Mπορεί την πρώτη του νίκη σε ντέρμπι στην Λεωφόρο αν...

Mπορεί την πρώτη του νίκη σε ντέρμπι στην Λεωφόρο αν...

Mπορεί την πρώτη του νίκη σε ντέρμπι στην Λεωφόρο αν...

bet365

Ο Τάσος Νικολογιάννης γράφει για το αποψινό ντέρμπι με την ΑΕΚ στην Λεωφόρο, που είναι το τελευταίο ντέρμπι εντός έδρας για φέτος και πως μπορεί ο Παναθηναϊκός να φθάσει στην πρώτη του νίκη σε μεγάλο παιχνίδι.

Aυτό είναι το τελευταίο φετινό ντέρμπι του Παναθηναϊκού στην Λεωφόρο. Η τελευταία του ευκαιρία, για να κερδίσει ένα εντός έδρας ντέρμπι φέτος, αφού σε όλα τα προηγούμενα η ομάδα είτε έχασε , είτε έφερε ισοπαλία, είτε το έχασε στα… χαρτιά (ποιο άλλο ; Κόντρα στον Ολυμπιακό, που επιδίωξε να το πάρει στα χαρτιά). Σε μία χρονιά, που είναι από αυτές, που λες «να φύγει και να μην ξανάρθει». Σήμερα, λοιπόν, η ομάδα δίνει το τελευταίο της ντέρμπι στην Λεωφόρο και χρωστάει στον κόσμο, που θα πάει στο γήπεδο, που έχει στηρίξει αυτά τα χρόνια, που έχει κάνει υπομονή, μία εμφάνιση αντάξια του Παναθηναϊκού. Χρωστάει μία νίκη, τη νίκη που δεν ήρθε στο προηγούμενο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ, αν και η ομάδα έπαιξε με παίκτη παραπάνω για 70 λεπτά.

Τοποθετώντας ένα στοίχημα στο ντέρμπι Παναθηναϊκός – ΑΕΚ και μόνο στη Vistabet, πάρε τα λεφτά σου πίσω αν καταλογιστεί πέναλτι στο ματς!

Η ΑΕΚ είναι δεδομένο, ότι έχει πολύ καλύτερη ψυχολογία μετά την κατάκτηση του κυπέλλου κόντρα στον Ολυμπιακό, όπως είναι και δεδομένο, ότι μετά την χθεσινή απώλεια του κυπέλλου από την Σεβίλλη θα κάνει τα πάντα για να πάει στα προκριματικά του Champions League. Από την στιγμή, που η ΑΕΚ δεν πάει απευθείας στους ομίλους του Europa League είναι δεδομένο, ότι θα κάνει τα πάντα να παίξει στα προκριματικά του Champions League. Άρα ο Παναθηναϊκός θα βρει απέναντί του μία ομάδα με κίνητρο για το αποτέλεσμα. Παράλληλα, όμως, οι «πράσινοι» θα βρουν απέναντί τους μία ομάδα, που σίγουρα θα βγάλει μία κούραση στην διάρκεια του αγώνα, αφού προέρχεται από έναν τελικό με μεγάλη ένταση και το ματς με τον Πανιώνιο, που ακολούθησε.

Αυτό πρέπει να το εκμεταλλευτεί ο Παναθηναϊκός και μπορεί να φθάσει στην πρώτη του νίκη σε ντέρμπι στην Λεωφόρο αν:

*Τρέξει την ΑΕΚ. Στην ενδεκάδα είναι απαραίτητο να βρίσκονται παίκτες ταχυδυναμικοί και καλοί στο ένας εναντίον ενός, όπως είναι ο Μπουμάλ.

*Χτυπήσει στο κέντρο της άμυνας της ΑΕΚ. Εκεί έχει θέματα η ΑΕΚ, που δεν θα τα έχει πληρώσει στα τελευταία παιχνίδια, αλλά απόψε μπορεί να τα πληρώσει αν η μπάλα φθάσει σωστά στους Μπέργκ και Λέτο, που μέσα στην περιοχή είναι φωτιά.

*Αποφύγει τα ανόητα λάθη στην άμυνα που έχουν στοιχίσει μέχρι τώρα και στα play off.

*Προσέξει την μεσαία γραμμή της ΑΕΚ και τον Τζιμπούρ. Ο Σιμόες και ο Γιόχανσον είναι μεγάλη δύναμη στον άξονα και είναι εξαιρετικοί και στο αμυντικό παιχνίδι, αλλά και στην δημιουργία ειδικά ο Γιόχανσον. Στην επίθεση ο Τζιμπούρ είναι σεληνιασμένος. Τον είδα με τον Ολυμπιακό και τον Πανιώνιο και από τα τρεξίματά του νομίζει κανείς ότι βρίσκεται στην αρχή της σεζόν και όχι στο τέλος.

*Να προσέξουν τις επιστροφές τους οι παίκτες του Παναθηναϊκού, αφού η ΑΕΚ είναι πολύ επικίνδυνη, όταν βρει χώρο και έχει βάλει πολλά τέτοια γκολ φέτος.

Αν κερδίσει ο Παναθηναϊκός περνάει στην πρώτη θέση της βαθμολογίας των play off είτε μαζί με τον ΠΑΟΚ, είτε μόνος του αν ο ΠΑΟΚ δεν κερδίσει στη Νέα Σμύρνη. Αποκτάει καλή ψυχολογία η ομάδα για τη συνέχεια που θα είναι σε λίγες ημέρες.

Αν δεν κερδίσει ο Παναθηναϊκός η πρώτη θέση δυσκολεύει πολύ και το κλίμα θα είναι βαρύ μέχρι το επόμενο παιχνίδι με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ την ερχόμενη Πέμπτη.

*Μετά την ήττα της Σεβίλλης η ΑΕΚ έχει εξασφαλίσει , ότι θα παίξει δύο προκριματικούς Europa League και αυτό θα αλλάξει μόνο αν βγει πρώτη και πάει στα προκριματικά του Champions League. Στην περίπτωση, που βγει πρώτη ο δεύτερος και ο τρίτος παίζουν δύο προκριματικά Europa League και ο τέταρτος της βαθμολογίας παίζει τρεις προκριματικούς Europa League, για να μπει στους ομίλους. Ο Ζιλμπέρτο από την πρώτη μέρα δήλωσε, ότι ο Παναθηναϊκός πρέπει να βγει πρώτος και να παίξει στα προκριματικά του Champions League. Αυτός το θέλει .Μακάρι να δείξουν και οι παίκτες στο γήπεδο, ότι το θέλουν τόσο πολύ…

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Τάσος Νικολογιάννης
Τάσος Νικολογιάννης

Το σαράκι της δημοσιογραφίας του μπήκε από πιτσιρικάς, όταν γύρναγε από το σχολείο και άκουγε τις περιγραφές αγώνων στο ραδιόφωνο έλεγε ότι ήθελε να ασχοληθεί με την αθλητική δημοσιογραφία. Άρρωστος Παναθηναϊκός έγινε από τον πατέρα του και αρχισε από μικρός να πηγαίνει στα γήπεδα. Όταν τελείωσε την φοίτησή του στο εργαστήρι επαγγελματικής δημοσιογραφίας το όνειρό του ήταν κάποια μέρα να ασχοληθεί με το ρεπορτάζ της αγαπημένης του ομάδας. Η αρχή της καριέρας του έγινε από τα χαμηλά ρεπορτάζ στον «ΦΙΛΑΘΛΟ» το 1984. Τότε μεγάλο σχολείο, θυμάται πλέον με θλίψη αυτή την εφημερίδα και πως την οδήγησαν στον αφανισμό αυτοί που την διοικούσαν. Αφού πέρασε από ρεπορτάζ Πειραϊκών, Β' Εθνικής, διαιτησίας το καλοκαίρι του 1986 έγινε το όνειρό του πραγματικότητα και ανέλαβε το ρεπορτάζ Παναθηναϊκού. Το 2003 έφυγε από τον «ΦΙΛΑΘΛΟ» , πήγε στο SPORTIME και μετά στην SPORTDAY όπου δουλεύει μέχρι σήμερα.

Σταθμός για την καριέρα του ήταν η συνεργασία του με τον Novasport fm από το 2000. Όπως λέει χαρακτηριστικά , μέχρι τότε δεν τον ήξερε ούτε η μάνα του, από τότε τον έμαθε σταδιακά πολύς κόσμος. Είναι άρρωστος με την δημοσιογραφία και δεν μπορεί να σκεφτεί τον εαυτό του χωρίς να ψάχνει το ρεπορτάζ.