Απόλυτος κυρίαρχος και «Τσάρος» της Τούμπας ο Σαββίδης

Απόλυτος κυρίαρχος και «Τσάρος» της Τούμπας ο Σαββίδης

Απόλυτος κυρίαρχος και «Τσάρος» της Τούμπας ο Σαββίδης

bet365

Τα νούμερα ζαλίζουν! Αποδίδουν, όμως, πέρα για την πραγματικότητα: Ο Ιβάν Σαββίδης σε λιγότερο από τέσσερα χρόνια θα έχει βάλει 73 εκατ. ευρώ στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ!

Ένα είναι σίγουρο: Ανάλογη επένδυση στην πόλη της Θεσσαλονίκης δεν έχει γίνει τα τελευταία χρόνια, ειδικά στην Ελλάδα της κρίσης...

Στη σημερινή έκτακτη Γ.Σ. της ΠΑΕ ΠΑΟΚ αποφασίστηκε ομόφωνα, και πώς να μην είναι ομόφωνη η απόφαση όταν ένας άνθρωπος ελέγχει το 75% των μετοχών, η νέα αύξηση (αξίας 8.010.000 ευρώ) του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας.

Εκτός από τα τυπικά μιας γενικής συνέλευσης, στην επιφάνεια ήρθαν νούμερα εξωπραγματικά. Νούμερα και ποσά που… ζαλίζουν, πολλές φορές στο άκουσμα τους προκαλούν ίλιγγο, αλλά αποδεικνύουν την τεράστια οικονομική επένδυση του Ιβάν Σαββίδη στον ΠΑΟΚ, σε λιγότερο από τέσσερα χρόνια.

Η ανάλυση των οικονομικών πεπραγμένων δείχνει ότι ο σημερινός ιδιοκτήτης της ασπρόμαυρης ΠΑΕ έχει βάλει «βαθιά το χέρι στην τσέπη» και θα συνεχίσει να το κάνει καλύπτοντας τις «μαύρες τρύπες» κάθε οικονομικής χρήσης.

Πάρτε, βαθιά ανάσα και διαβάστε τι προκύπτει αναφορικά με την σχεδόν τετράχρονη (τυπικά ανέλαβε τον Αύγουστο του 2012) παρουσία του Ιβάν Σαββίδη στην Τούμπα:

1. Η νέα ΑΜΚ της εταιρείας ύψους 8.010.00 ευρώ, η οποία θα καλύψει τις ζημιές του περασμένου οικονομικού έτους και θα είναι ανοικτή έως τις 20/7, θα καλυφθεί εξ ολοκλήρου από τον κ. Σαββίδη

2. Το νέο μετοχικό κεφάλαιο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, εφόσον καλυφθεί ολόκληρη η νέα ΑΜΚ, θα φτάσει στα 71.524.538 ευρώ.

3. Αυτή την στιγμή η εταιρεία DIMERA LTD, κυπριακών συμφερόντων και στην οποία μεγαλομέτοχοι είναι οι δύο γιοι, Γιώργος και Νίκος, του Ιβάν Σαββίδη, ελέγχει 80,1% των μετοχών της ΠΑΕ, και θα φτάσει το 82% μετά τη νέα αύξηση.

4. Πριν συμμετάσχει για πρώτη φορά η DIMERA LTD, το καλοκαίρι του 2012, το μετοχικό κεφάλαιο της ΠΑΕ έφτανε στα 7.610.000. Σήμερα, έχει φτάσει στα 63.500.000, ενώ μαζί με τα 8 εκ. της τρέχουσας ΑΜΚ θα φτάσει στα 71,5 εκατομμύρια ευρώ.

5. Μέχρι σήμερα σε διάφορες αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου ο κ. Σαββίδης έχει βάλει –μέσω της DIMERA LTD- 56 εκατομμύρια ευρώ και αναμένεται να βάλει μέχρι τα τέλη Ιουλίου ακόμη 8 εκατομμύρια ευρώ, ενώ υπάρχουν και άλλα 9 εκατομμύρια ευρώ του ομολογιακού δανείου, που έδωσε ο μεγαλομέτοχος της εταιρείας για την πληρωμή των χρεών προς το δημόσιο το Μάιο του 2015 και τα οποία έχουν μπει στα ταμεία της ΠΑΕ ΠΑΟΚ.

6. Συνολικά, ο Ιβάν Σαββίδης έχει βάλει 65 εκατομμύρια ευρώ και θα φτάσει στα 73 εκ. ευρώ όταν βάλει και τα 8 εκ. ευρώ της τρέχουσας αύξησης μετοχικού κεφαλαίου!

Το «νούμερο 7» της λίστας παραμένει να είναι η μεγάλη απορία των φίλων του ΠΑΟΚ: Μέχρι πότε και πόσα χρήματα θα χρειαστούν για να κάνει μια σπουδαία και ανταγωνιστική ομάδα;

Σαββίδης: «Πρέπει να φέρω τη χαρά στην Τούμπα»

Η απάντηση έχει δοθεί προ λίγων ημερών από τον ίδιο τον Ιβάν Σαββίδη, μέσω της συνέντευξης που παραχώρησε στο επίσημο περιοδικό της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, αλλά και κάτι που επαναλαμβάνει ο ίδιος, όποτε η κουβέντα πάει γύρω από την επένδυση του στην ομάδα της Θεσσαλονίκης:

«Ο στρατηγικός στόχος του ΠΑΟΚ είναι να γίνει μια ισχυρή ομάδα με σταθερή υποδομή και να μπει στην ελίτ του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Δόξα τω θεό ακόμη δεν απογοητεύομαι. Ξέρω ότι θα είναι δύσκολο κι αυτό, επίσης, είναι ένα μέρος της στρατηγικής, αλλά πρέπει να φέρω τη χαρά στην Τούμπα».

Στο περιθώριο της σημερινής έκτακτης γενικής συνέλευσης, ο Δημήτρης Πανοζάχος, φοροτεχνικός της ασπρόμαυρης ΠΑΕ, αναφέρθηκε στους λόγους και στην ανάγκη των πολλαπλών ΑΜΚ σε μια υγιή οικονομικά εταιρεία.

«Το πρόβλημα είναι ότι το κόστος για μεταγραφές, τα συμβόλαια των ποδοσφαιριστών είναι σχεδόν πάντα ελλειμματικά. Τα τρέχοντα έσοδα του ΠΑΟΚ δεν καλύπτουν αυτό το κόστος του αθλητικού τμήματος, για το οποίο υπάρχει συγκεκριμένο κονδύλι σε κάθε ισολογισμό της ΠΑΕ ΠΑΟΚ», εξήγησε ο κ. Πανοζάχος, που ξέρει καλά από νούμερα και αριθμούς, όπως γνωρίζει και τις ζημιές που υπήρχαν τα τελευταία χρόνια στην εταιρεία από πολλές (κυρίως μεταγραφικές) αστοχίες. «Οι ζημιές πέρσι ήταν πάνω από δέκα εκατομμύρια ευρώ γι’ αυτό απαιτείται η αύξηση των 8 εκατομμυρίων ευρώ. Η πιο μικρή ζημιά ήταν κοντά 4,5 εκ. ευρώ. Υπήρξε, όμως, χρονιά με 8,5 - 9 εκατομμύρια ευρώ ζημιά και χρονιά με δέκα εκατομμύρια ζημιά».

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα