Το υπέροχο Stade de France (gTV)

Το υπέροχο Stade de France (gTV)

Το υπέροχο Stade de France (gTV)

bet365

Έτοιμο για την πρεμιέρα του EURO στις 10 Ιουνίου στο παιχνίδι Γαλλία - Ρουμανία είναι το ανακαινισμένο Stade de France.

Η μεγάλη ευρωπαϊκή διοργάνωση είναι πια προ των πυλών και τα γήπεδα της Γαλλίας υφίστανται τις τελευταίες σημαντικές εργασίες, στις λεπτομέρειες που απομένουν ως τις 10 Ιουνίου. Τότε θα γίνει σέντρα στο Stade de France, στον αγώνα της ομάδας του Ντιντιέ Ντεσάν και οικοδέσποινας, απέναντι στη Ρουμανία.

Χτίστηκε το 1995, κόστισε 290 εκατ. ευρώ και είναι το μεγαλύτερο της χώρας. Βρίσκεται στο βόρειο Παρίσι, στην περιοχή Σαν Ντενίς. Aξιολογείται με 4 «αστέρια» απ’ την UEFA, ενώ χωρά 81.338 θεατές, όντας το πέμπτο μεγαλύτερο στην Ευρώπη. Είναι προσβάσιμο με μετρό και τραμ.

Χρησιμοποιείται απ’ την Εθνική Ποδοσφαίρου και την Εθνική Ράγκμπι σε διεθνείς διοργανώσεις, ενώ η ονομασία του προτιμήθηκε απ’ το Grand Stade, που είχε επίσης προταθεί, έπειτα από υπόδειξη του Μισέλ Πλατινί.

Άνοιξε τις πύλες του το 1998, με αφορμή το Μουντιάλ που διοργάνωσε η Γαλλία, ενώ στο στάδιο φιλοξενήθηκε ο τελικός ανάμεσα στη Γαλλία και τη Βραζιλία, όπου οι «τρικολόρ» επικράτησαν με 3-0 και κατέκτησαν το τρόπαιο. Τέλος, έχουν διοργανωθεί και οι τελικοί του Τσάμπιονς Λιγκ για το 2000 και το 2006.

Θα φιλοξενήσει τους αγώνες Γαλλία - Ρουμανία, ΕΪΡΕ - Σουηδία, Γερμανία - Πολωνία, Ισλανδία - Αυστρία, έναν αγώνα των «16», έναν προημιτελικό και τον τελικό.

Δείτε πλάνα του γηπέδου και της πόλης του Παρισιού:

 

EURO Τελευταία Νέα