πως ήταν καλά. Η απάντηση τους ήταν πως αυτό δεν πρόκειται να συμβεί αν δεν πληρώσουμε 10.000.000 πέσος ως λύτρα. Σε διαφορετική περίπτωση απείλησαν πως θα τον σκοτώσουν. Προσπαθήσαμε να παραμείνουμε ψύχραιμοι και να μην κάνουμε αρνητικές σκέψεις. Θεωρήσαμε πως η υπόθεση του Άλαν ίσως συσχετιζόταν με την πολιτική κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή. Το μόνο που μετράει αυτή τη στιγμή είναι πως ο αδερφός μου είναι καλά. Η συνεργασία με τις Αρχές ήταν εξαιρετική και θα ήθελα να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ για τη βοήθεια που μας παρείχαν».

Παράλληλα ο Αρμάντο περιέγραψε και τη συγκινητική στιγμή, όταν συνάντησε ξανά τον Άλαν.

«Ήταν περίπου μεσάνυχτα όταν δέχτηκα το τηλεφώνημα. Έφτασα κατευθείαν στο σημείο. Στην αρχή οι στρατιώτες δε με άφησαν να περάσω. Τους εξήγησα πως είμαι ο αδερφός του και στη συνέχεια μπήκα στο γραφείο, όπου βρισκόταν. Η πρώτη του αντίδραση ήταν να με καθησυχάσει και να μου πει πως ήταν καλά, ενώ εγώ τον αγκάλιασα».

Best of internet